Een strak leischerm in de tuin

Als je de leibomen te ver uit elkaar plaatst, houd je alsnog inkijk in de tuin. Dit kun je voorkomen door de leibomen tegen elkaar aan te plaatsen. Hiervoor kun je een aankoppelset gebruiken. Deze bestaat uit 3 bamboestokken en 3 meter bindbuis, speciaal gemaakt voor leibomen. Deze kun je hier vinden, onder de accessoires op onze website.

Wanneer je het niet erg vind dat het wat langer duurt voor de bomen voor veel privacy zorgen, dan biedt de leibomen aankoppelset eveneens een goede uitkomst. Je kunt namelijk maximaal een meter vrije ruimte tussen de bomen in laten. In de komende seizoenen zullen de bomen vanzelf naar elkaar toe groeien en een volledig scherm creëren. Daarvoor is het uiteraard wel van belang dat ze de juiste verzorging krijgen.

Gebruik voor het aanplanten van leibomen altijd boompalen, -banden en spijkers. Bij iedere leiboom vind je het bijpassende aanplantpakket onder het kopje extra opties. Zo zorg je ervoor dat de bomen mooi recht en extra stevig komen te staan. Daarnaast beperk je de kans tot omwaaien bij storm of andere extreme weersomstandigheden.

Groenblijvende leibomen voor jaarrond gemak

Vaak zijn dit mediterrane boomsoorten, die door het zachte klimaat in Nederland ook goed hier kunnen groeien! Zo geniet je het hele jaar door van een groen bladerscherm. Een bladhoudende leiboom, die in de herfst bruin kleurt maar wel de hele winter het blad behoudt is de leihaagbeuk

Natuurlijke afscheiding op hoogte

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende soorten privacytoppers die een fijn beschut plekje in je tuin bezorgen. Het voordeel aan leibomen is dat de afscherming in de tuin hierdoor hoger mag zijn dan bij bijvoorbeeld muren of schuttingen. Daarvoor geldt namelijk een maximale toegestane hoogte van 200 cm. Voor groenafscheidingen zoals hagen en bomen gelden deze regels gelukkig niet!

Heb je vragen over leibomen of iets anders? Twijfel niet en neem contact op met ons klantenservice-team! Zij staan op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:00 uur klaar om je te helpen via de chat, Whatsapp, e-mail of telefonisch.