Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Laurierhaag

  De laurierhaag is een populaire haagsoort. De laurierhaag wordt veel gebruikt voor het creëren van een dichte en hoge haag. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we drie verschillende soorten laurierhaag, namelijk de Portugese laurier, Novita en Rotundifolia. De haag is bladhoudend waardoor je het hele jaar door een mooie groene haag hebt!

  • Wintergroene haag
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Geschikt voor iedere tuin
  • Eventueel met aanplantservice
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Laurierhaag 'Rotundifolia'

  Laurierhaag 'Rotundifolia'

  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 24,99

  Laurierhaag 'Novita'

  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
  € 24,99

  Laurierhaag 'Novita'

  • Totaalhoogte 120 - 140 cm
  € 29,99

  Laurierhaag 'Novita'

  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
  € 24,99

  Laurierhaag 'Novita'

  • Totaalhoogte 160 - 180 cm
  € 26,99

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 50 - 60 cm
  € 16,95€ 12,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
  € 27,95
  Portugese Laurierhaag

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 100 - 125 cm
  € 34,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
  € 44,95

  Portugese Laurierhaag

  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
  € 49,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Wanneer kun je de laurierhaag planten?

  De laurierhaag kan het hele jaar door aangeplant worden. Het hele jaar door leveren we de laurierhaag met kluit of pot, waardoor de wortels goed beschermd worden.

  Voordat je de laurierhaag aanplant is het belangrijk om oude wortels te verwijderen op de plek waar hij komt te staan.

  Hoe snoei je de laurierhaag?

  Het beste is om de laurierhaag twee keer per jaar licht te snoeien. Zo houd je hem mooi in model en kun je dode takken verwijderen. Snoei de laurierhaag in juli en september voor het beste resultaat.

  Gebruik hiervoor een schone, scherpe snoeischaar en knip enkel de takken door. Bladeren kun je het beste heel laten, want anders worden de bladranden bruin.

  Is de laurierhaag gevoelig voor ziektes?

  De laurierhaag is een hele sterke plant, die niet snel last heeft van ziektes. Toch kan een laurierhaag ziektes krijgen, net zoals iedere plant. Om ziektes te voorkomen raden wij aan de haag te planten in gezonde, voedingrijke grond.

  Is er een plant of boom door ziekte dood gegaan op de plek waar de haag komt? Graaf dan een deel van de grond af en zorg voor nieuwe, voedingsrijke aarde. Zo krijgen schimmels minder kans om de plant aan te tasten.

  Ziektes waar hij last van kan krijgen zijn meeldauw en hagelschot. Deze zijn te bestrijden met bestrijdingsmiddelen die je bij een tuincentrum kunt kopen.

  Welke aanplantgrond kun je het beste gebruiken?

  De laurierhaag staat graag in een redelijk droge tot lichtvochtige grond. Wanneer je hem aanplant raden wij aan om Pokon aanplantgrond voor hagen te gebruiken. Hierin zitten alle voedingsstoffen die geschikt zijn voor hagen, zoals de Prunus Lusticana.

  Groenblijvende laurierhaag in de tuin

  De Prunus Lusitanica is een ideale bladhoudende haag voor in de tuin, omdat deze winterhard is, maar daarnaast ook wintergroen. De laurierkers haag is een gemakkelijke groeier. Hij kan vrijwel op alle plekken geplant worden, maar doet het erg goed op een droge tot vochthoudende grond in de zon of halfschaduw. De laurierhagen zijn zeer winterhard en kunnen zelfs temperaturen tot 20 graden onder nul weerstaan.

  De laurierhaag bloeit in mei met mooie witte bloemen. Rond augustus maken de pluimen van de bloemen plaats voor zwarte besjes die geliefd zijn voor vogels. Let op, deze besjes zijn giftig! Naast de laurierhaag is de laurier ook goed toepasbaar als bolboom, leiboom of dakboom.

  Soorten laurierhagen

  Er bestaan verschillende soorten laurierhaag, waarvan wij er drie hebben. Alledrie zijn prachtig, maar ze zijn duidelijk anders.

  Rotundifolia

  De ‘Rotundifolia’ heeft eivormig tot rond, breed blad. Het blad van de laurier is glanzend en voelt leerachtig aan. Het jonge blad is mooi fris groen. De twijgen van de laurierhaag ‘Rotundifolia’ lopen wat breder uit dan de ‘Caucasica’, waardoor dit ook een bredere haag gaat worden. Uiteraard kun je ook deze plant goed snoeien, zodat hij wat smaller wordt.

  Novita

  De laurierhaag ‘Novita’ heeft ietswat smaller en spits blad, glanzend en voelt leerachtig aan. Nieuw blad loopt mooi frisgroen uit en wordt na verloop van tijd donker. Wil je een smal uitlopende plant, dan is de 'Novita' ideaal! Opvallend aan de laurierhaag is zijn snelle groei met wel 40 tot 50 cm per jaar.

  Portugese laurierhaag

  De Portugese laurierhaag daarentegen is een langzame groeier. Deze groeit ongeveer 15 tot 30 cm per jaar. De Portugese laurier is net als de andere soorten een wintergroene haagsoort, goed winterhard met mooi frisgroen blad als hij in het voorjaar uitloopt.

  Het blad van de Portugese laurier heeft een kartelend randje, en is net als de andere soorten leerachtig en glanzend. Hij heeft een mooie dichte bladstructuur als hij wat ouder wordt. De ‘Angustifolia’ staat graag in de zon of halfschaduw, maar ook in de schaduw doet hij het goed.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Laurierhaag kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Door een groot aanbod in laurierhagen vind je bij Bomenbezorgd.nl de ideale laurier voor jouw tuin! Zowel kleine formaten als grotere planten vind je in onze webshop. Wil je liever dat wij de haag voor je aanplanten? Geen probleem! Neem contact op met onze klantenservice en zij helpen je verder.

  Laurierhaag snoeien

  De Prunus laurocerasus is gemakkelijk te snoeien. Om de haag mooi te houden adviseren wij om 2 keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt van een laurierhaag is het beste in juli. De tweede snoeibeurt komt het beste tot zijn recht in september.