Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4965 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Hagen

Een haag is bij uitstek geschikt om een natuurlijke afscheiding te creëren in de tuin. Dit kan als omheining van je tuin, maar een haag kan ook structuur aanbrengen elders in uw tuin!

Wil je een groenblijvende haag, conifeer of juist een haag die zijn blad in de winter verliest? Bomenbezorgd.nl heeft het allemaal. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

  • Creëert een natuurlijke afscheiding
  • Stimuleert het dierenleven in de tuin
  • Jaarlijks snoeien om vorm te behouden
  • Biedt bescherming & privacy

Een haag is bij uitstek geschikt om een natuurlijke afscheiding te creëren in de tuin. Dit kan als omheining van je tuin, maar een haag kan ook structuur aanbrengen elders in uw tuin!

Wil je een groenblijvende haag, conifeer of juist een haag die zijn blad in de winter verliest? Bomenbezorgd.nl heeft het allemaal. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

  • Creëert een natuurlijke afscheiding
  • Stimuleert het dierenleven in de tuin
  • Jaarlijks snoeien om vorm te behouden
  • Biedt bescherming & privacy
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Hagen kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een ruim assortiment hagen te koop die direct van de kweker komen. Onze hagen zijn van hoge kwaliteit en we werken nauw samen met de beste hagenkwekers van Nederland om zo in al jouw wensen voor de tuin en de haag te kunnen voorzien.

Alle hagen worden bij een minimale orderwaarde van €95,- gratis thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. We leveren alle hagen door heel Nederland en België (Vlaanderen) binnen 5 werkdagen. Het assortiment hagen is nog steeds groeiende, maar mocht mocht je een haag willen hebben die (nog) niet op deze webshop staan, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

De bekendste hagen uit ons assortiment zijn de beukenhagen, Portugese laurierhagen, laurierhagen, ligusterhagen, coniferen en olijfwilg hagen
Doorgaans zijn al deze hagen te bestellen van 40 tot wel 240 cm hoog. 

De haag als ultieme groenafscheiding en privacy topper!

Een haag als afscheiding in de tuin wordt heel vaak toegepast. Je kunt een haag plaatsen om een deel van je tuin af te bakenen, de erfafscheiding mee op te vullen of om privacy te creëren. 

Haagsoorten

Bij het kiezen van de geschikte haag is het een optie om te gaan voor een groenblijvende haag. Dit betekent dat het blad het gehele jaar blijft zitten, waardoor hij jaarrond privacy biedt. De meest populaire groenblijvende hagen zijn de Portugese laurier en de conifeer

Het is ook mogelijk om te kiezen voor bladhoudende hagen, zoals de beukenhaag. Een bladhoudende haag laat zijn bruine blad doorgaans zitten in de wintermaanden. Hij verliest zijn blad pas op het moment dat nieuw blad gevormd wordt 

Tot slot kun je ook bladverliezende hagen toepassen in je tuin. Een haag zorgt hoe dan ook voor meer dynamiek, diepte en ‘eigen ruimte’ in de tuin.

Soort haag

Groenblijvend

Snoeien

Bladkleur

Herfstkleur

Conifeer

Ja

2x per jaar

Groen

N.v.t.

Ligusterhaag

Ja

1x à 2x per jaar

Groen

N.v.t.

Haagbeuk (Carpinus betulus)

Blad wordt bruin en blijft lang zitten in de winter, maar korter dan bij de beukenhaag

2x per jaar

Groen

Geelbruin

Laurierhaag

Ja

2x per jaar

Donkergroen

N.v.t.

Taxushaag

Ja

1x per jaar

Donkergroen

N.v.t.

Rode beukenhaag

Blad wordt bruin en blijft de hele winter zitten, totdat er nieuw blad aankomt

2x per jaar

Rood

Geeloranje/bruin

Groene beukenhaag

Blad wordt bruin en blijft de hele winter zitten, totdat er nieuw blad aankomt

2x per jaar

Groen

Geeloranje/bruin

Meidoornhaag

Nee

1 à 2x per jaar

Donkergroen

Geeloranje/bruin

Olijfwilghaag

ja

1 à 2x per jaar

Donkergroen/grijsgroen

N.v.t.

Buxushaag

ja

2x per jaar

Groen

N.v.t.

Klimop haag

Ja

2x per jaar

Groen

N.v.t.

Bonte ligusterhaag

Ja

1x per jaar

Geelbont/groen

N.v.t.

Spaanse aak haag

Nee

1x per jaar

Bronskleurig in het voorjaar, groen in de zomer

Goudgeel

Zuurbes haag

Nee

1x per jaar

Groen

Oranjerood

Rode zuurbes haag

Nee

1x per jaar

Donkerrood

Oranjerood


Hieronder lichten we iedere haag uit ons assortiment kort uit.

Coniferen

De conifeer, ofwel Thuja occidentalis, is een erg populaire haagsoort in Nederland. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn bladeren. Conifeer betekent ‘kegeldragers’. De kegels zijn duidelijk te zien wanneer je de boom van dichtbij bekijkt. De conifeer is zeer winterhard en ook wintergroen, waardoor hij ideaal is als afscheiding in de tuin. De mooiste conifeer BrabantSmaragd en Excelsa bestel je bij Bomenbezorgd.nl

Ligusterhaag

De ligusterhaag is een van de populairste haagplanten in Nederland. Dit is ook geheel begrijpelijk aangezien het een prachtige frisgroene kleur geeft in het voorjaar en een super mooie gele gloed in het najaar. Naast de normale ligusterhaag is ook de bonte ligusterhaag verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl. Deze bladeren geven een net wat andere sfeer in de tuin. Deze liguster behoudt deze kleur het gehele jaar.

Haagbeuk (Carpinus betulus)

Een bekende haag is natuurlijk de haagbeuk. De 'Carpinus Betulus' wordt het meest toegepast als haag. De prachtige structuur van de beuk maakt de haag een schitterende om in je tuin te hebben. De haagbeuk is ideaal aangezien deze op elke standplaats kan staan. Hij kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. De haagbeuk kleurt in het voorjaar lichtgroen om vervolgens een stukje donkerder te worden. In de herfst en winter wordt deze bruin.

Laurierhaag

De laurierhaag is een snelgroeiende, bladhoudende plant waardoor er snel een grote egale haag ontstaat in tuinen. Deze haagsoort is uitermate geschikt voor mensen die snel resultaat willen zien. De laurierhaag kan in elke positie van de tuin geplant worden. Zowel zon, halfschaduw als schaduw kan hij goed verdragen.

Taxushaag

De taxushaag is een goed winterharde haag die ook tegen een stootje kan. Hij heeft een mooie structuur en is goed te onderhouden, doordat het een relatief trage groeier is. De Taxus baccata is een eeuwenoude haagsoort, die volledig is aangepast aan het Nederlandse klimaat.

Beukenhaag (Fagus sylvatica)

De beukenhaag is bij Bomenbezorgd.nl te verkrijgen in twee verschillende kleuren, namelijk de groene beukenhaag en de rode beukenhaag. Beide zijn te verkrijgen in verschillende formaten. De haag behoudt het blad tot het moment dat de nieuwe bladeren arriveren. Op dat moment laat de haag het blad vallen en maakt het zich klaar voor een nieuw seizoen.

Meidoornhaag

De meidoornhaag is ideaal voor mensen die ongewenste gasten in de vorm van dieren of personen buiten willen houden. Doordat de robuuste haag veel doornen bevat weerhoudt de haag dieren van indringen in de tuin. De meidoornhaag bloeit prachtig in de maanden mei en juni door middel van witte bloemen die heerlijk geuren.

Spaanse aak haag

De Spaanse aak is veelal bekend als boom. Doordat de boom lage vertakkingen heeft en een dichte kroonstructuur is deze ook prima te gebruiken als haag. De Spaanse aak dient gesnoeid te worden in maart en in juni om de vorm te behouden. Verder kan deze geplant worden in een standplaats van zowel zon, halfschaduw als schaduw wat hem ideaal maakt voor elke tuin.

Zuurbes haag

De zuurbes is een mooie haag die ook nog eens prachtig bloeit in het voorjaar In de maand mei krijgt de haag gele bloemen die later in het najaar zullen veranderen in rode besjes. Doordat de haag goed dichtgroeit en doornen bevat, is de haag moeilijk doordringbaar.

In de herfst wordt de haag oranjerood en verliest in de winter zijn bladeren. In het voorjaar komt de haag vervolgens terug met de bekende groene bladeren. De zuurbes is bij Bomenbezorgd.nl te verkrijgen in zowel de normale vorm als de rode zuurbes. Deze kleurt donkerrood en heeft een oranjerode herfstkleur.

Verzorgingstips
Je kunt het hele jaar door hagen planten. We leveren hagen in de winter met kale wortel of in kluit en pot. In de zomer worden de hagen geleverd in doorgroeikluit of pot. Hierdoor kun je het hele jaar door hagen aanplanten. Echter hebben wij wel wat belangrijke aandachtspunten hiervoor:

- Wij adviseren om bladhoudende hagen niet te planten in de wintermaanden (november t/m februari). Wanneer je wel hagen plant in deze maanden is de kans aanwezig dat de hagen vorstschade oplopen bij strenge vorst of zelfs kapot vriezen. Groenblijvende hagen die net geplant zijn en nog niet geworteld zijn in de grond zijn kwetsbaar voor strenge vorst. Wanneer groenblijvende hagen eenmaal geworteld zijn, zijn ze meer bestand tegen vorst.

- Andere hagen die niet groenblijvend zijn, inclusief de coniferen, kunnen wel in de wintermaanden geplant worden. Deze kunnen namelijk wel tegen een stootje.

Ook niet onbelangrijk is wanneer een haag geplant wordt in de groeimaanden (zomermaanden) de haag na het aanplanten genoeg water toegediend krijgt, zodat de plant gelijk verder kan groeien en wortels kan maken.

Ongeacht welke soort haag: iedere haag dient minimaal 1 keer per jaar gesnoeid te worden, hierdoor behoudt de haag zijn vorm. Daarnaast hebben sommige hagen meerdere malen per jaar snoei nodig om een mooie vorm te behouden.

Snoei een haag altijd met een (elektrische) heggenschaar. Met een heggenschaar kun je voor een mooie strakke en volle haag zorgen.

De breedte en hoogte van een haag kun je grotendeels zelf bepalen door middel van snoei. Om de hoogte en breedte van je haag te bepalen dien je elk jaar de haag te snoeien.

Om een haag goed te planten is het belangrijk om te weten of standplaats goed geschikt is voor een haag, volgende punten zijn daarin belangrijk: - Krijgt de haag op zijn standplaats genoeg zonlicht? - Is de grond waarop de haag komt te staan goed waterdoorlatend? - Heeft de haag op zijn standplaats genoeg ruimte om te kunnen groeien?

Mocht je aan de bovengenoemde voorwaarden voldoen kun je de haag gaan planten.

Let op: plant een haag nooit in wit zand. In zand zitten namelijk weinig voedingstoffen, waardoor de haag niet zal gaan groeien. Wanneer je een haag plant is het belangrijk om aanplantgrond met de uitgegraven grond te mengen. In aanplantgrond zit o.a. fosfaat, een stof die nieuwe wortelgroei stimuleert.

Het is ook belangrijk om te weten hoeveel haagplanten per strekkende meter geplant moeten worden. Hoeveel haagplanten per strekkende meter wij adviseren staat onder het kopje ‘specificaties’ bij een haagproduct op onze webshop.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4965 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Verzorging van hagen

Hagen zorgen voor een afscheiding en om de afscheiding mooi en inzichtelijk te houden is het belangrijk om een haag jaarlijks minimaal 1 keer te snoeien. Wanneer je een strakke, volle en dichte haag wilt behouden is minimaal 1 keer per jaar snoeien zeker een vereiste. Belangrijk is om groenblijvende hagen te snoeien in de periode vanaf maart tot en met september.

Wanneer je blad houdende hagen zoals Portugese laurierolijfwilglaurier vanaf oktober tot en met februari snoeit is de kans aanwezig dat de haag door strenge vorst deels kapot kan vriezen. 

 

youtube placeholder