Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4590 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Bloesembomen

De beste bloesembomen vind je bij Bomenbezorgd.nl! Hieronder vindt je ons grote aanbod: je hebt keuze uit ruim 30 bloesembomen.

 • Snelle levertijd: binnen 5 werkdagen geleverd
 • Beoordeeld met een 9.2
 • Betaal veilig met iDEAL
 • Bloesembomen vanaf € 39,95
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Soorten bloesembomen

Het aanbod van deze pagina is slechts een deel van ons aanbod bloesembomen. We leveren verschillende soorten bloesembomen zoals de Japanse sierkers, sierappel, meidoorn, sierpeer, gouden regen, magnolia boom en krentenboom.

Japanse bloesem

De Japanse sierkers (Prunus serrulata) is een onderhoudsvriendelijke boom die geschikt is voor elke tuin. De prachtige kersenbloesem bloeit in het voorjaar (april tot mei) en kleurt je tuin roze. Wij leveren sierkersenbomen van twee tot zes meter hoog. Wil je een kersenbloesem boom kopen? Bekijk dan ons gehele aanbod Japanse bloesembomen.

Sierappel

Sierappelbomen bloeien in het voorjaar (april tot mei). Er bestaan verschillende soorten sierappelbomen. De roodbladige sierappel heeft violet-groene bladeren. In de bloei komen er purperrode sierappels aan de bloemen. De ‘Red Sentinel’ heeft groene bladeren en witte bloesem, waar tijdens de bloeiperiode kleine rode appeltjes aankomen. Tot slot leveren wij de Malus ‘Evereste’. Deze boom is opvallend vanwege de variëteit aan kleuren. De combinatie van witte en roze bloesem zorgt voor een prachtig versierde tuin. Daarnaast groeien er oranjerode sierappeltjes aan, waardoor deze boom zich nog meer onderscheidt van andere bloesembomen.

Meidoorn

De meidoorn is een boom uit de rozenfamilie en wordt ook wel haagdoorn of steendoorn genoemd. Wij leveren de rode, witte en zuil meidoorn. Deze sierbomen bloeien in mei. De rode en de zuil meidoorn zijn redelijk winterharde bomen en kunnen temperaturen verdragen tot ongeveer -18 graden Celsius. Ben je benieuwd naar deze bomen? Bekijk dan ons assortiment meidoorns.

Sierpeer

We hebben sierperenbomen in ons assortiment van het soort ‘Chanticleer’. Aan deze soort bloeit in het voorjaar rijkelijk witte bloesem. Het blad is frisgroen en kleurt roodviolet in de herfst. We leveren zowel kleine sierperenbomen (2-3 meter) als grote sierperenbomen (5-6 meter). Bestel je winterharde sierperenboom al vanaf €67,95 bij Bomenbezorgd.nl.

Gouden regen

De gouden regen komt vaak voor in de Nederlandse tuinen. In mei-juni bloeit deze boom en krijgt hij prachtige en lekker ruikende goudgele bloemen in trossen, waardoor je tuin als het ware wordt versierd met een ‘gouden regen’. De boom is redelijk onderhoudsarm: eenmaal per jaar kun je dikke takken verwijderen. Koop nu een gouden regenboom voor je tuin.

Krentenboom

We bieden drie verschillende soorten krentenbomen aan. De meerstammige krentenboom of ‘Amelanchier lamarckii’ voorziet je tuin het hele jaar door van pracht. In het voorjaar bloeien er witte, geurende bloemen aan. De krentenboom groeit mooi in de zomer en krijgt een fraaie herfstkleur in de herfst. De boom geeft donkere, eetbare vruchten en bezorgt je weinig snoeiwerk door zijn trage groei. De krentenboom ‘Robin Hill’ is een kleine boom van 2 tot 3 meter hoog. Ook deze boom heeft een mooie bloei, groei en herfstverkleuring. De bloesem is witroze en verschijnt in het voorjaar. Net als de meerstammige krentenboom groeit de Robin Hill traag waardoor het een onderhoudsvriendelijke boom is. Daarnaast leveren we de ‘gewone’ krentenboom. Deze heeft een enkele stam, maar bloeit en groeit verder hetzelfde als de meerstammige krentenboom. De ‘gewone’ krentenboom is beschikbaar als een kleine boom (2-3 meter) en als een middelgrote (3-4 meter) boom.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruikt maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Nee, wij leveren zelf niet op de Wadden.

Wil je toch een bestelling laten leveren op een van de Waddeneilanden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op! Dan bespreken wij graag de mogelijkheden. 

Er zijn geen extra bezorgkosten voor België. Wij leveren gratis in Nederland en een groot deel van België.

Wij leveren in de volgende delen van België:

West en Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Limburg
Vlaams-Brabant

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4590 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bloesemboom planten

We adviseren om bloesembomen met boompalen en een boomband te bevestigen. Dit zorgt voor extra stevigheid en maakt de kans klein dat de boom scheef komt te staan door harde wind bijvoorbeeld. Voor een stappenplan om bomen aan te planten verwijzen we je graag door naar onze pagina over aanplantinstructies voor bomen.

Aanplantpakket

Als je zelf je bloesemboom wilt aanplanten, raden we je aan om een aanplantpakket aan te schaffen. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de boom te planten, maar geeft je ook nog eens recht op onze garantie voorwaarden en het zorgt voor een betere hergroei van de boom. Ook groeit de palmboom beter als je de boom ondersteunt met onze speciale palmbomen aanplantgrond.

Snoeien en verzorging

Bloesembomen zijn redelijk onderhoudsarme planten en behoeven dus weinig verzorging. Snoeien is nauwelijks nodig, maar kan soms handig zijn om een mooie vorm te behouden. Bekijk de pagina van de bloesemboom die je hebt gekozen voor specifieke snoei- en verzorgingsinstructies.

Wanneer bloeit een bloesemboom?

Alle bloesembomen bloeien in het voorjaar. De kleur van de bloesem en de vrucht is afhankelijk van het soort boom.

Levering

 • Bestellingen worden bezorgd binnen 5 werkdagen.
 • Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en geplant.
 • Avondbezorging op afspraak.
 • Na plaatsing van je bestelling nemen wij binnen 24 uur (m.u.v. zaterdag en zondag) contact met je op via de mail of per telefoon en maken we een afspraak over het gewenste levermoment.
 • Levering is ook mogelijk wanneer je niet thuis bent. Wij doen dit uiteraard alleen in overleg.
 • Wij leveren het hele jaar door.

Aanplantservice

Je kunt je bloesemboom ook laten aanplanten door onze ervaren hoveniers. Dit scheelt je ontzettend veel werk. Daarnaast krijg je standaard één jaar garantie wanneer je gebruikmaakt van onze aanplantservice in combinatie met een aanplantpakket. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van boompalen en aanplantgrond, kies dan ook voor het aanplantpakket.

LET OP : Wij planten je boom alleen onder de volgende voorwaarden:

 • Zorg dat de plaats waar de boom geplant moet worden vrij is van puin, oude wortels, grind, straatwerk, oude beplanting, stronken, worteldoeken etc. De grond moet minimaal 50 centimeter diep vrij zijn van de bovengenoemde dingen.
 • Zorg dat de plaats waar de boom geplant moet worden goed waterdoorlatend is.
 • Zorg dat de boom op de plaats waar hij geplant moet worden voldoende zonlicht kan krijgen.
 • Overgebleven grond voeren wij niet af (tegen meerprijs is dit wel mogelijk).

Voor bomen met een stamomtrek van 16 cm of groter kan een meerprijs berekend worden voor het aanplanten.

Transportkosten

In de bezorgingsdienst zijn bomen vanwege de grote omvang exclusieve producten. We bezorgen de bomen en planten met eigen transport om de kwaliteit van onze producten tijdens transport te waarborgen. 
Bloesemboom zelf afhalen = gratis
Je kunt de bestelde producten ook gratis afhalen op het volgende adres:

Nijburgsestraat 53
6668 AZ Randwijk
Nederland

Wij geven je graag advies

We helpen je graag bij maken van de juiste keuze bij het uitzoeken van een bloesemboom.  In onze blog over bloeiende bomen lees je over onze top 4 mooiste bloesembomen. Ook geven we je graag meer informatie over de verzorging van je bloesemboom. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur. Je krijgt binnen 24 uur reactie op je e-mail. Neem contact met ons op via: Klantenservice