Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen
>
Anna Paulownaboom

Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa)

De Anna Paulownaboom is een bijzondere en een redelijke bekende boom. De boom valt op door de enorme grote hartvormige bladeren. Deze bladeren kunnen een doorsnee bereiken van maar liefst 75 cm. Daarnaast heeft de boom een prachtige bloeiperiode waarin er blauw violette bloemen in trossen aan de boom groeien.

 • Snelgroeiende boom
 • Groot hartvormig blad
 • Uitbundige bloeiwijze
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
Anna Paulownaboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Totaalhoogte
-
4 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 199,95
Tijdelijk uitverkocht
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 12 - 16 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 209,95
Beschikbaar
€ 209,95
Beschikbaar
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 219,95
Beschikbaar
€ 219,95
Beschikbaar
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 399,95
Beschikbaar
€ 399,95
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De Anna Paulownaboom is een bijzondere en een redelijke bekende boom. De boom valt op door de enorme grote hartvormige bladeren. Deze bladeren kunnen een doorsnee bereiken van maar liefst 75 cm. Daarnaast heeft de boom een prachtige bloeiperiode waarin er blauw violette bloemen in trossen aan de boom groeien.

 • Snelgroeiende boom
 • Groot hartvormig blad
 • Uitbundige bloeiwijze
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Keizersboom

De Anna Paulownaboom wordt in de volksmond ook wel de keizersboom genoemd en in het Latijn heet deze boom 'Paulownia tomentosa'. In mei kan deze boom uitbundig bloeien met paarse blauw-violette bloemen gevuld in trossen. In bloeitijd staat de keizersboom echt in de schijnwerpers.

Deze bloesemboom dient zich ook goed als klimaatboom: de boom kan goed tegen luchtverontreiniging, verdraagt hitte en is erg goed voor het dierenrijk.

Anna Paulownaboom kopen

Ben jij op zoek naar een boom die heel snel groeit? En heb je de ruimte in de tuin om een boom te planten die groot mag worden? Dan is een Anna Paulownaboom een zeer geschikte boom. Naast de groeisnelheid die deze boom heeft, draagt hij ook mooie blauw-violette bloemen in het voorjaar.

Wanneer je een Paulownia tomentosa bij Bomebezorgd.nl bestelt, wordt deze geheel kosteloos bij jou thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit waarborgen tijdens transport en ontvang jij een goed verzorgde Anna Paulownaboom.

Ook is het mogelijk om deze boom te bestellen met aanplantservice. Dan zorgen we voor het totaalplaatje en plaatsen we de door jou bestelde keizersboom vakkundig op de gewenste plek.

Paulownia tomentosa

In de jonge jaren heeft de boom alleen maar een recht doorgaande stam die bestaat uit een aantal bladstelen. In de herfst vallen de geelkleurende bladeren met bladsteel op de grond en blijft er alleen een 'Staak' als boom over. De boom bestaat dan alleen uit een recht doorgaande stam.

Als de boom drie jaar of ouder is krijgt hij wel zijtakken en vormt de boom ook een echte kroon. Wanneer de boom een echte kroon vormt, zullen de bladeren ook minder groot uitvallen dan in zijn jonge groeijaren. Hoe groter de kruin van de Paulownia tomentosa wordt, des te kleiner worden de bladeren. Wanneer de Anna Paulownaboom een kruin vormt, krijgt hij in het voorjaar ook bloesem.

Anna Paulownaboom formaten

De Paulownia tomentosa is in diverse formaten verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl. We kweken de keizersbomen zelf in onze kwekerij. De boom groeit goed in het Nederlandse klimaat en als kweker zorgen wij voor hoogwaardige kwaliteit Anna Paulownabomen zodat ze elders in Nederland verder kunnen groeien.

We hebben de volgende formaten Anna Paulowna bomen beschikbaar:

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Is een Anna Paulownaboom geschikt voor in een kleine tuin?

Hoe hoog kan een Paulowniaboom maximaal worden?

Is een Paulownia tomentosa winterhard?

Moet ik een Anna Paulownaboom snoeien?

Is een keizersboom jaarrond aan te planten?

Wanneer is de bloeiperiode van de Paulownia tomentosa?

Hoe groot is het blad van de Anna Paulownaboom?

Naamgeving en geschiedenis Anna Paulownaboom

De naam Anna Paulownaboom klinkt bij sommige mensen misschien wel bekend in de oren. Dat komt omdat deze boom vernoemd is naar Anna Paulowna van Rusland (1795-1865). Zij was destijds gehuwd met koning Willem II.

Niet alleen deze boom heeft haar vernoeming gekregen, ook de in het Noord-Holland gelegen plaatsje Anna Paulowna is naar deze vorstin van Rusland vernoemd. De Paulownia tomentosa komt van oorsprong uit China en door verspreiding wordt deze boom in verschillende werelddelen nu gebruikt als sierboom.

Anna Paulownaboom aanplanten 

Geef de Anna Paulownaboom voldoende ruimte om te groeien. Kies daarom een locatie met voldoende bewegingsvrijheid, zodat de Paulownia tomentosa kan uitgroeien tot een volwassen, grote boom. De Paulownia tomentosa kan gedurende het hele jaar worden geplant. Het is echter belangrijk om op twee zaken te letten. Bij vorst kan een boom niet worden geplant vanwege de te harde grond. Als je de Paulownia tomentosa in het groeiseizoen plant, geef dan direct daarna water. Het groeiseizoen loopt van maart tot en met oktober. Geef voldoende water om de wortelgroei te bevorderen, vooral tijdens warme periodes.

Wij raden aan om het aanplantpakket bij te bestellen. In het aanplantpakket zitten de benodigdheden om de optimale groei van je jonge Anna Paulownaboom te optimaliseren. In het aanplantpakket zit het volgende:

 • Boompalen
 • Boombanden 
 • Boombanden spijkers 
 • Pokon aanplantgrond 

De hoeveelheid van de producten hangt af van het gekozen formaat van de boom. De Pokon aanplantgrond geeft de Paulownia tomentosa de juiste voedingsstoffen. 

Snoeien van de Paulownia tomentosa

Snoeien is niet nodig als je een geschikte standplaats hebt gekozen voor de Paulownia tomentosa. Wil je liever dat de Anna Paulownaboom een andere vorm krijgt of toch iets kleiner houden? Snoei dan de Paulownia tomentosa jaarlijks in het voorjaar. Verwijder hierbij de dode en beschadigde takken met een scherpe en schone heggenschaar.

Bloei van de Paulownia tomentosa

De Anna Paulownaboom is een redelijk late bloeier, namelijk in mei. Zodra de Anna Paulownaboom in bloei staat, verschijnen prachtige paarse en lila blauwe bloemen.  

Groei van de Anna Paulownaboom

Houd goed rekening met de Anna Paulownaboom, zodat hij voldoende ruimte heeft om te groeien, aangezien het een grote boom kan worden. De Paulownia tomentosa kan ongesnoeid een maximale hoogte bereiken van vijftien tot twintig meter.

Het blad van de Anna Paulownaboom 

In Nederland heeft geen enkele andere boom zulk mooi groot blad. De bladeren kunnen wel een doorsnee hebben van 75 centimeter of zelfs meer. Naast het mooie grote blad heeft de Paulownia tomentosa nog iets unieks, het blad is namelijk in de vorm van een hartje. Naast dat dit de tuin een romantisch beeld geeft, is het blad zacht vanwege een donslaagje op het blad. 

In de herfst verandert het blad naar geelbruin. De Paulownia tomentosa is bladverliezend en dit betekent dat na het verkleuren van het blad, de bladeren langzaam uitvallen. 

Goede klimaatboom

De Paulownia tomentosa kan door zijn groeisnelheid op jonge leeftijd al veel schaduw en verkoeling bieden. Daarnaast is deze boom goed bestand tegen hitte en droogte en kan hij luchtverontreiniging verdragen. Hierdoor is de keizersboom ook goed te beplanten in het stedelijk gebied.

De wortels van de Anna Paulownaboom kunnen heel goed bodemerosie voorkomen. Ook is deze boom goed te vermeerderen en is hij zelfs in staat om bosbranden te overleven. Ten slotte zorgt de boom die graag in de zon staat er ook voor dat bijen en vlinders afkomen op het stuifmeel dat de boom produceert tijdens de bloei.

Overige verzorging van de Paulownia tomentosa

Let in de eerste jaren goed op de Anna Paulownaboom in de winter. Hoewel de Paulownia tomentosa winterhard is, is hij in de eerste jaren redelijk kwetsbaar voor strenge vorst. Houd dat dus goed in de gaten, vooral bij extreme vorst, zodat de Paulownia tomentosa niet bevriest. Zodra de Anna Paulownaboom een paar jaar gevestigd is, is hij goed winterhard.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

A

De bezorger gaf adviezen voor het planten en was vriendelijk en behulpzaam

9/10
A van Hoorn

Levertijd kort goede naservice en planten slaan goed aan

10/10
Judith

Goeie en betrouwbare informatie op de website. Snelle levering. Fijne bezorger en mooie plaatsing van de boom in de voortuin. Alles verliep zeer voorspoedig.

10/10
Annemarie

Goede communicatie en snelle levering.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten