Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4736 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Bolbomen

Een van de meest voorkomende bomen in de tuin is toch wel een bolvorm boom. De reden waarom dat zo is, is heel simpel: bolbomen nemen over het algemeen weinig ruimte in beslag en zijn relatief makkelijk in onderhoud.

Bolvorm bomen hebben logischerwijs een bolvormige kruin. Hiervoor geldt wel dat de ene bolboom een grotere kruin krijgt dan de andere. Ook zijn er bolbomen die bloemen geven of groenblijvend zijn. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een ruim assortiment met diverse bolvorm bomen in verschillende formaten.

  • Geschikt voor in elke tuin
  • Nemen weinig ruimte in beslag
  • Makkelijk in onderhoud
  • Op diverse stamhoogtes leverbaar
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bolboom kopen

Bij Bomenbezorgd.nl is de kans groot dat je erin slaagt om een bolboom aan te schaffen. We hebben een groot assortiment bolbomen in diverse formaten. Daarnaast is er de keuze tussen een bladverliezende of juist bladhoudende bolboom.

Bekijk de video of lees hieronder verder welke bolboom het meest geschikt is voor jouw tuin.

Wij beschikken over bolbomen die bloeien in het voorjaar of in de zomer. Ook de stamhoogte van de bolboom kun je zelf bepalen. Hoe hierbij rekening met de standplaats van de bolboom. Komt hij centraal in de tuin te staan? Dan is het handig om een bolboom aan te schaffen waar je onderdoor kunt lopen. Hiervoor zijn bolbomen met een stamhoogte van 200 of 220 cm zeer geschikt.

Kies je ervoor om een bolboom in uw voortuin te plaatsen? Of om juist inkijk te voorkomen en privacy te creëren? Dan is een groenblijvende bolboom van 120 cm, 150 cm of 180 cm stamhoogte een geschikte boom.

 

Kortom: bij Bomenbezorgd.nl kun je zelf de gewenste bolboom uitzoeken. Mocht je alsnog niet de juiste bolboom kunnen vinden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bolbomen vormen de toekomst

We zien het steeds meer in Nederland en België: nieuwbouwprojecten waarbij de tuinen niet al te groot meer zijn. Er blijft hierdoor weinig ruimte over in de tuin om bomen neer te zetten die vrijuit kunnen groeien. Helemaal geen boom in de tuin te zetten is iets wat veel mensen niet zien zitten. Een bolboom in een kleine tuin is dan een uitstekende oplossing. Bolvorm bomen nemen namelijk relatief weinig ruimte in beslag.

In de laatste decennia zijn er een hoop rassen van bolvorm bomen bijgekomen. Dat komt grotendeels door de aanleg van steeds kleinere tuinen in nieuwbouwwijken. Daarnaast is vrije tijd ook steeds schaarser geworden, waardoor mensen het fijn vinden om van een kleine boom te genieten die weinig onderhoud of snoeiwerk nodig heeft. Een bijkomend voordeel is dat het goedkope bomen zijn!

Bolbomen zijn uiteraard ook geschikt voor in een grote tuin! Vaak worden bolbomen geplant langs een oprijlaan of groot grasveld. Een bolboom vindt op iedere plek zijn eigen weg en geeft net dat extra stukje groen!

Soorten en formaten bolvorm bomen

Bekende en vaak toegepaste bolbomen zijn de bol Catalpa, bol Acacia en de (rode) bol esdoorn. Ook de bol amberboom, bol Portugese laurier en bol moeraseik zijn bomen die steeds vaker aangeplant worden.

We kunnen de bolbomen in 2 categorieën opsplitsen, namelijk de redelijk snelle groeiers en de trage groeiers.

Snelgroeiende bolbomen

De redelijk snelle groeiers zijn de bol Catalpabol acaciabol esdoornbol plataan en bol laurier. Deze redelijke snelle groeiers dienen 1 keer per jaar terug gesnoeid te worden, zodat ze de mooie ronde bolvorm behouden.

Trager groeiende bolbomen

De trage groeiers zijn de bol amberboom, bol kers, bol Japanse noot, bol moeraseik en de bol veldesdoorn. Deze traag groeiende bolvorm bomen hoeven soms slechts 1 keer per 2 jaar gesnoeid te worden. Sommige bolbomen hoeven slechts alleen gesnoeid te worden wanneer die uit vorm dreigt te raken. Bij deze bolbomen is een lichte snoei van toepassing.

Verzorgingstips
Ja. Alle bolbomen in diverse formaten kunnen, mits deze op voorraad zijn, het hele jaar door aangeplant worden. Tijdens een vorst periode is het echter wel af te raden om bolbomen aan te planten. Wanneer je bolbomen aanplant in de zomer is het belangrijk om de boom regelmatig voldoende water te geven.

Wanneer je een bolboom bestelt bij Bomenbezorgd.nl neemt onze klantenservice contact op en wordt er een bezorgdatum voorgesteld. Voor deze bezorging hoef je niet per se thuis te zijn. In overleg kunnen wij de boom ook bezorgen en veilig neerleggen op een gewenste plek in de tuin.

Mocht je toch liever een ander bezorgdatum willen dan wij hebben voorgesteld? Dan plannen wij in overleg een andere bezorgdag in. Je krijgt altijd een dag van tevoren te horen in welk tijdsblok je bestelling kunt verwachten. We bezorgen bijna al onze bomen met een eigen bezorgdienst met chauffeurs die veel ervaring hebben in de boomkwekerij sector.

Mocht je nog vragen hebben over de bezorging of over je bestelling dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Een bolboom snoeien kan op de volgende manieren:

Bolbomen die hard groeien (de bol acacia, bol esdoorn, bol Catalpa, bol laurier en bol plataan) kun je het beste jaarlijks in maart of april terugsnoeien tot een kleine bol of kogelvorm.

Bolbomen die traag groeien (de bol amberboom, bol moeraseik, bolsierkers, bol Portugese laurier en bol Japanse noot) hebben vaak maar lichte snoei nodig. Snoei deze traag groeiende bolbomen alleen wanneer deze uit vorm dreigt te raken. Snoei de bomen dusdanig zodat ze weer de mooie ronde bolvorm hebben.

Nee. Wanneer de bol eenmaal begint op een bepaalde stamhoogte, zal de boom altijd dezelfde stamhoogte houden, ongeacht hoe snel de boom groeit.
Welk formaat bolboom het beste in de tuin past is grotendeels afhankelijk van waar in de tuin de boom komt te staan. We hebben hieronder een overzicht gemaakt met de verschillende stamhoogtes en waar je dan rekening mee kunt houden:

- 80/90 cm stamhoogte: het beste te plaatsen in een border ter opvulling van deze border.

- 120 cm stamhoogte: het beste te plaatsen om een border op te vullen of in een kleine voortuin tegen inkijk.

- 150 cm stamhoogte: het beste te plaatsen in een perkje of centraal in de tuin, en/of voortuin tegen inkijk van voorbijgangers.

- 180 cm stamhoogte: kan geplaatst worden in een border langs een schutting van maximaal 180 cm hoog. Kan ook geplaatst worden centraal in een tuin of in een perkje. Daarnaast is het ook mogelijk om deze boom te plaatsen in de voortuin om deels inkijk van voorbijgangers te voorkomen.

- 200 cm stamhoogte: het beste te plaatsen centraal in een tuin. Kan ook geplaatst worden in de voortuin of langs een oprijlaan. Bij dit formaat is het ook makkelijk om eronder door te lopen.

- 220 cm stamhoogte: het beste te plaatsen centraal in een tuin. Kan ook geplaatst worden in de voortuin of langs een oprijlaan. Bij dit formaat is het ook makkelijk om eronder door te lopen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4736 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh