Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Zuil amberboom

De zuil amberboom laagstam, ook wel Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’ genoemd is een redelijk nieuwe boom op de Nederlandse markt en wordt de laatste jaren steeds meer geplant in de tuin. De zuil amberboom heeft recht-opgaand groeiende takken vanaf onderaan de stam. Door deze smalle groeiwijze wordt de ‘Slender Silhouette’ gezien als groene pilaar.

  • Door de smalle groeiwijze ruimtebesparend
  • Mooi stervormig blad in het groeiseizoen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Prachtige herfstkleuren
Zuil amberboom
Zuil amberboom
  • Stamomtrek 4 - 8 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 144,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Zuil amberboom
Zuil amberboom
  • Stamomtrek 10 - 14 cm
  • Stamhoogte 20 - 40 cm
  • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 299,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloei van de Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhoutte’

Het blad van de zuil amberboom laagstam is adembenemend! Het blad is groot en stervormig. In het voorjaar en de zomer is dit blad fris heldergroen en glanzend. In de herfst steelt deze boom de show met prachtige oranjerode, gele en rood-violette bladeren. De ‘Slender Silhouette’ groeit op bijna elke grondsoort. Hij staat het liefst op en zonnige of halfschaduw plek!

Onderhoud van een amberboom in zuilvorm

De zuil amberboom laagstam is vrij makkelijk in onderhoud. Bij het aanplanten is het belangrijk dat de amberboom ondersteuning krijgt van 2 boompalen, zodat de 'Slender Silhouette' beter bestand is tegen wind.

De Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’ houdt van een redelijk voedselrijke bodem. Het is daarom belangrijk om, voordat de boom geplant wordt, goed onderzoek te doen naar de bodem waar hij in komt te staan. Deze bodem dient vrij te zijn van wit zand.

Daarnaast is het belangrijk dat op de standplaats geen andere grote beplanting heeft gestaan. Oude beplanting heeft namelijk vaak veel voedingstoffen uit de grond gehaald en hierdoor kan de grond wat armer zijn. Mocht de grond arm zijn wat betreft voeding, adviseren wij altijd om aanplantgrond te mengen de uitgegraven grond. In aanplantgrond zitten namelijk diverse voedingsstoffen die de boom nodig heeft om te hergroeien in jouw tuin. Afhankelijk van de bodemstatus kun je de hoeveelheid aanplantgrond bepalen.

Wanneer de zuilvormige amberboom nog extra voeding dient te krijgen, is het belangrijk om koemestkorrels te geven en dit rondom de zuilboom te strooien. Bemest de boom maximaal 2 keer per jaar en doe dit in april en juni, tijdens het groeiseizoen.

Verzorgingstips

De zuil amberboom laagstam dient jaarlijks tweemaal gesnoeid te worden om zo de mooie zuilvorm te behouden. Snoei de boom in april terug tot een mooie smalle pilaarvorm. Knip hierbij alle takken weg die 'overhangen' en dus de smalle kroon uit verband trekken. De boom kan in het groeiseizoen hard groeien en daardoor kunnen takken gaan hangen en buiten de andere takken vallen die wel omhoog groeien. De takken die buiten de kroon vallen kunt u wegknippen. Verwijder hierbij alleen de uitstekende takken en laat de rest van de takken doorgroeien. Deze tweede snoei kunt u het beste uitvoeren in juli.
Ja. De zuil amberboom is winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -20 graden Celsius.
De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan het hele jaar door aangeplant worden, behalve wanneer het vriest of het extreem warm is (35 graden Celsius of meer). Verder heeft deze boom meer water nodig wanneer hij aangeplant wordt in het groeiseizoen. Wij adviseren om de zuil amberboom na aanplanten in het groeiseizoen dagelijks water te geven (wanneer het niet regent).
Bomenbezorgd.nl heeft twee verschillende formaten van de zuil amberboom. Per formaat hebben ze een bepaalde leeftijd:
- Zuil amberboom laagstam 200-300 cm hoog: 3/5 jaar oud
- Zuil amberboom laagstam 300-400 cm hoog: 4/6 jaar oud
Nee. De amberboom zuilvorm krijgt geen ziektes. Deze boom is zeer sterk en tot op heden heeft men bij deze boom nog geen ziektes aangetroffen.
Ja. De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan goed groeien in een kuip of in een pot. Wanneer een zuilvormige amberboom laagstam in een pot of kuip geplaatst wordt, is het raadzaam om de boom om de 2 á 3 jaar te verplanten naar een grotere pot, zodat hij daar meer wortels kan maken en meer voeding kan halen. Daarnaast heeft een zuil amberboom meer water nodig wanneer hij in een pot of kuip is geplaatst. In het groeiseizoen en bij warm en droog weer heeft de boom dagelijks water nodig.
De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 16 meter. Deze hoogte kan hij alleen bereiken wanneer hij nooit gesnoeid wordt. Bij jaarlijkse snoei kun je zo goed als zelf de hoogte van de zuilvormige amberboom bepalen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De Liquidambar styraciflua zuilvorm bij jou in de tuin

De kans is groot dat de zuil amberboom laagstam goed in jouw tuin past. De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' is namelijk een smal groeiende boom die weinig ruimte in beslag neemt. Desondanks is het wel een boom die de tuin mooi kan opvullen, zeker in de hoogte!

De zuil amberboom wordt veel toegepast langs een oprijlaan of oprit. Door meerdere van deze zuilvormige bomen te plaatsen creëer je een natuurlijke scheiding tussen bijvoorbeeld de tuin en de oprit en vaak levert dit een prachtig beeld op.
De Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’ wordt ook vaak gebruikt als solitaire of alleenstaande boom op een open (gras)veld. Door de boom op een open plek te plaatsen staat hij in de schijnwerpers en maakt hij zichzelf uitzonderlijk in je tuin.

Een laatste manier op de zuil amberboom laagstam in je tuin te plaatsen is door hem aan te planten in borders of grote stenen bakken. Tussen heesters en planten kan deze boom een mooi hoogteverschil creëren. Om de boom nog meer te laten opvallen adviseren we je om de boom van onderaf te verlichten!

Snoei van de zuilvormige amberboom laagstam

De zuil amberboom laagstam dient jaarlijks tweemaal gesnoeid te worden om zo de mooie zuilvorm te behouden. Snoei de boom in april terug tot een mooie smalle pilaarvorm. Knip hierbij alle takken weg die 'overhangen' en dus de smalle kroon uit verband trekken.

De boom kan in het groeiseizoen hard groeien en daardoor kunnen takken gaan hangen en buiten de andere takken vallen die wel omhoog groeien. De takken die buiten de kroon vallen kun je wegknippen. Verwijder hierbij alleen de uitstekende takken en laat de rest van de takken doorgroeien. Deze tweede snoei kun je het beste uitvoeren in juli.