leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa)

De Anna Paulownaboom is een bijzondere en een redelijke bekende boom. De boom valt op door de enorme grote hartvormige bladeren. Deze bladeren kunnen een doorsnee bereiken van maar liefst 75 cm. Daarnaast heeft de boom een prachtige bloeiperiode waarin er blauw violette bloemen in trossen aan de boom groeien.

 • Snelgroeiende boom
 • Groot hartvormig blad
 • Uitbundige bloeiwijze
 • Goede klimaatboom
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
 • Uit eigen kwekerij

 

Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 149,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 149,95
Tijdelijk uitverkocht
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 12 - 16 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 289,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 289,95
Tijdelijk uitverkocht
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 429,95
Beschikbaar
€ 429,95
Beschikbaar
Anna Paulownaboom
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 439,95
Beschikbaar
€ 439,95
Beschikbaar

De Anna Paulownaboom is een bijzondere en een redelijke bekende boom. De boom valt op door de enorme grote hartvormige bladeren. Deze bladeren kunnen een doorsnee bereiken van maar liefst 75 cm. Daarnaast heeft de boom een prachtige bloeiperiode waarin er blauw violette bloemen in trossen aan de boom groeien.

 • Snelgroeiende boom
 • Groot hartvormig blad
 • Uitbundige bloeiwijze
 • Goede klimaatboom
 • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
 • Uit eigen kwekerij

 

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Keizersboom

De Anna Paulownaboom wordt in de volksmond ook wel de keizersboom genoemd en in het Latijn heet deze boom 'Paulownia tomentosa'. In mei kan deze boom uitbundig bloeien met paarse blauw violette bloemen gevuld in trossen. In bloeitijd staat de keizersboom echt in de schijnwerpers.

Deze bloesemboom dient zich ook goed als klimaatboom: de boom kan goed tegen luchtverontreiniging, verdraagt hitte en is erg goed voor het dierenrijk.

Anna Paulownaboom kopen

Ben jij op zoek naar een boom die heel snel groeit? En heb je de ruimte in de tuin om een boom te planten die groot mag worden? Dan is een Anna Paulownaboom een zeer geschikte boom. Naast groeisnelheid die deze boom heeft, draagt hij ook mooie blauw violette bloemen in het voorjaar.

Wanneer je een Paulownia tomentosa bij Bomebezorgd.nl bestelt, wordt deze geheel kosteloos bij jou thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit waarborgen tijdens transport en ontvang jij een goed verzorgde Anna Paulownaboom.

Ook is het mogelijk om deze boom te bestellen met aanplantservice. Dan zorgen we voor het totaalplaatje en plaatsen we de door jou bestelde keizersboom vakkundig op de gewenste plek.

Paulownia tomentosa

In de jonge jaren heeft de boom alleen maar een recht doorgaande stam die bestaat uit een aantal bladstelen. In de herfst vallen de geelkleurende bladeren met bladsteel op de grond en blijft er alleen een 'Staak' als boom over. De boom bestaat dan alleen uit een recht doorgaande stam.

Als de boom drie jaar of ouder is krijgt hij wel zijtakken en vormt de boom ook een echte kroon. Wanneer de boom een echte kroon vormt, zullen de bladeren ook minder groot uitvallen dan in zijn jonge groeijaren. Hoe groter de kruin van de Paulownia tomentosa wordt, des te kleiner worden de bladeren. Wanneer de Anna Paulownaboom een kruin vormt krijgt hij in het voorjaar ook bloesem.

Anna Paulownaboom formaten

De Paulownia tomentosa is in diverse formaten verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl. We kweken de keizersbomen zelf in onze kwekerij. De boom groeit goed in het Nederlandse klimaat en als kweker zorgen wij voor hoogwaardige kwaliteit Anna Paulownabomen zodat ze elders in Nederland verder kunnen groeien.

We hebben de volgende formaten Anna Paulowna bomen beschikbaar:

·        8-12 cm stamomtrek / 2-3 m hoog  (staak)

·        12-16 cm stamomtrek / 3-4 m hoog (staak)

·        16-20 cm stamomtrek / 4-5 m hoog (staak)

·        20-25 cm stamomtrek / 5-6 m hoog (beginnende kruin)

Verzorgingstips
Nee, een Anna Paulownaboom is alleen geschikt voor in een middelgrote tuin of grote tuin. In een middelgrote tuin is het belangrijk om goed te bekijken of de boom de juiste hoeveelheid ruimte heeft om te kunnen groeien.
Een Paulownia tomentosa kan ongesnoeid een maximale hoogte krijgen tussen de 15 en 20 meter.
Een Anna Paulownaboom is in de jonge jaren redelijk winterhard, maar kan bij strenge vorst wel bevriezen. Wanneer de boom meerjarig in de volle grond staat, is hij goed winterhard.
Wanneer deze boom de ruimte heeft om te groeien hoef je de boom eigenlijk niet te snoeien. Wil je dat de boom een bepaalde vorm aanhoudt en niet al te groot wordt? Dan kun je de boom jaarlijks snoeien in het voorjaar wanneer kans op strenge vorst nihil is.
Ja, een keizersboom is jaarrond aan te planten. Verstandig is om een keizersboom niet te planten net voor of tijdens een vorstperiode. Wanneer een Paulownia tomentosa aangeplant wordt tijdens zijn groeiperiode, is het belangrijk om na aanplant de boom water te geven.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Naamgeving en geschiedenis

De naam Anna Paulownaboom klinkt bij sommige mensen misschien wel bekend in de oren. Dat komt omdat deze boom vernoemd is naar Anna Paulowna van Rusland (1795-1865). Zij was destijds gehuwd was met koning Willem II.

Niet alleen deze boom heeft haar vernoeming gekregen, ook de in het Noord-Holland gelegen plaatsje Anna Paulowna is naar deze vorstin van Rusland vernoemt. De Paulownia tomentosa komt van oorsprong uit China en door verspreiding wordt deze boom in verschillende werelddelen nu gebruikt als sierboom.

 

Goede klimaatboom

De Paulownia tomentosa kan door zijn groeisnelheid op jonge leeftijd al veel schaduw en verkoeling bieden. Daarnaast is deze boom goed bestand tegen hitte en droogte en kan hij luchtverontreiniging verdragen. Hierdoor is de keizersboom ook goed te beplanten in het stedelijk gebied.

De wortels van de Anna Paulownaboom kunnen heel goed bodemerosie voorkomen. Ook is deze boom goed te vermeerderen en is hij zelfs in staat om bosbranden te overleven. Ten slotte zorgt de boom die graag in de zon staat er ook voor dat bijen en vlinders afkomen op het stuifmeel dat de boom produceert tijdens de bloei.