leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin)

De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin), of zijdeboom, is een bijzondere boom die in de zomer toonaangevend is in elke tuin. De zijdeboom, in het Latijn ook wel de Albizia julibrissin genoemd, steelt zonder enige twijfel de show met oogstrelende felroze bloemen. Opvallend aan deze bomen is dat de bladeren zichzelf dichtvouwen bij zonsondergang. Hierdoor heeft hij de naam 'slaapboom' gekregen. De Perzische slaapboom Albizia julibrissin zorgt voor een extra tropische sfeer in de tuin door zijn parasolvormige groeiwijze en het dubbel geveerde intens groene blad.

  • Waardplant voor bijen en vlinders
  • Prachtige felroze bloemen in de zomer
  • Bladeren vouwen zich dicht bij zonsondergang
  • Zeer onderhoudsvriendelijk

De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin), of zijdeboom, is een bijzondere boom die in de zomer toonaangevend is in elke tuin. De zijdeboom, in het Latijn ook wel de Albizia julibrissin genoemd, steelt zonder enige twijfel de show met oogstrelende felroze bloemen. Opvallend aan deze bomen is dat de bladeren zichzelf dichtvouwen bij zonsondergang. Hierdoor heeft hij de naam 'slaapboom' gekregen. De Perzische slaapboom Albizia julibrissin zorgt voor een extra tropische sfeer in de tuin door zijn parasolvormige groeiwijze en het dubbel geveerde intens groene blad.

  • Waardplant voor bijen en vlinders
  • Prachtige felroze bloemen in de zomer
  • Bladeren vouwen zich dicht bij zonsondergang
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Perzische slaapboom Albizia julibrissin kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil je een Albizia julibrissin kopen en bij je thuis geleverd krijgen? Onze bomen komen rechtstreeks van de kweker, waardoor jij de beste kwaliteit Perzische slaapboom ontvang. Een Perzische slaapboom kopen bij Bomenbezorgd.nl zorgt er dus voor dat je altijd een boom in topconditie geleverd krijgt! Bij de minimale bestelwaarde van € 95,- worden onze bomen gratis geleverd door onze eigen bezorgdienst.

BOMENTA(L)K #8 | De perzische Slaapboom

youtube placeholder

Groot aanbod Albizia Julibrissin

Bomenbezorgd.nl is gespecialiseerd in een groot aanbod aan Albizia Julibrissin. Ook onze kwekers vinden de Perzische slaapboom een prachtboom en willen daar graag de nadruk opleggen. Want wat kun je enorm genieten van een Perzische slaapboom die midden in de zomer volop in bloei staat.
Wij hebben de Perzische slaapboom - Albizia julibrissin - in diverse vormen en formaten:

Rode Perzische slaapboom (Albizia julibrissin 'Summer Chocolate')

De naam rode Perzische slaapboom zegt het al: het blad van deze slaapboom is rood van kleur. Deze boom wordt in het Latijn de Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' genoemd. Het blad is officieel donker roodviolet van kleur en in combinatie met zijn felroze bloemen in de zomer levert dit een verbazingwekkend mooi beeld op. De Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' is op stam gekweekt en in 3 formaten verkrijgbaar.

Gewone Perzische slaapboom

De Perzische slaapboom, oftewel de Albizia julibrissin, is een zijdeboom met groen blad. Deze boom valt onder de gewone slaapbomen en heeft een grillige en tevens parasolvormige groeiwijze.
De Albizia julibrissin kan in het meest gunstige geval wel 2,5 tot 3 maanden bloeien met felroze bloemen. Deze bloei vindt plaats vanaf eind juni tot en met augustus. Bij Bomenbezorgd.nl is de Perzische slaapboom momenteel in 5 formaten verkrijgbaar.

Perzische slaapboom meerstammig

De meerstammige Perzische slaapbomen zijn een specialiteit van Bomenbezorgd.nl. Alle Perzische slapenbomen meerstammig worden door ons in Nederland geteeld, zodat deze slaapbomen aan het Nederlandse klimaat gewend zijn. Meerstammige bomen moeten vaak de eyecatcher van de tuin worden en bij de meerstammige slaapboom is dat niet anders.

Samen met de krentenboom meerstammig is de meerstammige Albizia julibrissin zeer toonaangevend en daardoor ook de meest verkochte meerstammige boom bij Bomenbezorgd.nl.
De meerstammige Perzische slaapboom heeft alles in huis: een karakteristieke look vanwege meerdere stammen, een mooie bloeiwijze in de zomer en een prachtig bladerdeken dat een extra 'zomergevoel' geeft. De meerstammige slaapbomen zijn momenteel verkrijgbaar in drie formaten, maar wij weten al dat dit aanbod snel zal gaan uitbreiden!

Perzische slaapboom solitair

Perzische slaapbomen solitair zijn bomen die als blikvanger centraal in een tuin geplaatst kunnen worden. Vanuit de stam vormen er nieuwe takken en groeischeuten en hierdoor ontstaat een volle boom die breed uitwaaiert. Perzische slaapbomen solitair zijn verkrijgbaar met groen en rood blad.

SnoeiTips #5 | Perzische slaapboom

In deze aflevering van SnoeiTips geven we uitleg over hoe je een Perzische slaapboom snoeit.

youtube placeholder
Verzorgingstips
Perzische slaapbomen kunnen een maximale hoogte krijgen van 6 tot 8 meter (indien deze boom nog nooit gesnoeid is). Bij jaarlijkse snoei kun je zo goed als zelf de maximale hoogte bepalen van de slaapboom.

Perzische slaapbomen kunnen redelijk tot goed tegen vorst, afhankelijk van de standplaats. Het beste is om een Perzische slaapboom te plaatsen op een beschutte plek en in de zon.

De meeste Perzische slaapbomen van Bomenbezorgd.nl worden door onszelf in Nederland gekweekt. Deze zijdebomen zijn dus al goed gewend aan het Nederlandse klimaat.

Vaak zie je na elke winter dat jonge twijgen iets terug gevroren zijn. Knip in het voorjaar deze terug gevroren takken weg. In de zomer is er dan niks meer van te zien!

Over het algemeen kan een Albizia julibrissin kortstondig temperaturen verdragen van -15 graden Celsius.

Ja, een zijdeboom kun je het hele jaar door aanplanten. Tijdens of net voor een strenge vorst periode raden wij het echter af om een slaapboom te planten. In de zomer is het belangrijk om de slaapboom op tijd water te geven.

Let op: wanneer een zijdeboom geplant wordt in de zomer of het voorjaar kan de boom het oude blad laten vallen, omdat hij nieuwe wortels aan het maken is op de plek waar de boom geplant is.

Het maken van nieuwe wortels kost de boom veel energie daardoor kan hij het oude blad laten vallen, zodat de nieuwe wortelgroei kan doorgaan. Daarnaast zal de boom ook weer nieuwe takken en bladeren aan maken om verder te groeien.

Het beste is om de Albizia julibrissin eind maart/ begin april te snoeien, wanneer de kans op strenge vorst nihil is.

Snoei de ingevroren takken eraf wanneer nodig. Verder is het mogelijk om in de zomer te hard groeiende takken te halveren, zodat de boom weer mooie zijtakken maakt.

Nee, de Perzische slaapboom is niet bladhoudend. Hij verliest het blad in oktober. Nieuwe bladeren worden gevormd in april.

Een Perzische slaapboom kan erg snel groeien. In een goed groeiseizoen kan de boom takken maken tussen de 50 en de 100 centimeter. De Albizia wordt tussen de 6 en de 8 meter lang als je hem niet snoeit. Je kunt hem dus kleiner en compacter houden als je ieder jaar snoeit!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Perzische slaapboom Albizia julibrissin kopen

Bij Bomenbezorgd.nl heb je een ruime keuze aan Perzische slaapbomen. Zo kun je bijvoorbeeld een gewone slaapboom, een roodbladige slaapboom of zelfs een meerstammige slaapboom kopen. Door het ruime aanbod aan zijdebomen op onze webshop kun je gemakkelijk hetgeen bestellen wat je wenst. Wanneer je een Perzische slaapboom koopt, bezorgt onze bezorgdienst deze gratis. Wij bezorgen alle Albizia julibrissin (zonder aanplantservice) binnen 5 werkdagen.

Nadat je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je een mail waarin een bezorgdag wordt voorgesteld. Ook wanneer je niet thuis bent, kunnen wij je boom bezorgen. In overleg kunnen wij de boom neerleggen op een door jou gewenste plek in de tuin. Mocht een voorgestelde bezorgdag je niet schikken? Dan kijken wij samen met je naar een ander bezorgmoment. Mocht he twijfelen of heb je nog vragen over een bepaalde slaapboom, schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ook voor meer informatie over onze andere bomen, zoals de olijfboom, staan we voor je klaar.

Kenmerken van de Perzische slaapboom Albizia julibrissin

Vanaf eind juni kan de boom bloeien met lichtroze hoofdjes in trossen. Deze bloei kan aanhouden tot en met eind augustus. Bij warme zomers is de kans heel groot dat de Albizia meer bloemen geeft dan wanneer er sprake is van een koude en natte zomer. Naast de prachtige bloemen die de Perzische slaapboom geeft, zorgt deze boom voor een extra tropische sfeer in de tuin vanwege zijn parasolvormige groeiwijze en het dubbel geveerde intens groene blad. Door de parasolvormige groeiwijze van de Albizia julibrissin kan de boom voor extra schaduw zorgen in de tuin.

Opvallend aan deze Perzische slaapboom is dat de bladeren zichzelf dichtvouwen bij zonsondergang, Hierdoor heeft hij de naam 'slaapboom' gekregen. Als klap op de vuurpijl is deze boom heel goed voor bijen en vlinders. Kortom: de Perzische slaapboom is een echte ‘eyecatcher’ en zorgt voor het ultieme vakantiegevoel in uw tuin.