Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Photinia bomen

  Photinia bomen

  De Photinia is een plant of boom die in Nederland vele harten heeft veroverd. De Photinia is een bladhoudende plant met een hele hoge sierwaarde. De meest toegepaste Photinia is de Photinia fraseri 'Red Robin'. De Photinia, in de volksmond ook wel Glansmispel genoemd, staat bekend om zijn veelzijdigheid van kleuren. In het late voorjaar krijgt deze boom prachtige witte bloemen gevuld. Rondom de opvallende bloei gaat de glansmispel groeien. De nieuwe bladeren lopen opvallend rood uit en worden daarna roodgroen van kleur. De veelzijdigheid van de Photinia zit hem niet alleen in de kleuren en bloei, maar ook in de diverse vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een Photinia kopen als leiboom, als bolvorm boom, als hoogstam boom, als meerstammige boom en zelfs als haagelement!

  • Prachtige rode en groene bladeren
  • Mooie witte bloemen in mei en juni
  • Groenblijvende boom voor jaarrond privacy
  • Verkrijgbaar in diverse vormen
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Toon filters

  Prijs

  tot

  Soort boom

  Winterhardheid

  Windbestendig

  Bladhoudend

  Groenblijvend

  Standplaats

  Bloeiperiode

  Bloeikleur

  Bladkleur

  Herfstkleur

  Eetbare vrucht

  Formaat bij levering

  tot
  tot
  tot
  Verwijder alle filters
  Sluiten
  Toon filters

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Is het belangrijk om de Photinia jaarlijks te snoeien?

  Ja, het is belangrijk om de Photinia fraseri 'Red Robin' jaarlijks te snoeien. Ten eerste behoudt de boom mooi zijn vorm nadat hij gesnoeid is. Ten tweede, wanneer deze boom gesnoeid is krijgt hij meer bladgroei en dat levert een prachtig beeld op, waarbij de Photinia op zijn mooist is. Wanneer de Photinia niet gesnoeid wordt is de kans groot dat je bladvlekken (bruine/ zwarte vlekjes) ziet op de oudere bladeren. Deze bladvlekken krijgt de boom vaak na een winterperiode. De boom glanst minder mooi wanneer hij niet gesnoeid wordt en geeft ook minder nieuwe bladscheuten.

  Kortom de Photinia jaarlijks na de bloei in juni snoeien zorgt ervoor dat de boom een pareltje in de tuin blijft.

  Is de Photinia winterhard?

  Ja, Photionia bomen zijn winterhard en kunnen korstondig een temperatuur tot ongeveer -12 graden Celsius verdragen.

  Kan ik de Photinia het hele jaar door aanplanten?

  Ja. Je kunt de Photinia het hele jaar door aanplanten. Wij adviseren wel om een glansmispel aan te planten in het voorjaar, wanneer kans op strenge vorst nihil is. De boom kan zonder stress gelijk beginnen met groeien en nieuwe wortels maken om zich zo te verankeren. Wanneer je de Photinia voor de winter of tijdens de winter aanplant is het belangrijk dat je de boom beschermt tegen strenge vorst. Wanneer strenge vorst voorspeld wordt is het belangrijk dat de grond waarin de Photinia geplant is genoeg water krijgt.

  Wanneer de vorst in de grond komt heeft de boom dan nog voldoende water onder de bevroren grondlaag, zodat hij niet uitdroogt. Bomen die bladhoudend zijn verdampen ook vocht in de winter!

  Zijn alle Photinia bomen bij Bomenbezorgd.nl bladhoudend?

  Ja, alle Photinia bomen zijn bladhoudend en jaarrond groenblijvend.

  Krijgt de Photinia bloemen?

  Ja! De Photinia fraseri 'Red Robin' krijgt in mei/juni volop witte bloemen die aangenaam ruiken.

  Photinia kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Bij Bomenbezorgd.nl hebben we diverse soorten Photinia bomen. Alle Photinia bomen op onze webshop behoren tot het fraseri 'Red Robin' ras. Door het unieke assortiment glansmispels is er een ruime keuze en altijd een boom die goed in jouw tuin past.

  Een veel gekocht product is de lei Photinia. Doordat hij groenblijvend is zorgt deze boom voor veel privacy en voorkomt hij inkijk van buren. Daarnaast kan een lei Photinia lelijke gebouwen en of aanzichten verbergen.

  Ook de bolvorm Photinia wordt vaak geplant in de tuin. Deze bolvorm boom heeft weinig onderhoud nodig en laat zich zien als 'Eyecatcher' in de tuin. Photinia bomen hebben een hoge sierwaarde door de diverse bladkleuren en mooie bloei en zijn daardoor een absolute meerwaarde in elke tuin.

  Groot assortiment Glansmispels

  Bomenbezorgd.nl heeft de volgende Photinia bomen op de webshop:

  Lei Photinia

  De Photinia als leiboom is een van de bekendste in zijn soort. De glansmispel als leiboom is erg geliefd, omdat hij groenblijvend is. De Photinia als leiboom is onder andere te verkrijgen op 150 cm stamhoogte en 180 cm stamhoogte. Deze leibomen zijn ideaal om een muur of gebouw af te schermen, daarnaast zorgen deze leibomen ook voor minder inkijk in de tuin.

  Bol Photinia

  De glansmispel bolvorm kun je op diverse stamhoogtes verkrijgen. De meest gangbare bol-Photinia is die met een stamhoogte van 90 of 180 centimeter. Deze bol glansmispel hoef je maar 1 keer per jaar terug te snoeien tot een mooie strakke bol. Snoei de bol Photinia na de bloei in juni.

  Meerstammige Photinia

  Een unieke en zeldzame vertoning is de meerstammige Photinia. De meerstammige glansmispel zorgt voor een indrukwekkend karakteristiek beeld vanwege meerdere stammen die uit de grond komen. Mooi is om deze boom te planten op een centrale plek in jouw tuin met spotlights, zodat het een echte blikvanger wordt.

  Photinia hoogstam

  De Photinia is ook leverbaar als hoogstam boom. Deze bomen kunnen bijvoorbeeld mooi staan langs een oprijlaan. De hoogstam Photinia kan op diverse manieren vormgegeven worden door middel van snoei. Je kunt de hoogstam glansmispel snoeien tot een cilinder- of kegelvorm.

  Photinia haagelement of haagplantsoen

  Een Photinia is ook makkelijk toe te passen als haag. Zo kun je een groenblijvende haag van Photinia creëren door meerdere haagplantsoenen naast elkaar te planten. Daarnaast is het ook mogelijk om een kant-en-klare haag te planten met de Photinia haagelementen

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2769 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Glansmispel en vrieskou

  Glansmispels zijn over het algemeen winterharde bomen. Bij zachte winters en of lichte vorst is een Photinia goed tegen deze kou bestand. Photinia's kunnen kortstondig temperaturen van -15 graden Celsius verdragen. Belangrijk is om de Photinia altijd op een zonnige en tevens een beschutte plek te planten. Hierdoor is de kans op vorstschade een stuk kleiner. Een Photinia die uit een winterperiode komt, kan het oudere blad laten vallen. Vaak gebeurt dit tijdens of net voordat ze nieuwe bladeren geven en valt het weinig op. Door vrieskou is de kans groter dat de Photinia blad vlekken (bruine/zwarte vlekjes) op het blad krijgt. Bladvlekken zitten op oudere bladeren en wanneer de glansmispels weer beginnen te groeien in het voorjaar zijn de vlekken niet meer te zien. Al met al is de Photinia fraseri 'Red Robin' een winterharde boom, wanneer deze op de juiste plek geplant wordt.