Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa)

  De Anna Paulownaboom is een bijzondere en een redelijke bekende boom. De boom valt op door de enorme grote hartvormige bladeren. Deze bladeren kunnen een doorsnee bereiken van maar liefst 75 cm. Daarnaast heeft de boom een prachtige bloeiperiode waarin er blauw violette bloemen in trossen aan de boom groeien.

  • Snelgroeiende boom
  • Groot hartvormig blad
  • Uitbundige bloeiwijze
  • Goede klimaatboom
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Uit eigen kwekerij

   

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Anna Paulownaboom

  • Stamomtrek 8 - 12 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
  € 119,95

  Anna Paulownaboom

  • Stamomtrek 12 - 16 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
  € 169,95
  Anna Paulownaboom

  Anna Paulownaboom

  • Stamomtrek 16 - 20 cm
  • Totaalhoogte 400 - 500 cm
  € 249,95
  Anna Paulownaboom

  Anna Paulownaboom

  • Stamomtrek 20 - 25 cm
  • Totaalhoogte 500 - 600 cm
  € 299,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Is een Anna Paulownaboom geschikt voor in een kleine tuin?

  Nee, een Anna Paulownaboom is alleen geschikt voor in een middelgrote tuin of grote tuin. In een middelgrote tuin is het belangrijk om goed te bekijken of de boom de juiste hoeveelheid ruimte heeft om te kunnen groeien.

  Hoe hoog kan een Paulowniaboom maximaal worden?

  Een Paulownia tomentosa kan ongesnoeid een maximale hoogte krijgen tussen de 15 en 20 meter.

  Is een Paulownia tomentosa winterhard?

  Een Anna Paulownaboom is in de jonge jaren redelijk winterhard, maar kan bij strenge vorst wel bevriezen. Wanneer de boom meerjarig in de volle grond staat, is hij goed winterhard.

  Moet ik een Anna Paulownaboom snoeien?

  Wanneer deze boom de ruimte heeft om te groeien hoef je de boom eigenlijk niet te snoeien. Wil je dat de boom een bepaalde vorm aanhoudt en niet al te groot wordt? Dan kun je de boom jaarlijks snoeien in het voorjaar wanneer kans op strenge vorst nihil is.

  Is een keizersboom jaarrond aan te planten?

  Ja, een keizersboom is jaarrond aan te planten. Verstandig is om een keizersboom niet te planten net voor of tijdens een vorstperiode. Wanneer een Paulownia tomentosa aangeplant wordt tijdens zijn groeiperiode, is het belangrijk om na aanplant de boom water te geven.

  Keizersboom

  De Anna Paulownaboom wordt in de volksmond ook wel de keizersboom genoemd en in het Latijn heet deze boom 'Paulownia tomentosa'. In mei kan deze boom uitbundig bloeien met paarse blauw violette bloemen gevuld in trossen. In bloeitijd staat de keizersboom echt in de schijnwerpers.

  Deze bloesemboom dient zich ook goed als klimaatboom: de boom kan goed tegen luchtverontreiniging, verdraagt hitte en is erg goed voor het dierenrijk.

  Anna Paulownaboom kopen

  Ben jij op zoek naar een boom die heel snel groeit? En heb je de ruimte in de tuin om een boom te planten die groot mag worden? Dan is een Anna Paulownaboom een zeer geschikte boom. Naast groeisnelheid die deze boom heeft, draagt hij ook mooie blauw violette bloemen in het voorjaar.

  Wanneer je een Paulownia tomentosa bij Bomebezorgd.nl bestelt, wordt deze geheel kosteloos bij jou thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit waarborgen tijdens transport en ontvang jij een goed verzorgde Anna Paulownaboom.

  Ook is het mogelijk om deze boom te bestellen met aanplantservice. Dan zorgen we voor het totaalplaatje en plaatsen we de door jou bestelde keizersboom vakkundig op de gewenste plek.

  Paulownia tomentosa

  In de jonge jaren heeft de boom alleen maar een recht doorgaande stam die bestaat uit een aantal bladstelen. In de herfst vallen de geelkleurende bladeren met bladsteel op de grond en blijft er alleen een 'Staak' als boom over. De boom bestaat dan alleen uit een recht doorgaande stam.

  Als de boom drie jaar of ouder is krijgt hij wel zijtakken en vormt de boom ook een echte kroon. Wanneer de boom een echte kroon vormt, zullen de bladeren ook minder groot uitvallen dan in zijn jonge groeijaren. Hoe groter de kruin van de Paulownia tomentosa wordt, des te kleiner worden de bladeren. Wanneer de Anna Paulownaboom een kruin vormt krijgt hij in het voorjaar ook bloesem.

  Anna Paulownaboom formaten

  De Paulownia tomentosa is in diverse formaten verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl. We kweken de keizersbomen zelf in onze kwekerij. De boom groeit goed in het Nederlandse klimaat en als kweker zorgen wij voor hoogwaardige kwaliteit Anna Paulownabomen zodat ze elders in Nederland verder kunnen groeien.

  We hebben de volgende formaten Anna Paulowna bomen beschikbaar:

  ·        8-12 cm stamomtrek / 2-3 m hoog  (staak)

  ·        12-16 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (staak)

  ·        16-20 cm stamomtrek / 4-5 m hoog (staak)

  ·        20-25 cm stamomtrek / 5-6 m hoog (beginnende kruin)

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Naamgeving en geschiedenis

  De naam Anna Paulownaboom klinkt bij sommige mensen misschien wel bekend in de oren. Dat komt omdat deze boom vernoemd is naar Anna Paulowna van Rusland (1795-1865). Zij was destijds gehuwd was met koning Willem II.

  Niet alleen deze boom heeft haar vernoeming gekregen, ook de in het Noord-Holland gelegen plaatsje Anna Paulowna is naar deze vorstin van Rusland vernoemt. De Paulownia tomentosa komt van oorsprong uit China en door verspreiding wordt deze boom in verschillende werelddelen nu gebruikt als sierboom.

   

  Goede klimaatboom

  De Paulownia tomentosa kan door zijn groeisnelheid op jonge leeftijd al veel schaduw en verkoeling bieden. Daarnaast is deze boom goed bestand tegen hitte en droogte en kan hij luchtverontreiniging verdragen. Hierdoor is de keizersboom ook goed te beplanten in het stedelijk gebied.

  De wortels van de Anna Paulownaboom kunnen heel goed bodemerosie voorkomen. Ook is deze boom goed te vermeerderen en is hij zelfs in staat om bosbranden te overleven. Ten slotte zorgt de boom die graag in de zon staat er ook voor dat bijen en vlinders afkomen op het stuifmeel dat de boom produceert tijdens de bloei.