Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Haagbeuk

De haagbeuk is een veelzijdig product en je komt hem daardoor in vele soorten en formaten tegen. Door de veelzijdigheid is deze boom niet meer weg te denken in de Nederlandse tuin. De haagbeuk, ook wel Carpinus betulus genoemd, is een boom met een hele dichte en tevens fijne vertakking. Hierdoor zit de boom snel dicht en heeft hij een zeer gesloten kroonstructuur.

Door de fijne vertakkingen en gesloten structuur kan de boom goed gebruikt worden als haag of als leiboom. Het blad van de haagbeuk is redelijk klein, geribbeld en eirond.

 • Zeer sterke en gezonde boom
 • Erg mooi als leiboom of dakboom
 • Groeit op bijna elke plek
 • Onderhoudsvriendelijk boom
Toon filters
Sluiten

Zoekterm

Prijs

tot

Soort boom

Winterhardheid

Windbestendig

Bladhoudend

Groenblijvend

Standplaats

Bloeiperiode

Bloeikleur

Bladkleur

Herfstkleur

Eetbare vrucht

Formaat bij levering

tot
tot
tot
Verwijder alle filters
120x150cm rek
Leihaagbeuk 180 cm
Leihaagbeuk 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 139,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Haagbeuk meerstammig
Haagbeuk meerstammig
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 379,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Haagbeuk meerstammig
Haagbeuk meerstammig
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 249,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Haagbeuk meerstammig
Haagbeuk meerstammig
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 199,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Haagbeuk meerstammig
Haagbeuk meerstammig
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 169,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Haagbeuk meerstammig
Haagbeuk meerstammig
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 149,95
Bekijk product
Haagbeuk volgroeid
Haagbeuk volgroeid
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Totaalhoogte 500 - 700 cm
€ 699,95
Bekijk product
Haagbeuk
Haagbeuk
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 574,95
Bekijk product
Haagbeuk
Haagbeuk
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 339,95
Bekijk product
Haagbeuk
Haagbeuk
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 179,95
Bekijk product
Haagbeuk
Haagbeuk
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 129,95
Bekijk product
Leihaagbeuk 240 cm
Leihaagbeuk 240 cm
 • Stamomtrek 16 - 20 cm
 • Stamhoogte 240 - 240 cm
 • Totaalhoogte 360 - 360 cm
€ 539,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Kenmerken van de haagbeuk

De haagbeuk is makkelijk te snoeien en door de dichtheid goed in een bepaalde vorm te snoeien. Hierdoor kunnen we de haagbeuk in diverse vormen en formaten aanbieden. De Carpinus betulus komt in het voorjaar vroeg in het blad. De boom krijgt dan een deken van frisse heldergroene bladeren. De bladeren zijn redelijk klein geribbeld en eirond. Verder groeit de Carpinus betulus op vrijwel elke grondsoort en kan de boom goed groeien op zowel een zonnige, halfschaduw of schaduwplek. 

De haagbeuk is zeer winterhard, kan droogte, luchtverontreiniging en kortstondige overstromingen verdragen. Tot slot is de Carpinus betulus zeer geliefd door dieren. Vogels maken graag hun nestje in deze boom.

Ons assortiment Carpinus betulus

Bij Bomenbezorgd.nl bieden wij een ruim en divers assortiment haagbeuken aan. Hieronder lichten wij de diverse soorten toe.

Haagbeuk als leiboom

Wij vinden de lei haagbeuk bij uitstek een van de beste leibomen die er is! Deze boom heeft een fijne vertakkingen en een zeer dichte groei. Hierdoor is er weinig doorkijk en is de boom zeer geschikt als leiboom. De lei haagbeuk is als het ware een haag op stam.

Met deze leiboom kun je privacy creëren in de tuin en inkijk van buren voorkomen. De haagbeuk is een sterke boom die als leivorm snel dicht groeit. Door de boom jaarlijks terug te snoeien tot een egaal scherm blijft hij op zijn mooist. Bij Bomenbezorgd.nl hebben wij zowel de gewone lei haagbeuk (Carpinus betulus) als de zuilhaagbeuk als leiboom.  

Haagbeuk als haag

De Carpinus betulus staat ook goed bekend als een haagvariant. Deze soort leent zich goed als haag vanwege de dichte groei. De Carpinus betulus zorgt voor een mooie en dichte erfafscheiding. Door haag jaarlijks te snoeien bepaal je zelf de hoogte en dikte.

Let op: de Carpinus betulus wordt vaak verward met de beukenhaag (Fagus sylvatica), maar deze soorten zijn wel degelijk verschillend. De haagbeuk kan eerder zijn bruine blad laten vallen in de winter dan de beukenhaag, die zijn bruine blad grotendeels kan behouden in de winter, zelfs totdat het voorjaar begint.

Haagbeuk als dakboom

De haagbeuk als dakboom wordt ook veel toegepast in Nederlandse tuinen. Deze boom is een goede vervanger van de dakplataan. Een dakplataan kan soms heel hard groeien, waardoor er te grote takken op komen. Dit zorgt voor veel onderhoud. Bij een dak haagbeuk is de groei van nieuwe scheuten minder explosief.

De dak haagbeuk groeit snel dicht en kan daardoor veel beschutting en schaduw bieden. Het grote voordeel is dat deze boom niet explosief groeit met grote takken. Deze haagbeuk als parasolvorm is een ‘natuurlijke vervanger’ van de echte parasol en zorgt voor een beetje meer groen in de tuin.

Zuil haagbeuk

De haagbeuk is er ook als een smal groeiende variant. Deze boom is beter bekend als de Carpinus betulus 'Fastigiata', oftewel de zuil haagbeuk. Door de smal opgaande groeiwijze neemt de boom weinig ruimte in beslag en is hij goed toe te passen op ietwat kleinere ruimtes. Ook zien we vaak dat zuil haagbeuken worden toegepast lans oprijlanen. Door de Carpinus betulus ‘Fastigiata’ jaarlijks te snoeien tot een pilaar-vorm blijft de boom zijn mooie vorm behouden.

De zuilvariant heeft een nog wat fijnere vertakking en groei dichtheid dan de gewone haagbeuk. Hierdoor is de zuil haagbeuk ook uitermate geschikt als leiboom of als laagstam boom. 

Haagbeuk meerstammig

De Carpinus betulus valt niet alleen op vanwege de dichtheid in de kroon en de frisse groene bladeren in het voorjaar. Deze boom kan ook een karakteristieke en grillige groei hebben. Door de grillige groei is de Carpinus betulus goed toe te passen als meerstammige boom. Een meerstammige Carpinus komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote tuin. Vaak wordt een meerstammige haagbeuk de ‘eyecatcher' van de tuin.

Haagbeuk laagstam

Door de fijne vertakkingen die een Carpinus betulus en Carpinus betulus 'Fastigiata' hebben, zijn deze bomen ook geschikt als laagstam boom. Laagstam bomen worden in de volksmond ook wel beveerde bomen genoemd. Deze bomen hebben takken die al op 30 tot 40 centimeter stamhoogte beginnen. Door deze laagstam haagbeuk jaarlijks terug te snoeien tot een pilaar blijven de bomen mooi in vorm.

Haagbeuk hoogstam

Zowel de gewone haagbeuk als de zuil haagbeuk kan worden besteld als hoogstam boom bij Bomenbezorgd.nl. Een Carpinus op hoogstam is dusdanig hoog dat je er gemakkelijk onderdoor of omheen kunt lopen. De Carpinus betulus en de Carpinus betulus 'Fastigiata' in hoogstam vorm worden vaak geplaats op een centrale plek in de tuin of border

Verzorgingstips

Ja, een haagbeuk is een makkelijk te snoeien boom of haag. Door de fijne vertakkingen en dichte kroonstructuur is er makkelijk een vorm in te snoeien. Diverse soorten Carpinus betulus in een bepaalde vorm zijn dus makkelijk terug te snoeien.

Het snoeien van deze bomen kan daarnaast ook nog eens het hele jaar door. Grondige snoei kun je het beste hanteren vanaf oktober tot en met maart. Lichte snoei kan ook worden toegepast gedurende het groeiseizoen.

Ja. Een Carpinus betulus in welke cultivar dan ook is zeer winterhard. Zelf met extreme vorst hoef je de boom niet te beschermen tegen vorst.

Hoe hoog een Carpinus betulus kan worden is afhankelijk van de vorm en cultivar waarin de boom zich bevindt. Een haagbeuk in een haagvariant zal minder hoog worden dan een hoogstam variant.

Wanneer je een haagbeuk nooit zou snoeien, kan deze boom over het algemeen een maximale hoogte krijgen van ongeveer 20 tot 25 meter. Bij jaarlijkse snoei kun je zo goed als zelf de hoogte van de boom bepalen.

Nee. De haagbeuk behoort tot de Carpinus en de beuk behoort tot de Fagus. Echter zitten een aantal verschillen tussen deze soorten.

Zo heeft de haagbeuk een zeer dichte kroonstructuur en fijne vertakkingen. Dit heeft de beuk een stuk minder. Daarnaast laat de haagbeuk minder bruine bladeren hangen ten opzichte van de beuk. Bij de beuk blijven de bruine bladeren juist zitten in de winter, tot het voorjaar begint.

Ja, een Carpinus betulus kun je het hele jaar door aanplanten. Wanneer een haagbeuk geplant wordt tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom de juiste hoeveelheid water toegediend krijgt om verder te kunnen groeien.
Jazeker. De haagbeuk laat zichzelf in de herfst zien met prachtige gele herfstkleuren.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Het verschil tussen een haagbeuk en beuk

Er is weleens onduidelijkheid over het verschil tussen een haagbeuk of beuk(en)(haag). De haagbeuk en beuk zijn totaal verschillend van elkaar. Wij hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet:

 

Haagbeuk:
- Latijnse benaming is Carpinus
- Blad is geribbeld en fijn gezaagd
- Bruine bladeren blijven niet zo goed zitten in de winter
- Groeit harder dan de Fagus
- Zeer dichte kroonstructuur

 

Beuk:
- Latijnse benaming is Fagus
- Blad is glad en glanzend
- Bruin bald blijft goed zitten in de winter
- Groeit langzamer dan een Carpinus
- Minder dichte kroonstructuur

Zowel de haagbeuk als de beuk zijn bij Bomenbezorgd.nl in diverse vormen en formaten verkrijgbaar. Zo is de beuk ook een boom die geschikt is als haag of als leiboom. Beukenbomen zijn er ook nog met diverse bladkleuren. Naast de haagbeuk heeft de beuk (Fagus) ook een interessant assortiment. Nieuwsgierig naar onze beukenbomen? Bekijk hier onze beukenbomen.

Haagbeuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bijna al onze haagbeuken komen uit eigen kwekerij en worden in Nederland geteeld. Een Carpinus betulus kopen bij Bomenbezorgd.nl is vrij eenvoudig en laagdrempelig: je kiest de gewenste haagbeuk in de gewenste vorm en formaat. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de boom zelf te planten of hem door onze vakmensen te laten aanplanten.

 

Wanneer je een bestelling geplaatst hebt nemen wij contact op om een bezorgdag voor te stellen. We kunnen de bestelling zelfs bezorgen wanneer je niet thuis bent. In overleg kunnen wij de bestelling veilig achtergelaten op de door jou gewenste plek (in de tuin). We bezorgen al onze haagbeuken binnen 5 werkdagen (zonder aanplantservice). Service staat bij ons hoog in het vaandel!

 

Wil je meer informatie over de haagbeuk of heb je nog vragen hebt over deze boom, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie