Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Vogelkers

De vogelkers boom is een echte aanwinst voor de middelgrote tot grote tuin. Geniet van de prachtige kleuren die deze boom van het voorjaar tot ver in de herfst laat zien!

 • Witte bloemen in trossen
 • Geschikt voor de middelgrote en grote tuinen
 • Onderhoudsvriendelijke boom
 • Wisselende bladkleur in het voorjaar
Vogelkers 'Canada red'
Vogelkers 'Canada red'
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 99,95
Bekijk product
Vogelkers 'Canada red'
Vogelkers 'Canada red'
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 109,95
Bekijk product
Vogelkers 'Canada red'
Vogelkers 'Canada red'
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 199,95
Bekijk product
Vogelkers 'Canada red'
Vogelkers 'Canada red'
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 269,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Prunus virginiana ‘Canada Red’

Het vogelkers blad heeft als bijzonder kenmerk dat deze niet in de herfst haar grootste verandering in kleur doormaakt, maar juist in de lente. In de loop van april/mei kleurt het blad heldergroen, waarna het overgaat op roodviolet. In de herfst kleurt het van roodviolet, naar rood en bruin. Uiteindelijk laat deze bloesemboom haar blad vallen in november/december. Deze boom is dus bladverliezend. Het gezaagde blad is ovaal van vorm.

De vogelkers komt uit de Prunusfamilie. Dit houdt in dat de vogelkers tot dezelfde groep bomen behoort als de kersenboom, perzikenboom, abrikozenboom en de pruimenboom. Hoewel de vruchten van deze fruitbomen eetbaar zijn, zijn de besjes van de vogelkers giftig voor de mens.

Vogelkers kopen

Bestel de vogelkers boom gemakkelijk via Bomenbezorgd.nl. We bezorgen jouw boom gratis en binnen 5 werkdagen met onze eigen bezorgdienst. Je hebt de keuze uit vogelkersen met een stamomtrek van 6 tot 20 cm. De kleinste boom is 200 tot 300 cm en de grootste boom 500 tot 600 cm. Je krijgt een aanplantfolder, waarin duidelijk vermeld staat hoe je de boom kunt aanplanten en hoe je hem moet verzorgen. Bij vragen helpen we je graag op weg!

Prunus virginia snoeien

Snoei de Prunus virginiana in het voorjaar terug, na de winter wanneer er geen vorst meer komt. Maart is een geschikte periode om de vogelkers te snoeien. Je snoeit de boom terug tot zijn originele kegelvorm, waarna je weer een jaar lang van je prachtige prunus kunt genieten. Zorg ervoor dat te dikke takken verwijderd worden.

Verzorgingstips

De vogelkers kun je snoeien door hem na de winter terug te snoeien in een kegelvorm. Snoei de dikke takken weg, zodat de dunne takken meer ruimte en licht krijgen om verder te groeien. Snoei het liefst in de maand maart of april, wanneer er geen strenge vorst meer verwacht wordt.
De vogelkers is goed winterhard. Dit houdt in dat hij de Nederlandse winters goed kan doorstaan en niet bang is voor lange periodes van vorst.
De vogelkers staat graag in een middelgrote tot grote tuin, op een zonnige plek of in halfschaduw. Hij verdraagt geen langdurig natte grond. Plaats hem daarom niet naast een vijver of sloot.

Ja, je kunt vogelkers bomen het hele jaar door aanplanten. In de winter bezorgen we deze boom met kale wortel of in een draadkluit.

In de zomermaanden bezorgen we de vogelkers in een pot of draadkluit, waardoor we de sapstroom van de boom niet onderbreken. Zo kun jij het hele jaar door bomen aanplanten!

De vogelkers is een boom die vrij groot wordt, waardoor hij niet geschikt is voor een kleine tuin, maar ook niet geschikt is om in een pot te planten.

Wil je de vogelkers in een border aanplanten? Dan kan dat wel! Zorg ervoor dat er geen vaste bodem in de border zit, en dat de border minstens 80x80 cm (LxB) is. Zo hebben de wortels van de vogelkers voldoende ruimte om opzij en in de diepte te groeien.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Vogelkers aanplanten

Je kunt natuurlijk zelf je Canada Red aanplanten, maar je kunt dit ook laten doen door Bomenbezorgd.nl. Wanneer je zowel het aanplantpakket als de aanplantservice afneemt, krijg je 6 maanden garantie op je boom. De vogelkers verdraagt wind, maar om ervoor te zorgen dat hij mooi recht komt te staan raden wij aan om een aanplantpakket te gebruiken bij het aanplanten. Zo wordt de boom bij harde wind goed ondersteund.

Aanplantpakket voor de vogelkers boom

Om je te helpen bij het aanplanten van je vogelkers, bieden wij je een aanplantpakket aan. Dit pakket omvat twee boompalen, twee boombanden, spijkers en voldoende potgrond voor het planten van de boom.

 

 

Aanplantservice vogelkers

Laat je vogelkers boom aanplanten door Bomenbezorgd.nl. Dankzij de ervaring en kennis van onze specialisten staat je nieuwe boom snel op de juiste plek. Voor de aanplantservice is het noodzakelijk dat:

 • de bodem tot minimaal 50 cm diep vrij is van puin, grind, worteldoek, etc.
 •  de bodem waterdoorlatend is. Wanneer regenwater op de bodem blijft liggen en niet doordringt in de grond, is de bodem niet waterdoorlatend.
 • de boom voldoende zonlicht krijgt, de boom groeit het best in de volle zon.

Klantenservice

Wil je meer weten over de vogelkers of heb je vragen over je bestelling? Neem contact op met onze klantenservice.