Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Walnotenboom

Een walnotenboom uit eigen kwekerij heb je al vanaf €59,95: bij Bomenbezorgd.nl vind je walnootbomen van 150 tot 700 cm hoog met een stamomtrek van 1 tot maar liefst 25 cm. Met name de ‘Buccaneer’ en ‘Broadview’ walnotenbomen zijn zeer populair. Je krijgt je walnotenboom binnen 5 werkdagen in je tuin geleverd.

  • Walnotenboom vanaf € 59,95
  • Uit eigen kwekerij
  • Binnen 5 werkdagen bezorgd met eigen bezorgdienst
  • Aanplantpakket en -service mogelijk

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bij Bomenbezorgd.nl kun je kiezen uit maar liefst 9 soorten walnotenbomen. De walnootbomen variëren onder andere in maximale stamhoogte en stamomtrek. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

  • De walnotenbomen ‘Buccanneer’ en ‘Broadview’ geven meer vruchten en geven op een jongere leeftijd al vruchten.
  • De ‘Juglans Regia’ groeit sneller dan de andere walnootbomen.
  • De walnotenboom ‘Bella Maria’ geeft grotere vruchten die heerlijk smaken.
  • De walnotenboom ‘Lange van Lod’ geeft zeer grote walnoten die tot wel 8 cm lang kunnen worden.
  • De roodbladige walnotenboom heeft in het voorjaar bladeren in de kleur rood-violet en later kleuren de bladeren donkerrood.

De gewone walnotenboom kan geleverd worden met een totaalhoogte van maar liefst 5 tot 7 meter, een grote boom dus!

Verzorgingstips

Een walnotenboom staat met name in de periode april tot mei in bloei. De boom geeft zijn vruchten in september of oktober af.

Plant een walnotenboom nooit te diep in het plantgat: een walnoot is zeer gevoelig wanneer deze te diep geplant wordt. Als de boom te diep geplant wordt, krijgt een walnotenboom minder zuurstof, waardoor de boom kan stikken. Bij Bomenbezorgd.nl bieden we verschillende aanplantpakketten aan inclusief instructies, zodat u alle benodigdheden in huis heeft om de walnotenboom te planten. Door te kiezen voor een aanplantpakket kunt u later ook aanspraak maken op de garantie, mocht de boom het niet overleven. Daarnaast zal de walnootboom beter groeien als u gebruikmaakt van de bijgeleverde aanplantgrond.

In september of oktober zullen de walnoten uit de boom vallen. Ook zal de boom in deze periode snel blad verliezen. Wanneer de takken kaal zijn, kunt u de boom snoeien. We raden u aan om daar niet lang mee te wachten, aangezien de walnotenboom anders zal gaan ‘bloeden’. De beste periode om een walnotenboom te snoeien is in oktober of november. Probeer de natuurlijke vorm van de walnotenboom bij het snoeien in de gaten te houden en snoei de boom rondom gelijkmatig. Ons advies is om jaarlijks of tweejaarlijks de boom een klein beetje bij te snoeien zodat de boom gezond blijft en geen grote snoeibeurten hoeft te doorstaan.
Een kleinere en jongere walnotenboom is eenvoudiger te verplaatsen dan een grote walnootboom. Een notenboom verplaatsen kunt u het beste doen in december of januari als de boom zijn bladeren kwijt is. Het is wel belangrijk dat het niet vriest als u de boom verplaatst. Het is niet te voorkomen dat u wortels beschadigt. Houd rekening met het volgende: Zorg dat u in ieder geval 50 cm rond de stam uitgraaft. Graaf een gat van ongeveer 120 cm doorsnede. Plant de boom in het gat en let op dat u de walnotenboom niet dieper plant dan hij op de vorige plek heeft gestaan. Zet de boom vast met 3 houten palen en boombanden. Vervolgens vult u het gat met aanplantgrond en trapt u de grond vast richting de kluit. Geef de walnotenboom zeer veel water en laat hem rusten op zijn nieuwe plek.
Sommige walnotenbomen zijn zelfbestuivend en sommige niet.

Zelfbestuivende okkernoten:
- Gewone walnotenboom
- Walnotenboom ‘Lange van Lod’
- Walnotenboom ‘Broadview’
- Walnotenboom ‘Bella Maria’
- Walnotenboom ‘Buccaneer’
- Walnotenboom ‘Coenen’
- Zwarte walnotenboom

NIET zelfbestuivende okkernoten:
- Roodbladige walnotenboom

Walnotenbomen kunnen meer dan 100 jaar oud worden. De leeftijd van een walnotenboom is afhankelijk van welk ras het is, welke standplaats hij heeft, welke weersomstandigheden hij heeft gehad en welke verzorging de boom krijgt.
Er is geen verschil tussen een walnoot en okkernoot. Bij beide namen gaat het over dezelfde noot.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Veredelde en niet veredelde walnotenbomen

We hebben veredelde walnotenbomen en niet veredelde walnotenbomen. Veredelde walnotenbomen zijn bomen die geënt zijn en een bepaald ras vormen. Deze veredelde walnotenbomen dragen over het algemeen eerder vruchten dan niet veredelde walnotenbomen. Doorgaans dragen gewone walnotenbomen na minimaal 8 levensjaren vrucht. Veredelde walnotenbomen daarentegen kunnen binnen 3 levensjaren al vrucht dragen.

Veredelde walnotenbomen zijn bijzondere walnotenbomen die over het algemeen weinig gekweekt worden en dus erg uniek en zeldzaam zijn. We hebben de volgende veredelde en niet veredelde okkernootbomen in ons assortiment:

Veredelde walnotenbomen: 
Walnotenboom ‘Bella Maria’ (Juglans regia ‘Bella Maria’)
Walnotenboom ‘Lange van Lod’ (Juglans regia ‘Lange van Lod’) 
Walnotenboom ‘Broadview’(Juglans regia ‘Broadview’) 
Walnotenboom ‘Buccaneer’ (Juglans regia ‘Buccanneer’) 
Walnotenboom ‘Coenen’ (Juglans regia ‘Coenen’) 
Walnotenboom met roodvruchtvlees (Juglans regia ‘Rote Donaunuss’)
Roodbladige walnotenboom (Juglans regia ‘Purperea’) 

Niet veredelde walnotenbomen:
Gewone walnotenboom 
Zwarte walnotenboom

Veredelde walnotenbomen groeien minder hard dan niet veredelde walnotenbomen zoals de gewone of zwarte walnotenboom. Daarom adviseren wij bij aanschaf van een walnotenboom het volgende: gewone walnotenbomen en zwarte walnotenbomen zijn alleen geschikt voor in een middelgrote tot grote tuin.

Veredelde walnotenbomen groeien minder hard en zijn daarom ook geschikt voor in een kleine tuin. De kleinste walnotenboom die je kunt aanschaffen begint bij 50 tot 80 centimeter totaalhoogte. De grootste walnotenboom die je kun aanschaffen is er een met een totaalhoogte van 500 tot 700 centimeter. 

 

Aanplanten van een walnotenboom

Wanneer je een walnotenboom wilt aanplanten is het belangrijk om aan de volgende dingen te denken:

Standplaats: waar komt de walnotenboom te staan? Komt hij in een kleine tuin of juist in een grote tuin waar de boom de ruimte heeft om te groeien? Op basis van de standplaats kun je vaak de juiste walnotenboom kiezen. Daarnaast is het belangrijk dat een walnotenboom op zijn nieuwe standplaats voldoende zonlicht krijgt Ook mag de grond niet te nat zijn voor een walnotenboom. De grond moet goed waterdoorlatend zijn.

Grondsoort: walnotenbomen groeien het beste op löss, lichte klei, zavel of zandgrond. Belangrijk is dat de grond vol met mineralen en voedingstoffen zit. Een grondverbeteraar toevoegen tijdens het aanplanten van een walnotenboom is altijd raadzaam.

Plaatsing van de boom: zorg dat een walnotenboom nooit te diep wordt aangeplant. De bovenkant van de kluit/pot moet gelijk of net iets boven het maaiveld zitten. Walnotenbomen zijn erg kwetsbaar wanneer deze te diep geplant zijn. Verder is het belangrijk om een walnotenboom te verstevigen met boompalen en boomband. Tot slot is het belangrijk om een walnotenboom water te geven nadat hij aangeplant is. Vooral in het groeiseizoen, zodat de boom zich snel kan verankeren en niet uitdroogt.

Klantenservice

Wilt u meer weten over walnotenbomen of heeft u vragen over uw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice:

 

Klantenservice