Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Laurierkers (Prunus laurocerasus)

De laurierkers (Prunus laurocerasus) is een populaire groenblijvende boom. De boom heeft levendige en glanzende grote bladeren die goed geschikt zijn voor een leiboom. De snelle groei zorgt ervoor dat je op korte termijn een compacte haag kunt creëren.

Bomenbezorgd.nl biedt diverse cultivars van de Laurierkers aan.  

 • Groenblijvend
 • Diverse cultivars
 • Winterhard
 • Geschikt voor bijna elke grondsoort
Toon filters
Sluiten

Zoekterm

Prijs

tot

Soort boom

Winterhardheid

Windbestendig

Bladhoudend

Groenblijvend

Standplaats

Bloeiperiode

Bloeikleur

Bladkleur

Herfstkleur

Eetbare vrucht

Formaat bij levering

tot
tot
tot
Verwijder alle filters
120x150cm rek

Vraag offerte aan

Leilaurier 220 cm stamhoogte
Leilaurier 220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 289,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 200 cm stamhoogte
Leilaurier 200 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 189,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 180 cm stamhoogte
Leilaurier 180 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 144,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 150 cm stamhoogte
Leilaurier 150 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 129,95
Bekijk product
120x120cm rek
Leilaurier 120 cm stamhoogte
Leilaurier 120 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 119,95
Bekijk product
Laurierhaag 'Rotundifolia'
Laurierhaag 'Rotundifolia'
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 29,99
Bekijk product
Laurierhaag 'Rotundifolia'
Laurierhaag 'Rotundifolia'
 • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 24,99
Bekijk product

Vraag offerte aan

Laurierhaag 'Novita'
Laurierhaag 'Novita'
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 26,99
Bekijk product
Laurierhaag 'Novita'
Laurierhaag 'Novita'
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 29,95
Bekijk product

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Laurierkers kopen bij Bomenbezorgd.nl

De Laurierkers (Prunus laurocerasus) wordt vaak kortweg laurier genoemd. Het is een erg populaire haagplant die is verschillende soorten Nederlandse tuinen wordt aangeplant. De Laurierkers is een erg snelgroeiende, winterharde boom. De boom kan op bijna alle gronsoorten geplant worden.
In het voorjaar komen er prachtige witte en geurende bloemen aan de boom. Een van de voordelen van de laurierkers is dat de boom maar weinig onderhoud nodig heeft en het hele jaar groen blijft. 

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we laurierkersen in verschillende formaten en vormen, zoals de daklaurier en de  leilaurier. Onze laurieren komen direct van de kwekerij waardoor wij de beste kwaliteit garanderen voor onze klant.

Prunus laurocerasus in verschillende cultivars

De Prunus laurocerasus kent vele cultivars (soorten). Bomenbezorgd.nl heeft een ruim assortiment aan laurierkersen die goed toepasbaar zijn in elke tuin. De meest bekende en toepasbare cultivars van de Laurierkers zijn te koop bij Bomenbezorgd.nl.

Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’

De laurierhaag Rotundifolia is een redelijk snelle groeier, hierdoor is hij goed toepasbaar als haagplant. Het is een groenblijvende haag en behoud het gehele jaar zijn blad.
Deze laurierkers bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad van deze laurierhaag is groen, smal, ovaal/eirond, glanzend en voelt leerachtig aan. De laurierhaag twee keer per jaar snoeien voor vorm behoudt. 
Wat opvalt aan de ‘Rotundifolia’ is dat deze laurier in tegen stelling tot andere laurieren redelijk winterhard is, en sneller hersteld van eventuele vorstschade

Prunus laurocerasus ‘Novita’

De laurierhaag 'Novita' is een redelijk snelle groeier, hierdoor is hij goed toepasbaar voor een grote en/of hoge haag. Deze laurierkers bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad van deze groenblijvende haag is groen, lancetvormig, glanzend en voelt leerachtig aan.

Leilaurier 'Caucasica'

De Leilaurier is een unieke leiboom. Het is een van de weinige bladhoudende en snel groeiende leibomen. Met de laurierkers als lieboom ben je altijd gegarandeerd van privacy. Daarnaast heb je met de leilaurier ook een groene tuin in de winter. De boom krijgt in het voorjaar witte bloemen in trossen.
Bij bomen bezorgd.nl is de leilaurier in verschillende maten verkrijgbaar. De boom wordt geleverd met een leirek van 120 cm x 120 cm (Lengte x Breedte). 

Bol Laurier Otto Luyken

De bol laurierkers Otto Luyken is een boom die steeds meer te zien is in de Nederlandse tuin. De bol laurier brengt veel sfeer in de tuin. Dit komt doordat hij zijn blad blijft houden in de winter, waardoor hij het hele jaar groen blijft. De bol laurierkers is een boom geënt op stam en is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes.
De boom is goed geschikt voor een kleine tuin omdat hij niet zo hard groeit. Verder is de bol Laurier Otto Luyken zeer onderhoudsvriendelijk. Deze Prunus laurocerasus heeft spits blad en is donkergroen van kleur. 

Bol Laurier Etna

Net als de Otto Luyken is de bol Laurier Etna zeer geschikt voor de kleine tuin. Deze bolboom groeit namelijk niet hard. De bol laurier 'Etna' heeft eirond blad en is lichtgroen van kleur met uitlopen, oud blad is donkergroen van kleur.
Je kunt de  Prunus laurocerasus ‘Etna’ gemakkelijk in model snoeien. Dit kan het je beste net na de bloei doen.

Verzorgingstips

De laurierkers kan in de zon en schaduw staan. In principe doet hij het op alle grondsoorten, maar de boom heeft een voorkeur voor voedselrijke, humusrijke en kalkhoudende grond. Deze Prunus kan goed tegen wind, maar is wel gevoelig voor strenge vorst. Pak de boom daarom in de winter goed in met een vliesdoek.

Om de Prunus Laurocerasus mooi in vorm te houden kunt u de laurier 2 keer per jaar snoeien. De eerste keer snoei je in het voorjaar (rond maart en april) en de tweede keer aan het einde van de zomer (augustus-september).  Let hierbij op het weer: snoei nooit in de directe zon, maar wacht op een bewolkte dag of op een moment waarop de boom in de schaduw staat.

Na het aanplanten dient de Laurier in constant vochtige grond te staan, wekelijkse bewatering van de Laurier is dan belangrijk. Tijdens een warme of droge periode mag dit vaker. 

 In principe doet hij het op alle grondsoorten, maar de boom heeft een voorkeur voor voedselrijke, humusrijke en kalkhoudende grond. De boom kan goed tegen wind. 

Het verschilt per soort hoe veel de laurier groeit per jaar. De Caucasica en de Rotundifolia groeien wel 40 tot 50 centimeter per jaar.
 

In het voorjaar komen er prachtige witte en geurende bloemen aan de boom

De Laurierkers is giftig voor mens en dier. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh