Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Leibomen
>
Leimagnolia

Leimagnolia (Magnolia grandiflora)

De leimagnolia (in het Latijn: Magnolia grandiflora) is bij uitstek geschikt als natuurlijke afscheiding in de tuin. Deze leiboom is een groenblijvende leiboom en daarmee schermt hij jouw huis of tuin het hele jaar door af. In de zomer bloeien grote, geurende witte bloemen in de boom. De bladeren zijn groot en vallen op vanwege de bronskleurige onderkant en een donkergroene glanzende bovenkant, wat een prachtige kleurencombinatie oplevert.

 • Biedt jaarrond privacy
 • Grote witte bloemen in de zomer
 • Hoge sierwaarde
 • Geschikt als natuurlijk afscheiding
 • Exclusieve wintergroene leiboom
 • Gratis thuisbezorgd met eigen bezorgdienst
Leimagnolia
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
5 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
120x120cm rek
120x120cm rek
Leimagnolia 120 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 184,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 184,95
Tijdelijk uitverkocht
120x120cm rek
120x120cm rek
Leimagnolia 150 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 189,95
Beschikbaar
€ 189,95
Beschikbaar
120x120cm rek
120x120cm rek
Leimagnolia 180 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
120x120cm rek
120x120cm rek
Leimagnolia 200 cm
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 299,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 299,95
Tijdelijk uitverkocht
120x150cm rek
120x150cm rek
Leimagnolia 240 cm
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 549,95
Beschikbaar
€ 549,95
Beschikbaar
1-5 van totaal 5

De leimagnolia (in het Latijn: Magnolia grandiflora) is bij uitstek geschikt als natuurlijke afscheiding in de tuin. Deze leiboom is een groenblijvende leiboom en daarmee schermt hij jouw huis of tuin het hele jaar door af. In de zomer bloeien grote, geurende witte bloemen in de boom. De bladeren zijn groot en vallen op vanwege de bronskleurige onderkant en een donkergroene glanzende bovenkant, wat een prachtige kleurencombinatie oplevert.

 • Biedt jaarrond privacy
 • Grote witte bloemen in de zomer
 • Hoge sierwaarde
 • Geschikt als natuurlijk afscheiding
 • Exclusieve wintergroene leiboom
 • Gratis thuisbezorgd met eigen bezorgdienst

De leimagnolia kopen

De Magnolia grandiflora als leiboom is een zeer exclusieve boom. Bomenbezorgd.nl is een van de weinige aanbieders die deze groenblijvende magnolia verkoopt als leiboom. Een Magnolia grandiflora leiboom is zeer geschikt voor een natuurlijke afscheiding in de tuin.

Wij bieden de leimagnolia momenteel aan met een stamhoogte van 200 cm en van 240 cm. Het aanbod hierin is nog beperkt, omdat de Magnolia grandiflora nog niet veel gekweekt wordt als leiboom. We kweken nu deze boom ook zelf als leiboom, waardoor er in de toekomst meer formaten verkrijgbaar zijn bij Bomenbezorgd.nl. 

Doordat de takken van een leimagnolia geleid zijn over een scherm, creëert de boom privacy en kun je hem plaatsen naast een schuur of muurtje. Er zijn veel soorten leibomen bij Bomenbezorgd.nl te verkrijgen, maar wil jij iets unieks en jouw tuin onderscheiden met die van de rest? Dan raden wij het aan om te kiezen voor de Magnolia grandiflora als leiboom. 

We bezorgen de leimagnolia met onze eigen bezorgdienst zodat we de kwaliteit van onze leibomen kunnen waarborgen tijdens transport. Daarnaast bezorgen wij onze leimagnolia’s gratis. Kortom, genoeg redenen om een unieke leiboom in huis te halen!

BOMENTA(L)K #86 | Leimagnolia

youtube placeholder
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wanneer bloeit een Magnolia grandiflora?

Wanneer leimagnolia snoeien?

Kan een leimagnolia het hele jaar aangeplant worden?

Hoe hoog wordt een Magnolia grandiflora?

De leimagnolia krijgt een aantal gele bladeren in de kroon, is dit normaal?

Hoe snel groeit een leimagnolia?

Is de leimagnolia winterhard?

Is deze leimagnolia een groenblijvende leiboom?

Hoe oud is de leimagnolia bij aanschaf?

Is de leimagnolia geschikt voor in elke tuin?

Kan een leimagnolia geplant worden in een kuip of pot?

Het aanplanten van de Magnolia grandiflora leiboom

De leimagnolia staat het allerliefst op een zonnige plek, maar groeit ook op een halfschaduw of schaduwplek. Verder groeit de leimagnolia op elke grondsoort. Belangrijk is dat de plek waar deze magnolia leiboom komt te staan goed waterdoorlatend is. Magnolia grandiflora houdt niet van langdurige natte of drassige grond. 

De Magnolia als leiboom is redelijk winterhard en verdraagt temperaturen van -16 graden Celsius. Wel gedijt de leimagnolia het beste op een plek redelijk uit de wind. 

Doordat een leimagnolia veel wind vangt vanwege de grootte van het scherm en omdat hij groenblijvend is, adviseren wij om de boom met boompalen aan te planten. Hiervoor kun je het beste het aanplantpakket bestellen. In het aanplantpakket zitten boompalen met de boombanden en boombandspijkers. In het aanplantpakket zit ook de bijbehorende Pokon aanplantgrond. In deze aanplantgrond zitten de juiste voedingsstoffen, wat de aangroei van de boom bevordert. 

We bezorgen onze leimagnolia's altijd in een pot. Verwijder de pot op het moment van aanplanten zodat de wortels niet uitdrogen. Plant je de leiboom na bezorging niet gelijk aan? Zorg dat de boom water krijgt via de bovenkant van de pot – dit is zeker elke dag nodig in het groeiseizoen. 

Bij het aanplanten van een leimagnolia is het belangrijk om het plantgat 25 procent groter uit te graven dan de pot van de boom. De wortels kunnen zo gemakkelijk door de losgegraven grond wortelen.

Plaats de leimagnolia nooit te diep of ondiep. De bovenkant van de pot moet ongeveer gelijk zijn aan de grond naast het plantgat. Hierin mag je niet meer dan 5 centimeter afwijken.

Nadat je de leimagnolia aangeplant hebt, is het belangrijk om de grond rondom de boom goed nat te maken. Mocht de grond door het watergeven nog wat inklinken, vul dit dan aan totdat het egaal is met de rest van de grond.

Het snoeien van een groenblijvende leimagnolia

Een eigenschap van de groenblijvende leimagnolia is dat hij traag groeit. Hierdoor is jaarlijks snoeien niet noodzakelijk. Over het algemeen is snoei één keer per twee jaar nodig. Het snoeien kun je het beste na de bloeiperiode doen. Snoei het scherm dan terug tot een egaal scherm. Door de boom één keer per twee jaar te snoeien, blijven de meeste bloemknoppen intact waardoor je geniet van de grote bloemen tijdens de bloei.

Opvallende bladeren van de Magnolia grandiflora

De bladeren van de Magnolia grandiflora zijn een van de hoge sierwaardes die deze boom heeft. Nieuwe bladeren lopen heldergroen uit. Daarna worden de bladeren aan de onderkant bronskleurig, en de bovenkant van het blad wordt glanzend en donkergroen van kleur. De Magnolia grandiflora valt ook op omdat de bladeren erg groot zijn. 

De bladeren hebben een eironde vorm en voelen leerachtig aan. Door de grootte van het blad en de diverse kleuren in het blad is de leimagnolia echt een ‘eyecatcher’ in de tuin. Het mooie is dat je hier van jaarrond geniet, omdat hij groenblijvend is.

De groei van een leimagnolia

De Magnolia als leiboom is een groenblijvende mediterrane boom die goed en hard groeit in landen rondom het Middellandse Zeegebied.

De Magnolia grandiflora is een boom die de laatste decennia steeds meer in opkomst is in de west Europese landen. Er zijn al wat oudere exemplaren te bewonderen in Nederland die goed groeien. De Magnolia als leiboom is in ons klimaat een trage groeier. Het voordeel hiervan is dat de Magnolia leiboom past in elke tuin, en dus ook in een kleine tuin.

De leimagnolia kan een maximale hoogte bereiken van twaalf meter en een breedte van ongeveer tien meter. Echter worden deze hoogte en breedte alleen bereikt wanneer je de boom nooit snoeit. Bovendien kan dit tientallen jaren duren. Door de leimagnolia eens in de twee jaar te snoeien, bepaal je zelf de hoogte en breedte.

Vruchten van een Magnolia grandiflora

De leimagnolia krijgt prachtige vruchten in september. De vruchten hebben de grootte van een ei en een kegelachtige vorm. In het beginstadium zijn de vruchten van de Magnolia grandiflora groen, en als de vruchten rijp zijn, hebben ze een geelbruine kleur.

Vruchten in de leimagnolia komen vaak voor wanneer je de boom langer dan twee jaar niet snoeit en meerjarige takken laat zitten.

Verzorgen van een leimagnolia

Vooral in het groeiseizoen van april tot eind oktober is het belangrijk dat een leimagnolia voldoende water krijgt, juist als de boom net is aangeplant. De boom heeft net zolang water nodig totdat de wortels diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te voorzien van grondwater. Dit duurt over het algemeen minimaal twee groeiseizoenen. 

Wanneer een leimagnolia minder dan een jaar in de volle grond staat, of op de nieuwe standplaats geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius om de dag 7,5 tot 15 liter water nodig.

Gele bladeren in de groenblijvende leimagnolia

Ondanks dat de leimagnolia groenblijvend is, laat hij soms (oude) bladeren vallen. Vaak gebeurt dit in het voorjaar of begin zomer wanneer de magnolia net is aangeplant. De boom focust zich op het maken van nieuwe wortels, zodat hij zelf voeding kan transporteren naar de bladeren. Dit proces kost voor een groenblijvende boom veel energie. Hij laat daarom oude bladeren vallen om zo veel mogelijk energie te besteden aan wortelgroei. Geen reden tot paniek: als de leimagnolia voldoende wortels heeft gemaakt en zelf voeding naar de takken en bladeren kan geven, zorgt hij gelijk voor nieuwe bladeren.

Ook na een winterseizoen kan een leimagnolia deels oudere bladeren afstoten. De boom maakt dan ruimte voor nieuwe bladeren die tijdens het groeiseizoen weer aan de boom kunnen groeien.

Grote witte bloemen in de Magnolia leiboom

De magnoliaboom in het algemeen staat vooral bekend om de bloeiwijze. De meeste Magnolia’s bloeien in het voorjaar. De groenblijvende leimagnolia bloeit daarentegen juist in de zomer, in de maanden juni en juli. Juist omdat de leimagnolia bloeit in de zomer, maakt het de boom aantrekkelijk voor in de tuin. Over het algemeen bloeien de meeste bloesembomen namelijk in het voorjaar. 

De leimagnolia wordt weerzinwekkend met prachtige grote witte bloemen die tulpvormig zijn. Naast de indrukwekkende witte bloei, ruiken de bloemen ook erg aangenaam. Kortom, met deze zomerse bloei en prachtige kleuren in de bladeren, waan je met deze mediterrane boom echt in Italië of Spanje.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Alice

Ik kreeg een schitterend cadeau: een boom voor mijn nieuwe tuin. En die werd niet alleen gebracht, maar ook nog vakkundig geplant! Ik ben dus zelf geen klant, maar dankbare ontvanger!

10/10
john

uitstekend

9/10
Jon

En snel geleverd.

10/10
Gerry

Prima service en vriendelijke bezorgers

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten