Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Amberboom

De amberboom, ook wel Liquidambar styraciflua genoemd, is een boom met veel sierwaardes en geeft elke tuin wat extra's! Deze boom heeft prachtig stervormig blad dat groen is van kleur. In de herfst is dit een van de mooiste bomen uit ons assortiment. De Liquidambar styraciflua laat zich dan namelijk zien met een groot kleurenfestijn.

 • Prachtig stervormig blad
 • Kurkachtig gegroefde bast
 • Kleurenfestijn in de herfst
 • Geschikt voor elke tuin
Amberboom
Amberboom
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 99,95
Bekijk product
Sale
Amberboom
Amberboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 149,95 € 139,95
Bekijk product
Amberboom
Amberboom
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 344,95
Bekijk product
Amberboom solitair
Amberboom solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 219,95
Bekijk product
Amberboom solitair
Amberboom solitair
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 349,95
Bekijk product
Amberboom solitair
Amberboom solitair
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 399,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Kenmerken van de amberboom

De bladeren van de amberboom worden geel, oranje, rood en violet. Door deze herfstvertoning krijgt de amberboom alle aandacht die hij verdient. Wanneer je het blad van deze boom kneust of verpulverd, komt er een lekkere geur vrij vanuit het blad.
De Liquidambar styraciflua heeft een kurkachtig gegroefde bast. De kroon van deze boom heeft een grillige groei, waardoor hij een karakteristieke vorm aanneemt. Al met al is de amberboom een bekende boom in Nederland en hij creëert in elke tuin een meerwaarde!

De koning van de herfstkleuren

De amberboom staat het meest bekend om de adembenemende herfstkleuren en vanwege deze kleuren kan wel gesteld worden dat de amberboom de koning is van de herfstkleuren! De combinatie van het stervormige, grote blad en de diverse kleuren in dit blad is fenomenaal.
Vanaf eind september beginnen de bladeren te verkleuren en het bladval proces kan bij gunstig weer wel duren tot eind november. De mooiste piek van de herfstkleuren zit vaak in oktober.
In de herfst laat de Liquidambar styraciflua zich zien met geel, oranje, rood en violet blad. Deze herfstkleuren kunnen per boom verschillen en zijn afhankelijk van de grondsoort waar de boom op staat en welke stofjes, die bepalend zijn voor deze kleuren, hij aanmaakt. Op zoek naar een boom die bijna altijd dezelfde herfstkleuren krijgt? Dan is de amberboom ‘Worplesdon een goede keuze!

Verzorgingstips

De Liquidambar styraciflua is een langzaam groeiende boom en dat betekend dat deze boom In bijna elke (kleine) tuin past. Mocht u de boom in een kleine tuin plaatsen, dan heeft de boom wel af en toe snoei nodig om zo niet al te groot te worden. Wanneer de amberboom alle ruimte heeft om te groeien is snoei bijna niet nodig. Het enige belangrijke is dat jaarlijks de dikke takken op de stam verwijderd worden. Deze takken zorgen er namelijk vaak voor dat de kroon uit vorm raakt. Waar nodig kunnen wat takken worden ingekort om een piramidevormige kroon te creëren.
De Liquidambar styraciflua is redelijk winterhard. Een amberboom op jonge leeftijd is relatief gevoelig voor strenge vorst en het kan daardoor zijn dat na een strenge vorstperiode de uiteindes van de takken sterven. Naarmate de boom ouder wordt en langer op eenzelfde plek in de volle grond staat wordt hij steeds meer winterhard. Een amberboom geplaatst in pot of kuip is het gevoeligst voor een strenge vorst, maar over het algemeen kan de amberboom een kortstondige vorst verdragen van -16 graden Celsius.
Jazeker. De amberboom kan het hele jaar door aangeplant worden. Echter met vorst of extreem warm weer (boven de 30 graden Celsius) is het verstandig om de boom niet te planten. Wanneer de amberboom in het groeiseizoen geplant wordt is het belangrijk dat de boom na aanplant extra water toegediend krijgt, net zolang totdat het met eigen wortels grondwater kan opnemen.
Omdat amberbomen redelijk langzaam groeien hebben deze bomen vaak een hogere leeftijd voordat ze aan een bepaald formaat voldoen. Hieronder een overzicht van leeftijden behorend bij diverse formaten amberbomen:
- Amberboom 200-300 cm hoog: 4/5 jaar oud
- Amberboom 300-400 cm hoog: 5/6 jaar oud
- Amberboom 400-500 cm hoog: 6/8 jaar oud
De leeftijden van deze amberbomen zijn slechts een indicatie en kunnen iets afwijken van de werkelijkheid.
Nee. De Liquidambar styraciflua is zo goed als vrij van ziektes. Tot op heden hebben experts nog geen ziektes kunnen constateren in deze boom.
Ja zeker. Een Liquidambar styraciflua kan ook in een kuip of pot geplant worden. Hierbij is het wel belangrijk dat de boom om de 2 á 3 jaar overgeplant wordt in een grote pot of kuip om verder te kunnen groeien. Daarnaast heeft de boom in een kuip of pot dagelijks extra water nodig in het groeiseizoen en bij warm en droog weer.
De boom zal een totale hoogte van ongeveer 15 meter kunnen bereiken wanneer men de boom nooit snoeit. Bij jaarlijkse snoei is de hoogte van de boom zo goed als zelf te bepalen.
Ja. De Liquidambar styraciflua is redelijk windgevoelig. Bij het aanplanten van een amberboom is het raadzaam om deze te planten op een beschutte plek waar weinig (harde) wind kan komen. Wij leveren bijna alle amberbomen met een grote bamboestok die bevestigd is vanaf onderaf de stam tot het topje van de boom. Deze bamboe zorgt voor extra stevigheid, zodat de boom de wind beter kan verdragen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Groeiwijze van een amberboom

De Liquidambar styraciflua is een langzaam groeiende boom en dat betekend dat deze boom In bijna elke (kleine) tuin past. Mocht u de boom in een kleine tuin plaatsen, dan heeft de boom wel af en toe snoei nodig om zo niet al te groot te worden.
Wanneer de amberboom alle ruimte heeft om te groeien is snoei bijna niet nodig. Het enige belangrijke is dat jaarlijks de dikke takken op de stam verwijderd worden. Deze takken zorgen er namelijk vaak voor dat de kroon uit vorm raakt.
Waar nodig kunnen wat takken worden ingekort om een piramidevormige kroon te creëren.

De amberboom is ondanks zijn langzame groei wel een grillige groeier. De takken/twijgen van de Liquidambar styraciflua groeien redelijk horizontaal en zijn roodbruin van kleur. De stam van deze boom is kurkachtig en naarmate de boom ouder wordt komen hier groeven in. Wanneer u de boom niet snoeit, kan hij een totale hoogte van ongeveer 15 meter bereiken.