Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Menu
/blog/geschreven-door/Lodi
Geschreven door Lodi
26 Aug, 2025 Leestijd: 3 min

Pluk & proef: plaatcake met pruimen en frambozen

Wat is er nou lekkerder dan gebak met fruit uit je eigen tuin? Niets, natuurlijk. Daarom delen we dit nieuwe recept van Marleen van Es, dat eerder in het tijdschrift Stadstuinieren verscheen. Deze plaatcake past perfect bij het najaar dankzij de pruimen en frambozen. In deze blog lees je precies hoe je deze lekkernij zelf maakt.
Pluk & proef: plaatcake met pruimen en frambozen

Wat heb je nodig?

  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 gr suiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 6 tot 8 pruimen
  • 125 gr frambozen
  • boter om de bakvorm in te smeren
  • bakvorm van 20 x 30 cm
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Mes
  • Pan om boter in te smelten
youtube placeholder
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken

Stap 1 

Smelt de boter in een pan en laat het daarna helemaal afkoelen. Halveer de pruimen en verwijder de pit.

Stap 2 

Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom. Dit zijn het meel, de suiker en het bakpoeder. Voeg daarna de gesmolten boter, de eieren, de melk en het vanille-extract toe. Klop alles door elkaar, totdat het goed gemengd is tot een glad geheel. 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in. 

Stap 4

Schenk het beslag in de bakvorm. Verdeel daarna de pruimen en frambozen erover en druk ze zachtjes aan. 

Stap 5

Bak de cake 50 tot 60 minuten tot hij gaar is. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de satéprikker van bovenaf in de cake. Komt de prikker er met nat beslag uit? Dan is hij nog niet klaar. Komt de prikker er droog uit? Dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen voordat je hem aansnijdt. Smullen maar!

Sluiten