Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen

Bloesembomen

Ontdek de prachtigste bloesembomen bij Bomenbezorgd.nl! Hieronder vind je ons grote aanbod: je hebt keuze uit ruim dertig bloesembomen. Met hun sierlijke bloesems kondigen bloesembomen de lente aan en brengen ze een vleugje kleur in onze tuinen.

 • Snelle levertijd: binnen 5 werkdagen geleverd
 • Beoordeeld met een 9.3
 • Betaal veilig met iDEAL
 • Bloesembomen vergroten de sierwaarde in je tuin 
Bloesembomen
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk

Ontdek de prachtigste bloesembomen bij Bomenbezorgd.nl! Hieronder vind je ons grote aanbod: je hebt keuze uit ruim dertig bloesembomen. Met hun sierlijke bloesems kondigen bloesembomen de lente aan en brengen ze een vleugje kleur in onze tuinen.

 • Snelle levertijd: binnen 5 werkdagen geleverd
 • Beoordeeld met een 9.3
 • Betaal veilig met iDEAL
 • Bloesembomen vergroten de sierwaarde in je tuin 

Bloesemboom kopen

Bloesembomen zijn een uitstekende aanvulling op elke tuin. Met hun sierlijke bloesems kondigen ze de lente aan en brengen ze een vleugje kleur in onze tuinen. Het is dan ook geen wonder dat bloesembomen populaire bomen zijn. Of je nu een uitgestrekte tuin hebt of een bescheiden stadstuin, er is altijd wel een bloesemboom die perfect past. 

Bij Bomenbezorgd.nl bieden we een uitgebreide collectie van ruim dertig verschillende bloesembomen. Als je de bloesemboom bij ons bestelt, staat jouw gekozen boom binnen vijf werkdagen al te schitteren in je tuin. Wil je het planten liever aan professionals overlaten? Geen probleem! Met onze aanplantservice zorgen wij ervoor dat jouw bloesemboom binnen tien werkdagen niet alleen wordt afgeleverd, maar ook vakkundig wordt aangeplant. Zo kun jij zorgeloos genieten van de prachtige bloesem in je eigen tuin.

Soorten bloesembomen

We leveren verschillende soorten bloesembomen zoals de Japanse sierkers, sierappel, meidoorn, sierpeer, gouden regen, magnoliaboom en krentenboom. Kijk rond tussen al onze bloesembomen. Heb je vragen over ons aanbod? Stel ze aan onze specialisten

Japanse bloesemboom

De Japanse sierkers (Prunus serrulata) is een onderhoudsvriendelijke bloesemboom die geschikt is voor elke tuin. De prachtige kersenbloesem bloeit in het voorjaar (april tot mei) en kleurt je tuin roze. Wij leveren sierkersenbomen van twee tot zes meter hoog. Wil je een kersenbloesemboom kopen? Bekijk dan ons gehele aanbod Japanse bloesembomen.

Sierappel

Sierappelbomen bloeien in het voorjaar (april tot mei). Er bestaan verschillende soorten sierappelbomen. De roodbladige sierappel heeft violet-groene bladeren. In de bloei komen purperrode sierappels aan de bloemen. De ‘Red Sentinel’ heeft groene bladeren en witte bloesem, waar tijdens de bloeiperiode kleine rode appeltjes aankomen. 

Tot slot leveren wij de Malus ‘Evereste’. Deze boom is opvallend vanwege de variëteit aan kleuren. De combinatie van witte en roze bloesem zorgt voor een prachtig versierde tuin. Daarnaast groeien er oranje-rode sierappeltjes aan, waardoor deze boom zich nog meer onderscheidt van andere bloesembomen.

Meidoorn

De meidoorn is een bloesemboom uit de rozenfamilie en wordt ook wel haagdoorn of steendoorn genoemd. Wij leveren de rode, witte en zuilmeidoorn. Deze sierbomen bloeien in mei. De rode en de zuilmeidoorn zijn redelijk winterharde bomen en kunnen temperaturen verdragen tot ongeveer -18 graden Celsius. Ben je benieuwd naar deze bloesembomen? Bekijk dan ons assortiment meidoorns.

Sierpeer

We hebben sierperenbomen in ons assortiment van het soort ‘Chanticleer’. Aan deze soort bloeit in het voorjaar rijkelijk witte bloesem. Het blad is frisgroen en kleurt rood-violet in de herfst. We leveren zowel kleine sierperenbomen (2-3 meter) als grote sierperenbomen (5-6 meter). Bestel je winterharde sierperenboom bij Bomenbezorgd.nl.

Gouden regen

De gouden regen komt vaak voor in de Nederlandse tuinen. In mei/juni bloeit deze boom en krijgt hij prachtige en lekker ruikende goudgele bloemen in trossen, waardoor je tuin als het ware wordt versierd met een ‘gouden regen’. De boom is redelijk onderhoudsarm eenmaal per jaar kun je dikke takken verwijderen. Koop nu een gouden regenboom voor je tuin.

Krentenboom

We bieden drie verschillende soorten krentenbomen aan. De meerstammige krentenboom of ‘Amelanchier lamarckii’ voorziet je tuin het hele jaar door van pracht. In het voorjaar bloeien er witte, geurende bloemen aan. De krentenboom groeit mooi in de zomer en krijgt een fraaie herfstkleur in de herfst. De boom geeft donkere, eetbare vruchten en bezorgt je weinig snoeiwerk door zijn trage groei. 

De krentenboom ‘Robin Hill’ is een kleine boom van twee tot drie meter hoog. Ook deze boom heeft een mooie bloei, groei en herfstverkleuring. De bloesem is witroze en verschijnt in het voorjaar. Net als de meerstammige krentenboom groeit de Robin Hill traag waardoor het een onderhoudsvriendelijke boom is. 

Daarnaast leveren we de ‘gewone’ krentenboom. Deze heeft een enkele stam, maar bloeit en groeit verder hetzelfde als de meerstammige krentenboom. De ‘gewone’ krentenboom is beschikbaar als een kleine boom (2-3 meter) en als een middelgrote (3-4 meter) boom.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wanneer is de beste tijd om een bloesemboom te planten?

Hoe verzorg ik mijn bloesemboom na het planten?

Wanneer en hoe moet ik mijn bloesemboom snoeien?

Hoe bescherm ik mijn bloesemboom tegen vorstschade?

Waarom bloeit mijn bloesemboom niet?

Kan ik een bloesemboom in een pot planten?

Hoe bescherm ik mijn bloesemboom tegen ziekten en plagen?

Zijn er bloesembomen die beter geschikt zijn voor kleinere tuinen?

Kunnen bloesembomen in de schaduw groeien?

Bloesemboom planten

Plant bloesembomen met een kale wortel altijd binnen vijf dagen, anders drogen de wortels uit en bestaat de kans dat de boom slecht groeit of zelfs sterft. Zorg dat de plaats waar de bloesemboom geplant wordt vrij is van puin, bekabeling, oude wortels en witzand.

Graaf een plantgat waar de bloesemboom in komt te staan. Graaf daarom een gat dat ongeveer 25 procent groter is dan de kluit, pot of het wortelgestel van de boom.

We adviseren om bloesembomen met boompalen en een boomband te bevestigen. Dit zorgt voor extra stevigheid en maakt de kans klein dat de boom scheef komt te staan door harde wind bijvoorbeeld. 

Voor een stappenplan om bomen aan te planten verwijzen we je graag door naar onze pagina over aanplantinstructies voor bomen.

Bloesemboom zelf aanplanten met aanplantpakket

Als je zelf je bloesemboom wilt aanplanten, raden we je aan om een aanplantpakket aan te schaffen. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de boom te planten, maar geeft je ook nog eens recht op onze garantievoorwaarden. Bovendien zorgt het voor een betere hergroei van de bloesemboom. Ook groeit de boom beter als je de boom ondersteunt met onze speciale aanplantgrond.

Aanplantservice voor de bloesemboom

Je kunt je bloesemboom ook laten aanplanten door onze ervaren hoveniers. Dit scheelt je ontzettend veel werk. Daarnaast krijg je standaard één jaar garantie wanneer je gebruikmaakt van onze aanplantservice in combinatie met een aanplantpakket. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van boompalen en aanplantgrond, kies dan ook voor het aanplantpakket.

Wij planten je boom alleen onder de volgende voorwaarden:

 • Zorg dat de plaats waar de boom geplant moet worden vrij is van puin, oude wortels, grind, straatwerk, oude beplanting, stronken, worteldoeken etc. De grond moet minimaal 50 centimeter diep vrij zijn van de bovengenoemde dingen.
 • Zorg dat de plaats waar de boom geplant moet worden goed waterdoorlatend is.
 • Zorg dat de boom op de plaats waar hij geplant moet worden voldoende zonlicht kan krijgen.
 • Overgebleven grond voeren wij niet af (tegen meerprijs is dit wel mogelijk).

Voor bomen met een stamomtrek van 16 cm of groter kan een meerprijs berekend worden voor het aanplanten.

Bloesemboom snoeien en verzorgen

Bloesembomen zijn redelijk onderhoudsarme planten en hebben dus weinig verzorging nodig. Snoeien is nauwelijks nodig, maar kan soms handig zijn om een mooie vorm te behouden. Het juiste moment om de bloesemboom te snoeien, is meestal net na de bloei.

Bekijk de pagina van de bloesemboom die je hebt gekozen voor specifieke snoei- en verzorgingsinstructies. Verschillende bloesembomen vragen namelijk om verschillende manieren van snoeien.

Wanneer bloeit een bloesemboom?

Alle bloesembomen bloeien in het voorjaar. De kleur van de bloesem en de vrucht is afhankelijk van het soort boom.

Bloesemboom klein houden

Heb jij een kleine tuin waar je graag een bloesemboom in wilt plaatsen? Het begint met het maken van een goede keuze. Kies een bloesemboom uit die van nature klein blijft. Door de bloesemboom jaarlijks te snoeien, kun je de grootte en vorm enigszins beheersen. Het beste moment om een bloesemboom te snoeien is meestal net na de bloei, zodat je de vorming van nieuwe bloemknoppen voor het volgende seizoen niet verstoort.

Zorg voor een evenwichtige watergift en voeding van de bloesemboom. Overbemesting kan leiden tot snelle groei. Dit wil je het liefst voorkomen als je de boom klein wilt houden. Als je de boom in een plantenbak of pot plant, beperk je de ruimte voor de wortels, wat de groei kan beperken. Zorg er wel voor dat de boom voldoende voedingsstoffen en water krijgt.

Als je niet zeker weet hoe je je bloesemboom het beste kunt snoeien of verzorgen, kun je altijd terecht bij onze specialisten op de klantenservice.

Hoe groot wordt een bloesemboom?

De groei van een bloesemboom hangt af van de specifieke bloesemboom. Een Japanse sierkers kan bijvoorbeeld uiteindelijk zes tot acht meter hoog worden, net zoals een krentenboom.

De groeiomstandigheden, zoals bodemkwaliteit, waterbeschikbaarheid, zonlicht en onderhoud, kunnen allemaal invloed hebben op de uiteindelijke grootte van een bloesemboom. Heb jij een specifieke grootte bloesemboom in gedachten? Wij denken graag met je mee over welke bomen geschikt zijn voor in jouw tuin! 

Levering van de bloesemboom

Bestellingen worden bezorgd binnen vijf werkdagen. Bestellingen met aanplantservice worden binnen tien werkdagen bezorgd en gepland.

Na plaatsing van je bestelling nemen wij binnen 24 uur (m.u.v. zaterdag en zondag) contact met je op via de mail of per telefoon en maken we een afspraak over het gewenste levermoment.

Levering is ook mogelijk wanneer je niet thuis bent. Wij doen dit uiteraard alleen in overleg. Wij leveren het hele jaar door.

In de bezorgingsdienst zijn bomen vanwege de grote omvang exclusieve producten. We bezorgen de bomen en planten met eigen transport om de kwaliteit van onze producten tijdens transport te waarborgen. 

Je kunt de bestelde producten ook gratis afhalen op het volgende adres:

Nijburgsestraat 53
6668 AZ Randwijk
Nederland

Meer weten over bloesembomen?

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze bij het uitzoeken van een bloesemboom. Ook geven we je graag meer informatie over de verzorging van je bloesemboom. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur. Je krijgt binnen 24 uur een reactie op je e-mail. Neem contact met ons op via onze klantenservice-pagina.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Edwin

Netjes op tijd geleverd, qualiteit vd beuken is goed en goed geworteld en vertakt

9/10
John Stal

Goede levering en prima produkt

9/10
Gustaaf

Correct en proper bezorgd!

10/10
Koen

De communicatie verloopt duidelijk en snel Alsook de leveringen zijn duidelijk doorgegeven en worden ook tijdig geleverd De leveranciers zijn steeds zeer vriendelijk en behulpzaam in het verder aanplanten en verzorgen van de bomen Top service

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten