Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Groenblijvende bomen

  Groenblijvende bomen

  Wintergroene, groenblijvende of bladhoudende bomen behouden hun bladeren in de winter. De bomen bieden dus ook in dit seizoen privacy en beschutting! Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende groenblijvende bomen die we op onze eigen boomkwekerij kweken, zodat jij de mooiste bomen binnen 5 werkdagen bij je thuis bezorgd krijgt door onze eigen bezorgdienst.

   

  Toon filters

  Prijs

  tot

  Soort boom

  Winterhardheid

  Windbestendig

  Bladhoudend

  Groenblijvend

  Standplaats

  Bloeiperiode

  Bloeikleur

  Bladkleur

  Herfstkleur

  Eetbare vrucht

  Formaat bij levering

  tot
  tot
  tot
  Verwijder alle filters
  Sluiten
  Toon filters

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  In welke tijd van het jaar kan ik een groenblijvende boom aanplanten?

  Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar door aangeplant worden, mits het niet vriest. Wanneer je een boom aanplant in de zomer, zorg er dan voor dat je de boom dagelijks water geeft. Zo kan hij beter herstellen van het verplanten en zich focussen op het groeien van een goed wortelgestel.

  Hoe kan ik een groenblijvende boom het beste aanplanten?

  Om een groenblijvende boom te planten is het belangrijk om te weten of de standplaats geschikt is voor de boom. Deze punten zijn van belang:

  - Krijgt de boom op zijn standplaats genoeg zonlicht?
  - Is de grond waarop de groenblijvende boom komt de staan goed waterdoorlatend?
  - Heeft de boom op deze plek voldoende ruimte om te kunnen groeien?

  Mocht je aan de bovengenoemde voorwaarden voldoen kun je de bladhoudende boom gaan planten. Let op: plant een boom nooit in wit zand. In zand zitten namelijk weinig tot geen voedingsstoffen, waardoor de boom niet zal gaan groeien.

  Wanneer je een boom plant is het belangrijk om aanplantgrond met de uitgegraven grond te mengen. In aanplantgrond zit o.a. fosfaat, een stof die nieuwe wortelgroei stimuleert.

  Kan een groenblijvende boom in pot geplant worden?

  Ja, de meeste groenblijvende bomen kunnen in een plantenbak, border of pot geplaatst worden, afhankelijk van het formaat boom. Zorg ervoor dat de pot waar je de boom in wilt plaatsen groot genoeg is, een gat heeft in de bodem voor drainage of gebruik hydrokorrels.

  Houd er ook rekening mee dat de boom naarmate hij groter wordt ook een groter wortelgestel krijgt. Controleer de wortels na twee á drie jaar en verpot de boom dan indien nodig naar een pot die minimaal 20% groter is.

  Wanneer snoei je een groenblijvende boom?

  Groenblijvende bomen snoei je in het voorjaar, rond de maanden maart tot mei. Wanneer je groenblijvende bomen in de winter snoeit, dan kunnen ze daar vorstschade van oplopen. Ga daarom pas snoeien zodra de nachtelijke temperaturen boven het vriespunt zijn.

  Hoe vaak geef je groenblijvende bomen water?

  Bomen die hun blad het hele jaar door behouden, hebben het hele jaar door water nodig. Dit is omdat zij ook in de winter vocht verdampen via hun bladeren.

  In de wintermaanden is het meestal niet nodig om extra water te geven, omdat het dan genoeg regent. Mocht het in de wintermaanden een langere periode droog zijn, dan is het beter om toch extra water te geven.

  Besteed in de warme zomer meer aandacht aan het watergeven van groenblijvende bomen. Wanneer het een periode niet regent en erg warm is, dan hebben bladhoudende bomen veel water nodig.

  Of je genoeg water hebt gegeven, kun je controleren door met twee vinger knokkels diep in de aarde te voelen. Droogt de grond al heel snel weer? Geef dan wat meer water. Is de grond na 2 dagen nog heel nat, wacht dan even met nieuw water geven.

  Wintergroene boom kopen

  Bladhoudende bomen en groenblijvende bomen worden vaak in tuinen toegepast om meer privacy te creëren of om op een natuurlijke manier lichtinval tegen te gaan. Een groenblijvende boom op stam is ideaal als je zeker wilt zijn dat vertakkingen op een bepaalde hoogte beginnen.

  Groenblijvende leibomen

  Wil je het hele jaar genieten van ultieme privacy in je tuin? Kies dan voor groenblijvende leibomen. Van steekeiken tot Photinia leibomen en van olijfwilgen tot leimagnolia’s, bij ons vind je de mooiste bladhoudende leibomen voor jouw tuin!

  Kies voor groenblijvende bolbomen in een kleine tuin. Deze zijn gemakkelijk terug te snoeien wanneer de bomen te groot worden. De Viburnum tinus is hier een prachtig voorbeeld voor. Daarnaast bloeit deze in de wintermaanden, terwijl de meeste bomen en planten dan in hun rustperiode zitten.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis