Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • I.v.m. de drukte kan onze levertijd momenteel meer dan 3-4 weken bedragen. Daarnaast kunnen wij onze aanplantservice tijdelijk niet aanbieden. U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Excuses voor het ongemak!
  I.v.m. de drukte kan onze levertijd momenteel meer dan 3-4 weken bedragen. Daarnaast kunnen wij onze aanplantservice tijdelijk niet aanbieden. U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Excuses voor het ongemak!

  Paardenkastanje bomen

  De paardenkastanje boom is een bekende boom in Nederland. Je ziet de paardenkastanje vaak in het bos, langs de weg, in een grote tuin of in een park.

  De Latijnse benaming van paardenkastanje is Aesculus en hiervan zijn twee soorten. De witte paardenkastanjes horen bij de Aesculus hippocastanum en de rode paardenkastanjes bij de Aesculus carnea.

  De paardenkastanjeboom valt op in het vroege voorjaar, want deze boom krijgt als een van de eerste bomen nieuw blad. Al vroeg in het voorjaar (eind maart) zijn de eerste heldergroene bladscheuten te zien.

  • Mooie witte of rode bloemen in de zomer
  • Opvallend vroege voorjaarsbloeier
  • Prachtig samengestelde bladeren
  • Waardplant voor bijen en vlinders

  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Veelgestelde vragen

  Is een paardenkastanje winterhard?

  Ja. Paardenkastanjes zijn zeer winterhard. Bij strenge vorst in geen bescherming nodig, wanneer de bomen in volle grond staan.

  Hoe hoog kan een paardenkastanje maximaal worden?

  De witte paardenkastanje kan maximale hoogte krijgen van ongeveer 20 tot 22 meter.

  De rode paardenkastanje kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 11 tot 13 meter.

  Hoe oud kan een Aesculus worden?

  Een paardenkastanje kan een leeftijd bereiken van ongeveer 250 jaar.

  Kunnen paardenkastanjes jaarrond aangeplant worden?

  Ja, alle paardenkastanjes kunnen jaarrond aangeplant worden. Belangrijk is om paardenkastanjes tijdens de groeiperiode na aanplant voldoende water te geven.

  Wat is het verschil tussen een paardenkastanje en een tamme kastanje?

  Er zijn veel verschillen tussen een paardenkastanje en een tamme kastanje. We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet:

  Paardenkastanje: - Latijnse benaming is Aesculus - Krijgt witte of roze/rode bloemen - Vruchten zijn NIET eetbaar voor de mens - Vruchten zijn groter dan die van een tamme kastanje - Wordt uiteindelijk veel groter dan een tamme kastanje - Heeft samengesteld handvormig blad

  Tamme kastanje: - Latijnse benaming is Castanea - Krijgt geen bloemen maar groene katjes - Vruchten zijn WEL eetbaar voor de mens - Vruchten zijn kleiner dan die van een paardenkastanje - Boom wordt uiteindelijk minder groot dan een paardenkastanje - Heeft glanzend groen en lancetvormig blad

  Krijgt een paardenkastanje bloemen?

  Ja. Paardenkastanjes krijgen grote bloemen aan het einde van het voorjaar/ het begin van de zomer. De witte paardenkastanje krijgt lekker ruikende witte bloemen in pluimen en de rode paardenkastanje krijgt rood roze bloemen in pluimen, die ook zeer aangenaam ruiken.

  Bloei van de paardenkastanje

  De Aesculus is een boom die als het ware de lente elk jaar opent. In de maanden mei en juni krijgen de paardenkastanjes bloemen. De Aesculus carnea (rode paardenkastanje) krijgt prachtige rozerode bloemen in pluimen die lekker ruiken. De Aesculus hippocastanum (witte paardenkastanje) krijgt mooie witte bloemen in pluimen die ook aangenaam ruiken.

  Zowel de witte als de rode paardenkastanje hebben donkergroen blad en in de herfst kleuren beide bomen geel.

  Opvallend aan deze boom is dat hij grote doosvruchten produceert die de vruchten laat vallen wanneer ze rijp zijn. De vrucht is een harde kastanje die verpakt zit in een stekelige bolster. De vruchten van de paardenkastanje kunnen alleen gegeten worden door dieren. Wel worden deze kastanjes vaak gebruikt als decoratie.

  Paardenkastanje kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Bij Bomenbezorgd.nl kun je heel eenvoudig een paardenkastanje kopen.

  Wij hebben een ruim aanbod paardenkastanjes en deze zijn in diverse formaten leverbaar. Ook is het mogelijk om de door jou gekozen paardenkastanje door ons te laten aanplanten.

  We hebben de volgende soorten en formaten paardenkastanjes op een rij gezet met de daarbij behorende kenmerken:

  Witte paardenkastanje (Aesculus hippocastanum)

  - Heldergroen uitlopende bladeren, daarna groen
  - Witte bloemen
  - Groeit harder dan de rode paardenkastanje
  - Draagt veel vruchten

  Rode paardenkastanje (Aesculus carnea 'Briotti')

  - Groen uitlopende bladeren, daarna donkergroen
  - Roze/ rode bloemen
  - Groeit langzamer dan de witte paardenkastanje
  - Draagt weinig vruchten

  Zoals je kunt zien hebben wij een ruime keuze aan paardenkastanje bomen. Toch zijn er veel meer soorten paardenkastanjes. Staat jouw favoriete (paarden)kastanje of het gewenste formaat er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder!

  Waarom een paardenkastanje kopen bij Bomenbezorgd.nl?

  - Onze paardenkastanjes komen grotendeels uit eigen kwekerij
  - De Aesculus bomen worden geselecteerd en gekweekt op hoge kwaliteit
  - Alle paardenkastanjes worden gratis thuisbezorgd.
  - Alle paardenkastanjes worden binnen 5 werkdagen bezorgd met onze eigen bezorgdienst.
  - Door veel ervaring en expertise vanuit de kwekerij kunnen wij het juiste advies geven
  - Elke Aesculus heeft aangroeigarantie

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 uit 2093 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Een paardenkastanje in jouw tuin

  Een paardenkastanje aanplanten in jouw tuin is zeer aantrekkelijk om te doen. Zeker omdat deze boom een hele hoge sierwaarde heeft. Het is echter wel belangrijk om er even over na te denken voordat je deze paardenkastanje besteld of aanplant. Hierbij kun je over de volgende punten nadenken:

  Is mijn tuin groot genoeg voor een paardenkastanje?

  Paardenkastanjes zijn over het algemeen niet geschikt voor in een kleine tuin. Ze hebben namelijk de ruimte nodig om te groeien. Een paardenkastanje in een kleine tuin zal na enkele groeijaren gaan overheersen, waardoor je veel ruimte kwijt bent in je tuin. Een paardenkastanje kan het beste aangeplant worden in een middelgrote of grote tuin.

  Vaak worden deze bomen toegepast op een centrale plek in de tuin. Hier heeft hij de ruimte om te groeien en daarnaast is hij een ware 'Eyecatcher' op deze centrale plek.

  Een paardenkastanje kan goed geplant worden in een paarden wei of langs een oprijlaan.

  Wil ik een paardenkastanje die veel vruchten geeft of juist niet?

  De witte paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) is een boom die veel vrucht kan dragen. Wanneer je deze vruchten goed kan gebruiken en er geen last van hebt dat deze op de grond vallen, is een witte paardenkastanje geschikt voor in jouw tuin!

  Wanneer je echter niet lastiggevallen wil worden door stekelige bolster vruchten van een kastanjeboom, is het verstandig om een rode paardenkastanje aan te schaffen voor in jouw tuin. De rode paardenkastanje, oftewel de Aesculus carnea ‘Briotti’ geeft beduidend minder vruchten dan de witte paardenkastanje.

  Is de grond waar de paardenkastanje komt te staan goed waterdoorlatend?

  Belangrijk is dat een paardenkastanje, zowel de rode als de witte, op een plek komt te staan waarbij ze geen 'natte voeten' krijgen. Dat wil zeggen dat het (regen)water goed kan wegtrekken in de grond en de paardenkastanje niet te lang in een waterplas staat. Wanneer dit wel het geval is kunnen de wortels van de Aesculus namelijk gaan rotten, met alle vervelende gevolgen van dien.