Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4750 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Leimagnolia (Magnolia grandiflora)

De leimagnolia (Magnolia grandiflora) is bij uitstek geschikt als natuurlijke afscheiding in de tuin. Deze leiboom is bladhoudend en daarmee schermt hij jouw huis of tuin het hele jaar door af. Daarnaast bloeien er in de zomer grote, geurende witte bloemen in de boom, waarmee hij de show zou stelen.

  • Biedt privacy
  • Hoge sierwaarde
  • Geschikt als natuurlijk afscheiding
  • Gratis thuisbezorgd met eigen bezorgdienst
Leimagnolia 200 cm
Leimagnolia 200 cm
  • Stamomtrek 8 - 10 cm
  • Stamhoogte 200 - 200 cm
  • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 209,95
Tijdelijk uitverkocht
Bekijk product
Leimagnolia 240 cm
Leimagnolia 240 cm
  • Stamomtrek 12 - 14 cm
  • Stamhoogte 240 - 240 cm
  • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 359,95
Op voorraad
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Magnolia grandiflora als leiboom

Een Magnolia grandiflora is zeer geschikt voor een natuurlijke afscheiding in de tuin, wij bieden de leimagnolia momenteel een met een stamhoogte van 200 cm en van 240 cm. Doordat de takken geleid zijn over een scherm, zorgt dit voor privacy en kun je deze boom plaatsen naast een schuur of muurtje. De bloeiperiode van een Magnolia grandiflora is in een juni/juli, hiermee is de Magnolia grandiflora een late bloeier en kun je in de zomer genieten van de mooie bloei. In de bloeiperiode krijgt de boom mooie witte tulpvormige bloemen en in combinatie met het bronskleurige blad aan de onderkant en de donkergroen kleur aan de bovenkant, zorgt dit voor een prachtig beeld. De bloemen zijn ook zeer in trek bij insecten zoals bijen en wespen, dit heeft te maken met de nectar die hierin zit. Een Magnolia grandiflora kan goed tegen droogte en omdat het een trage groeier is, heeft de boom ook weinig onderhoud nodig.

Leimagnolia bezorgen

Ben je opzoek naar privacy dan ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres voor een leimagnolia. Wij hebben onze eigen bezorgdienst en bezorgen de Magnolia als leiboom met onze eigen chauffeurs door heel Nederland en vlaanderen. Wij bezorgen je bestelling binnen 5 werkdagen, voor het bezorgmoment krijg je vanuit ons en mail met hierin de bezorgdag. Om de chauffeur live te kunnen volgen, ontvang je een dag voor levering van ons een mail met hierin een track & trace en een tijdsvak.

Verzorgingstips

Vanwege de trage groei is jaarlijks snoeien niet noodzakelijk, indien nodig kun je de boom wel jaarlijks snoeien, maar over het algemeen zal snoei 1 keer per 2 jaar nodig zijn. Het snoeien kun je het beste na de bloeiperiode doen, snoei het scherm dan terug tot een egal scherm. Door de boom ook 1 keer per 2 jaar te snoeien, zal dit ervoor zorgen dat de meeste knoppen intact blijven en je hierdoor kunt genieten van veel bloemen tijdens de bloei.

Deze bladhoudende Magnolia kan zeker geplant worden in een pot of kuip. Echter kan de boom dan wel gevoeliger zijn voor vorst, dan wanneer je de boom in de volle grond plant. Wanneer je de Magnolia grandiflora plant in een pot of kuip, is het belangrijk dat de boom regelmatig water krijgt.

Een Magnolia grandiflora kan het hele jaar aangeplant worden, belangrijk is wel om de boom na het aanplanten in het groeiseizoen voldoende water te geven. Met vorst zou ons advies zijn om goed te kijken of aanplanten nog mogelijk is, als de grond namelijk door de vorst te hard is het aanplanten op dat moment niet mogelijk.

Een Magnolia grandiflora bloeit tussen juli en september, de boom krijgt dan mooie tulpvormige witte bloemen die heerlijk ruiken.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4750 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Magnolia grandiflora als leiboom aanplanten

Doordat een leimagnolia best wel wind kan vangen vanwege de grote van het scherm, is ons advies om de boom met boompalen aan te planten. Hiervoor kun je het beste het aanplantpakket bestellen, hierin zitten de boompalen met de boombanden en de bevestingsspijkers. Daarnaast zit er in het aanplantpakket ook de bijbehorende potgrond. In deze potgrond zitten de juiste voedingsstoffen, wat over het algemeen niet in de grond zit. Hierdoor krijgt de boom de juiste voeding en dit bevorderd de aangroei. Daarnaast ontvang je bij levering vanuit ons een aanplantinstructie boekje, hierin staan tips voor het aanplanten en ook over de verzorging van de boom.

Leimagnolia snoeien

Vanwege de trage groei is jaarlijks snoeien niet noodzakelijk, indien nodig kun je de boom wel jaarlijks snoeien, maar over het algemeen zal snoei 1 keer per 2 jaar nodig zijn. Het snoeien kun je het beste na de bloeiperiode doen, snoei het scherm dan terug tot een egal scherm. Door de boom ook 1 keer per 2 jaar te snoeien, zal dit ervoor zorgen dat de meeste knoppen intact blijven en je hierdoor kunt genieten van veel bloemen tijdens de bloei.

Verzorgen van een leimagnolia

Vooral in het groeiseizoen van april tot eind oktober is het belangrijk dat een Leimagnolia voldoende water krijgt, ook als de boom net is aangeplant. Een Magnolia grandiflora als leiboom heeft net zolang water nodig, totdat de wortels diep genoeg gegroeid zijn om zicht zelf te voorzien van grondwater. Dit duurt over het algemeen minimaal 2 groeiseizoenen, voordat de wortels sterk genoeg zijn, de wortels zullen zich dan ook ruimschoots buiten het gegraven plantgat bevinden.

Wanneer een Magnolia grandiflora minder dan een jaar in de volle grond staat, of op de nieuwe standplaats geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius het volgende aan water nodig. Een leimagolia van tussen de 200 en 400 cm bij aanschaf, heeft ongeveer 5 tot 15 liter water per dag nodig.