Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

De prachtigste bloeiende bomen!

De prachtigste bloeiende bomen!
/blog/geschreven-door/Tom
Tom Auteur
21 Jul, 2021 3 minuten leestijd

De natuur zit vol met verschillende bomen, allemaal met hun eigen charme. Maar sommige bomen schitteren écht wanneer ze in bloei staan. Hun bloesems kondigen de lente aan met een prachtig kleurenpracht. In deze blog lichten we graag een aantal van deze bloesembomen toe.

Onze top 4 mooiste bloeiende bomen

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende prachtige bloemenbomen in ons assortiment. We delen graag onze top 4 van allermooiste bloeiende bomen met je. Maar we hebben nog véél meer prachtige bloesembomen. Ontdek ze allemaal in onze webshop.

Sierappel

De sierappel valt in het voorjaar op vanwege haar bijzondere bloei. In april/mei geeft deze boom mooie witte en roze bloemen met daarin een geel hart. De combinatie wit en roze bloesem zorgt voor een indrukwekkende bloei.

Naast de mooie bloemen onderscheidt de sierappel zich nog meer vanwege de oranje-rode sierappeltjes. Deze worden vaak gebruikt bij versieren van bijvoorbeeld herfststukken. De sierappeltjes kunnen wel tot in december blijven hangen in de boom. Dus zelfs in de winter blijft deze bloesemboom haar mooie sierwaarde behouden.

Het blad van de sierappel is groen en kleurt daarna naar een mooie geel-oranje herfstkleur. In de winter valt het blad af. De sierappel is een prachtige toevoeging aan elke tuin!

De prachtigste bloeiende bomen!

Japanse sierkers

Een boom die niet mag ontbreken in het rijtje van de mooiste bloeiende bomen in ons assortiment is de Japanse sierkers. De Japanse sierkers is een voorjaarsbloeier, die uitbundig bloeit met witte tot roze bloemen. Deze bloesemboom wordt dan wel eens vergeleken met een roze suikerspin. De boom is dan volledig met bloesem bedekt. In totaal duurt de bloei ongeveer twee weken.

De Japanse sierkers is geschikt voor in elke tuin, vooral omdat er van deze boom verschillende varianten bestaan. Zo is hij er ook als leiboom en solitair

De prachtigste bloeiende bomen!

Judasboom 

De judasboom is een mediterraanse boom met mooie donkerroze kleurige bloemen met verschillende tinten. De boom bloeit in april/mei. Opvallend aan de judasboom is dat hij zonder blad bloeit. De bloemknoppen en de bloemen groeien aan het hout. Hierdoor lijkt het net alsof de bloemen uit de stam komen. De judasboom is geen boom die je vaak tegen komt. Dus dit is zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een bijzondere bloesemboom!

Er bestaan verschillende soorten judasbomen, zoals de Forest Pansy, Hearts of Gold en Carolina Sweetheart. Ieder soort heeft een andere bladkleur, wat de judasboom extra bijzonder maakt!

De prachtigste bloeiende bomen!

Krentenboom

Als het krentenboompje bloeit, is het echt lente! De krentenboom is naast de gewone boomvorm ook verkrijgbaar als meerstammige boom, zuilboom of leiboom. Zo is er voor iedere tuin een geschikt model!

De boom loopt in het voorjaar uit met prachtige oranje-rode tot bruin-rode bladeren. Daarna geeft de boom wit-/crème-kleurige bloemen in trosjes die ook nog eens heerlijk ruiken. De krentenboom bloeit in maart of april. Direct na de bloei vormen er vruchtjes: de krenten. De krenten kleuren van groen naar rood naar blauw-zwart. De vruchtjes zijn eetbaar voor zowel mensen als vogels. Ze smaken lekker zoet en sappig. De bladeren van de boom kleuren in het najaar prachtig geel-rood.

Kortom: de krentenboom is een prachtige bloesemboom waar je minstens drie keer per jaar plezier aan hebt! 

De prachtigste bloeiende bomen!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een bloesemboom?

Ben je nu wel heel erg aan het twijfelen welke bloesemboom bij je past? Of heb je een andere vraag? Vraag het gerust aan onze klantenservice! 

Je kunt ons bellen/Whatsappen op 0651974044 of mailen naar klantenservice@bomenbezorgd.nl

Wij helpen je graag!

Sluiten