Bijzondere verkleurde rand in de bloem

De hortensia 'Love you kiss' draagt de Latijnse naam Hydrangea Macrophylla. Deze hortensia wordt geliefd vanwege haar prachtige bloemen. Het is een randbloeiende (Tellar) hortensia, wat inhoudt dat hij witte bloemen heeft met een rode rand eromheen. Een Japanse veredelaar heeft dit voor het eerst in een moderne hortensia weten te brengen. Later is het door twee Nederlandse kwekers in Europa geïntroduceerd.

Met deze hortensia heb je het gehele jaar plezier in de tuin door zowel de bloemen als het blad. De plant geeft in het voorjaar mooie bladeren die sterk rood gekleurd zijn. Dit verandert naar bronsgroen met een lichte rode gloed wanneer de zomer nadert. De hortensia geeft vervolgens prachtige bloemen in de maanden juni, juli, augustus en september. In de herfst veranderen de bladeren weer naar een sterkere rode kleur. In de winter verliest de plant haar bladeren en herhaalt zich vervolgens in het voorjaar het hierboven genoemde proces.

Winterharde hortensia

De hortensia ‘love you kiss’ kan temperaturen in de winter verdragen tot ongeveer -20 graden Celsius. Dit betekent dat de plant goed winterhard is en de winter zal overleven. Hij staat graag op een standplaats met halfschaduw. Hierdoor is de hortensia op veel plaatsen in de tuin te planten. Verder staat de plant graag in een lichtvochtige grond.

De hortensia ‘love you kiss’ dient in het voorjaar gesnoeid te worden. Bij de snoei in het voorjaar knip je de oude bloemen weg. Belangrijk hierbij is om goed op te letten wat je wegknipt. Onder de oude bloemen zitten namelijk de knoppen van de nieuwe bloemen verstopt. Wanneer deze weggeknipt worden bestaat de kans dat de hortensia aankomend jaar minder bloemen krijgt. Naast de bloemen kunnen ook de oude, uitgedroogde takken weggeknipt worden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de nieuwe scheuten.

Om een mooie gevulde tuin te creëren adviseert Bomenbezorgd.nl om drie hortensia’s per vierkante meter te planten. Op deze manier wordt het een mooi geheel en kun je optimaal kunnen genieten van deze prachtige hortensia soort.