Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Home
>
Leibomen
>
Rode veldesdoorn leiboom

Rode veldesdoorn leiboom (Acer campestre 'Red Shine')

De rode veldesdoorn leiboom (Acer campestre ‘Red Shine’) is een unieke leiboom. Wat de boom uniek maakt, is dat de boom nog niet veel voorkomt in Nederland. In het voorjaar loopt het blad rood/violet uit. In de zomer komt er groen in het blad en is de boom rood/donkergroen van kleur. Daarnaast heeft de boom een fijne vertakking en is hierdoor goed geschikt als leiboom.

 • Rood/violet kleurig blad
 • Fijne vertakking
 • Weinig onderhoud
 • Veel privacy
Rode veldesdoorn leiboom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
2 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Rode veldesdoorn leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 239,95
Beschikbaar
€ 239,95
Beschikbaar
Rode veldesdoorn leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

De rode veldesdoorn leiboom (Acer campestre ‘Red Shine’) is een unieke leiboom. Wat de boom uniek maakt, is dat de boom nog niet veel voorkomt in Nederland. In het voorjaar loopt het blad rood/violet uit. In de zomer komt er groen in het blad en is de boom rood/donkergroen van kleur. Daarnaast heeft de boom een fijne vertakking en is hierdoor goed geschikt als leiboom.

 • Rood/violet kleurig blad
 • Fijne vertakking
 • Weinig onderhoud
 • Veel privacy

Rode veldesdoorn leiboom kopen

De rode veldesdoorn als leiboom bieden wij in de stamhoogtes 180 cm en 200 cm aan. Naast de rode veldesdoorn hebben wij ook de Acer campestre ‘Red Shine’ als esdoorn, de reguliere Acer campestre als leiboom en de Acer campestre als hoogstam in ons assortiment.

Een rode veldesdoorn leiboom bestel je snel en gemakkelijk bij Bomenbezorgd.nl. Om de kwaliteit beter te waarborgen, bezorgen wij de veldesdoorn met onze eigen bezorgdienst binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Als je de bestelling geplaatst hebt, ontvang je binnen 24 uur vanuit ons een mail met hierin de bezorgdag. Voor de tijdsindicatie ontvang je een dag voor levering een mail. Hierin zit ook een track & trace code, waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Rode veldesdoorn leiboom aanplanten

Over het algemeen vangt een leiboom meer wind, ten opzichte van een boom zonder leischerm. Wij adviseren om de rode veldesdoorn leiboom daarom aan te planten met een aanplantpakket. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en bijpassende aanplantgrond. 

Door de boom met boompalen aan te planten, staat de boom de eerste paar jaar stevig in de grond. Hierdoor kan de boom zich goed wortelen en vastzetten in de grond. Doorgaans duurt het 2 tot 3 jaar voordat de boom zich goed geworteld heeft.

Naast de boompalen zit ook de bijpassende aanplantgrond in het aanplantpakket. Door gebruik te maken van deze grond, krijgt de boom de juiste voedingsstoffen en bevordert dit de aangroei.

Voor de standplaats heeft de rode veldesdoorn leiboom weinig eisen. De boom kan op alle grondsoorten aangeplant worden en kan ook op een zonnige of schaduwrijke plek aangeplant worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plek goed waterdoorlatend is. Hiermee bedoelen wij dat er niet voor langere periode plassen water blijven staan, bijvoorbeeld na een flinke regenbui.

Wij adviseren om de boom nooit strak tegen een schutting of huis aan te planten. Zorg ervoor dat er altijd ruimte tussen zit. Op deze manier heeft de boom voldoende ruimte om goed te kunnen wortelen.

Voor het plantgat adviseren wij om deze 25 procent groter aan te houden ten opzichte van de kluit. Een gemiddelde kluit zal 40 à 50 cm in doorsnee zijn.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe groot is het leischerm bij een Acer campestre ‘Red Shine’?

Hoe snel groeit een Acer campestre ‘Red Shine’?

Welke herfstkleur krijgt een Acer campestre ‘Red Shine’?

Wanneer bloeit een Acer campestre ‘Red Shine’?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Acer campestre ‘Red Shine’ planten?

Heeft een Acer campestre ‘Red Shine’ een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je een Acer campestre ‘Red Shine’ snoeien?

Krijgt een Acer campestre ‘Red Shine’ vruchten?

Is het nodig om een Acer campestre ‘Red Shine’ jaarlijks te bemesten?

Rode veldesdoorn leiboom snoeien

Een rode veldesdoorn leiboom heeft weinig tot geen snoei nodig. Dit doe je voornamelijk voor vormbehoud. Het is aanbevolen om de boom in maart terug te snoeien tot een egaal scherm. Eventueel kun je de boom in juni/juli nog lichtjes snoeien om de vorm te behouden.

Blad van een rode veldesdoorn leiboom

De Acer campestre ‘Red Shine’ is niet bladhoudend. Dit betekent dat de boom in de herfst het blad zal laten vallen. In het voorjaar maakt de boom nieuw blad aan wat rood/violet uitloopt. In de zomer zal er groen in het blad doorkomen, waardoor het blad rood en donkergroen van kleur is. In de herfst vekleurt het blad naar geel.

Bloei van een rode veldesdoorn leiboom

De bloeiperiode van de rode veldesdoorn leiboom is in mei, in deze periode krijgt de boom kleine geelgroene bloemen. Naast dat dit voor een prachtig beeld zorgt, is dit ook goed voor insecten. Vooral bijen en wespen, maar ook vlinders, komen hierop af.

Groei van een rode veldesdoorn leiboom

De Acer campestre ‘Red Shine’ is een gemiddelde groeier. De stamhoogte, de hoogte waarop het leirek begint, groeit niet meer. Daarnaast groeit de boom verder ook niet veel in de hoogte. Doordat de takken in een leischerm geleid zijn, zal het leischerm vooral in de breedte voller worden.

Rode veldesdoorn leiboom verzorgen

Als een rode veldesdoorn leiboom is aangeplant, heeft de boom doorgaans 2 jaar nodig voordat de wortels sterk genoeg zijn. Vanaf dat moment kan de boom zichzelf van grondwater voorzien. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen, van april tot oktober, de boom van extra water te voorzien. Dit mag wanneer het droog weer is of wanneer het minimaal 20 graden Celsius is. 

Een exacte hoeveelheid water kunnen wij niet geven, wel ontvang je bij levering een boekje met hierin een indicatie voor het water geven.

Een Acer campestre ‘Red Shine’ is doorgaans niet gevoelig voor ziektes of plagen.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Jeroen

Ik had twee leiboompjes en een heg gekocht. De levering was goed gepland op vrijdag en ik kon de chauffeur volgen. De levering zag er goed uit. Zowel de boompjes als heg (kale wortel) zag er prima uit. Nu maar hopen dat met het naderende voorjaar het pakt en mooi gaat groeien en bloeien.

10/10
Simone

Zelfs voor bomen en planten geldt bijna vandaag besteld morgen in huis! Binnen een week hadden wij onze twee leibeuken al in de tuin staan. Bij aflevering waren we niet thuis, maar alles was netjes in de voortuin gezet. De werkbeschrijving hoe de bomen te planten lag netjes door de brievenbus. Deze handleiding is zo duidelijk dat het gewoon niet mis kan gaan.

10/10
Alex

Correct geleverd in het afgesproken tijdslot en vriendelijke chauffeur

10/10
Felicien

Zeer goed verzorgde plant ,met mondeling advies en boekje . Vriendelijke en behulpzame bezorgen.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten