Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 
Home
>
Bloesembomen
>
Sierpeer
>
Sierpeer solitair

Sierpeer solitair (Pyrus calleryana 'Chanticleer')

De sierpeer bieden wij ook aan in solitaire vorm. Solitair wil zeggen dat de boom heel mooi alleen kan staan en uitgelicht kan worden, net zoals meerstammige bomen. Geef deze sierpeer solitair een prominente plek en plaats er eventueel een mooie lichtspot onder zodat deze Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ tot zijn recht komt. Ook is de solitaire sierpeer onderhoudsvriendelijk en daarom geschikt voor alle boomliefhebbers. 

 • Een winterharde eyecatcher 
 • Prachtige witte bloesem 
 • Mooie volle struikvorm
 • Minimale onderhoud nodig
Sierpeer solitair
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Sierpeer solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 169,95
Beschikbaar
€ 169,95
Beschikbaar
1-1 van totaal 1

De sierpeer bieden wij ook aan in solitaire vorm. Solitair wil zeggen dat de boom heel mooi alleen kan staan en uitgelicht kan worden, net zoals meerstammige bomen. Geef deze sierpeer solitair een prominente plek en plaats er eventueel een mooie lichtspot onder zodat deze Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ tot zijn recht komt. Ook is de solitaire sierpeer onderhoudsvriendelijk en daarom geschikt voor alle boomliefhebbers. 

 • Een winterharde eyecatcher 
 • Prachtige witte bloesem 
 • Mooie volle struikvorm
 • Minimale onderhoud nodig

Sierpeer solitair kopen

Wanneer je aan het zoeken bent naar een struikvorm die laag vertakt is, dan is de sierpeer solitair het antwoord. Deze Pyrus calleryana 'Chanticleer', zoals hij in het Latijn heet, is een hele mooie struikvorm die goed alleen kan staan. Met zijn schitterende en volle witte bloesem in het voorjaar steelt deze sierpeer solitair de show! 

Bij Bomenbezorgd.nl bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Doordat we met onze eigen bezorgdienst bezorgen, kunnen we je bestelling gratis binnen vijf werkdagen bezorgen. Als je onze aanplantservice en aanplantpakket toevoegt aan je bestelling, bezorgen en planten we je boom. We komen dan binnen tien werkdagen bij je langs.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Op welke standplaats kan je de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ aanplanten?

Welke grond kies je voor de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Wanneer snoei je de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Verkleurt het blad van de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Wanneer bloeit de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Wat is de uiteindelijke hoogte van de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Hoeveel water geef je de Pyrus calleryana ‘Chanticleer’?

Het aanplanten van de sierpeer solitair

De sierpeer solitair kan in vrijwel elke soort grond worden geplant. Dat deze boom heel mooi alleen kan staan in je tuin betekent niet dat het ook moet. Op smallere stukken kan deze struikvorm ook mooi staan, zolang hij maar een halve dag zon krijgt. Het plantgat moet 25 procent groter zijn dan de kluit van de struikvorm. 

Het is ook belangrijk dat de grond vrij is van puin, kabels en onder andere oude wortels. Wanneer de wortels hierdoor belemmerd worden kan het zijn dat de boom niet goed groeit, of zelfs afsterft omdat de wortels niet op zoek kunnen gaan naar water. 

Zorg er verder ook voor dat de grond vochtig is, zodat de sierpeer solitair zelf ook moet werken voor zijn water. Een vochtige grond zorgt ervoor dat de wortels gestimuleerd worden om zelf op zoek te gaan naar water. Een te natte grond zorgt er juist weer voor dat de wortels lui worden en hierdoor niet verder zoeken. De vuistregel is; hoe meer wortels de sierpeer maakt, hoe beter deze zal groeien. 

Het snoeien van de sierpeer solitair

Het snoeien van deze Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ is erg makkelijk en vergt weinig inspanning. De sierpeer moet minstens één keer per jaar worden gesnoeid na de bloei van het voorjaar. Het kan ook voor de bloei, maar dan zal er minder bloesem ontstaan. 

Let er op dat er geen vorst voorspeld wordt vlak na de snoei. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de takken naar binnen bevriezen waardoor deze af kunnen sterven. Een tweede lichte snoei in juni / juli is ook mogelijk, waarbij je de sierpeer alleen in de gewenste vorm snoeit. 

Het blad van de sierpeer solitair

De eerste bladeren beginnen rond maart / april te groeien. Dit zijn mooie frisgroene bladeren die langzaam donkergroen worden. De vorm van het blad is eirond, en er zit een soort leer-achtige glimmende laag over de bladeren. 

Wanneer de herfst zijn intrede doet, verkleuren de bladeren naar de kleuren geel, oranje, rood en paars. Dit kleurenpalet lijkt op die van de Amberboom ‘Worplesdon’

De bloei van de sierpeer solitair

De bloesem van deze sierpeer is zo wit als sneeuw en bekleed de hele struikvorm. De sierpeer solitair is in de maanden april / mei meer wit dan groen door de hoeveelheid bloemen die hij produceert. De heerlijk geurende bloemen zijn erg in trek bij de insecten, en wanneer de bloei afneemt ontstaat meteen het eerste frisgroene blad. 

De groei van de sierpeer solitair

Groeien doet deze sierpeer niet zo heel snel. Het is een middelmatige groeier, dus hij zal niet snel uit zijn voegen schieten. Daarbij groeien zijn takken als een soort zuilboom stijl omhoog en zitten de bladeren kort op elkaar. Wanneer je de sierpeer solitair niet snoeit kan deze een hoogte van wel tien meter bereiken. Echter door jaarlijkse snoei toe te passen kun je zelf de hoogte en vorm van je sierpeer bepalen. De stam zal wel dikker worden met de jaren. 

Hoe moet je de sierpeer solitair onderhouden? 

Het onderhoud begint direct na het aanplanten van je sierpeer. De solitair heeft dagelijks water nodig zodra het groeiseizoen (april t/m september) nadert. Geef dagelijks zo’n vijf tot tien liter water bij langdurig warm weer. Dit kan je afbouwen naarmate het groeiseizoen vordert en de temperaturen weer lager worden. Tegen die tijd heeft de sierpeer solitair geen extra water meer nodig omdat deze dan zelfvoorzienend is. 

Let er op dat de grond vochtig, of zelfs tegen het droge aan is. Op deze manier moet de struikvorm zelf ook werken voor zijn vochtopname. Is de grond te droog, dan kleurt het blad geel en valt het van de boom. Bij te natte grond groeit de boom nauwelijks tot niet. Een te natte grond voor langere tijd kan ook zorgen voor wortelrot, waardoor de boom uiteindelijk af kan sterven. 

Je kunt de sierpeer solitair bijmesten met een kleine hoeveelheid koemestkorrels. Dien dit toe in de maanden mei tot en met juli. Het is niet per se nodig omdat de sierpeer weinig voeding uit de grond vraagt en op elke grondsoort goed kan groeien. 

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Jan

De twee leibomen zijn tot achter in onze 80 meter diepe tuin geleverd. Zeer vriendelijke bezorger!

10/10
B

Vanaf het begin duidelijk in keuze, bestelling, bezorging en verzorging. Chaufeur vriendelijk en service gericht. Boom in november geplant, nu nog afwachten of die in het voorjaar aanslaat maar heb daar het volste vertrouwen in.

9/10
Atilla

Van bestelling tot levering, een dikke 10 op 10!

10/10
Dirk Blom

Super vroeg geleverd en heel aardige tuinman/chauffeur . Hij had wel een heel druk schema van aanplanten die dag stond flink onder druk om de dag rond te krijgen.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten