Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
/blog/geschreven-door/Liset
Geschreven door Liset
21 Jul, 2021 Leestijd: 5 min

Voorjaarsbloeier: Hortensia Love you kiss

Dat ons hart sneller gaat kloppen van mooi aangelegde tuinen vol met bomen en planten, moge duidelijk zijn! Onze slogan is niet voor niets “De groenspecialist in hart en tuinieren!” Naast bomen hebben we ons assortiment uitgebreid met een aantal prachtige planten. Vandaag vertellen we meer over Hortensia ‘Love you kiss’.

Voorjaarsbloeier: Hortensia Love you kiss

Bijzondere verkleurde rand in de bloem

De hortensia 'Love you kiss' draagt de Latijnse naam Hydrangea Macrophylla. Deze hortensia wordt geliefd vanwege haar prachtige bloemen. Het is een randbloeiende (Tellar) hortensia, wat inhoudt dat hij witte bloemen heeft met een rode rand eromheen. Een Japanse veredelaar heeft dit voor het eerst in een moderne hortensia weten te brengen. Later is het door twee Nederlandse kwekers in Europa geïntroduceerd.

Met deze hortensia heb je het gehele jaar plezier in de tuin door zowel de bloemen als het blad. De plant geeft in het voorjaar mooie bladeren die sterk rood gekleurd zijn. Dit verandert naar bronsgroen met een lichte rode gloed wanneer de zomer nadert. De hortensia geeft vervolgens prachtige bloemen in de maanden juni, juli, augustus en september. In de herfst veranderen de bladeren weer naar een sterkere rode kleur. In de winter verliest de plant haar bladeren en herhaalt zich vervolgens in het voorjaar het hierboven genoemde proces.

Winterharde hortensia

De hortensia ‘love you kiss’ kan temperaturen in de winter verdragen tot ongeveer -20 graden Celsius. Dit betekent dat de plant goed winterhard is en de winter zal overleven. Hij staat graag op een standplaats met halfschaduw. Hierdoor is de hortensia op veel plaatsen in de tuin te planten. Verder staat de plant graag in een lichtvochtige grond.

De hortensia ‘love you kiss’ dient in het voorjaar gesnoeid te worden. Bij de snoei in het voorjaar knip je de oude bloemen weg. Belangrijk hierbij is om goed op te letten wat je wegknipt. Onder de oude bloemen zitten namelijk de knoppen van de nieuwe bloemen verstopt. Wanneer deze weggeknipt worden bestaat de kans dat de hortensia aankomend jaar minder bloemen krijgt. Naast de bloemen kunnen ook de oude, uitgedroogde takken weggeknipt worden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de nieuwe scheuten.

Om een mooie gevulde tuin te creëren adviseert Bomenbezorgd.nl om drie hortensia’s per vierkante meter te planten. Op deze manier wordt het een mooi geheel en kun je optimaal kunnen genieten van deze prachtige hortensia soort.

Ook ideaal als snijbloem in een vaas

Deze hortensia is ook uitermate geschikt als snijbloem in een vaas. Wanneer de hortensia in bloei staat is het mogelijk om deze bloemen af te knippen en vervolgens binnen op een vaas te zetten.

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende soorten hortensia’s. Deze hortensia’s zijn allemaal uniek in hun soort. Alle soorten verschillen van kleur, grote, bladvorm, bloemvorm en standplaats. Hierdoor is er altijd een hortensia die bij jou in de tuin past.

Heb je verdere vragen over de Hortensia ‘love you kiss’ of over andere hortensia’s? Stel ze gerust op de chatfunctie van onze website of stuur een mailtje naar klantenservice@bomenbezorgd.nl met je vraag.

Tip: lees ook ons blog over de mooiste bloeiende bomen.

Producten in deze blog
Hortensia Love you kiss
  • Totaalhoogte 30 - 40 cm
€ 13,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 13,95
Tijdelijk uitverkocht
Hortensia Love you kiss
  • Totaalhoogte 30 - 40 cm
€ 13,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 13,95
Tijdelijk uitverkocht
Sluiten