Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4903 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Dak Magnolia grandiflora (Magnolia grandiflora)

De dak magnolia wordt steeds bekender in Nederland en terecht, een Magnolia grandiflora als dakboom is namelijk een natuurlijke parasol in de zomer en zal veel schaduw geven. Door de late bloeiperiode in juni/juli, zal de boom in de zomer een echte eyecatcher zijn. Het blad is groot van vorm en in de bloeiperiode krijgt deze boom mooie tulpvormige witte bloemen.

 • Bloei in juni/juli
 • Ook te bestellen als leiboom en hoogstam boom
 • Oranje/bronskleurig en donkergroen blad
 • Geschikt voor elke tuin
Magnolia grandiflora vierkantdak 190 cm stamhoogte
Magnolia grandiflora vierkantdak 190 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 190 - 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 220 cm
€ 264,95
Tijdelijk uitverkocht
Bekijk product

De dak magnolia wordt steeds bekender in Nederland en terecht, een Magnolia grandiflora als dakboom is namelijk een natuurlijke parasol in de zomer en zal veel schaduw geven. Door de late bloeiperiode in juni/juli, zal de boom in de zomer een echte eyecatcher zijn. Het blad is groot van vorm en in de bloeiperiode krijgt deze boom mooie tulpvormige witte bloemen.

 • Bloei in juni/juli
 • Ook te bestellen als leiboom en hoogstam boom
 • Oranje/bronskleurig en donkergroen blad
 • Geschikt voor elke tuin
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Dak magnolia in de tuin

Ben je opzoek naar een natuurlijke parasol, kies dan voor een Magnolia grandiflora al dakboom. Vanwege het grote blad zal het dak mooi volgroeid zijn in de zomer en hierdoor voor een natuurlijke schaduw zorgen. Doordat de takken in een dakvorm zijn geleid zal vooral de onderkant van het blad enorm opvallen, dit is namelijk bronskleurig, de bovenkant van het blad is donkergroen van kleur. Deze kleurcobinatie zorgt voor een mooi beeld, daarbovenop zorgt de late bloeiperiode ervoor dat de boom in de zomer enorm opvalt. De boom krijgt dan namelijk tulpvormige witte bloemen, die ook nog enorm lekker ruiken. De bloemen zijn ook goed voor insecten vanwege de nectar, dit zal vooral bijen en wespen aantrekken. Wij hebben de Dak magnolia momenteel in 1 formaat, namelijk stamhoogte 190-200 cm.

Bezorgen van een dak magnolia

Door het gebruik van onze eigenbezorgdienst, kunnen wij de kwaliteit van onze bomen beter garanderen. Onze chauffeurs hebben veel ervaring met de bomen en bezorgen door heel Nederland en Vlaanderen. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je van ons een mail met hierin de bezorgdag, dit zal binnen 5 werkdagen zijn. Een dag voor levering sturen wij nog een mail met hierin het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen, ook zit er in deze mail een link, waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Nee, wij leveren zelf niet op de Wadden.

Wil je toch een bestelling laten leveren op een van de Waddeneilanden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op! Dan bespreken wij graag de mogelijkheden. 

Er zijn geen extra bezorgkosten voor België. Wij leveren gratis in Nederland en een groot deel van België.

Wij leveren in de volgende delen van België:

West en Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Limburg
Vlaams-Brabant

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4903 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Magnolia grandiflora als dakboom snoeien

Het beste kun je een Magnolia grandiflora als dakboom na de bloei snoeien, als je dit doet kun je tijdens de bloeiperiode het meeste genieten van een boom met veel bloemen. Doordat een Magnolia een trage groeier is, zal jaarlijkse snoei niet nodig zijn. Indien nodig knip dan lange takken terug tot het dakvorm, hierdoor behoud de boom de vorm van het dak.

Aanplanten dak magnolia

Bij het aanplanten van een Magnolia grandiflora als dakboom zouden wij het aanplantpakket adviseren. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Het aanplanten met boompalen zouden wij wel adviseren, de boom staat dan namelijk steviger, waardoor de boom goed kan gaan wortelen en zich goed kan gaan vastzetten in de grond. Door het gebruik van de potgrond, krijgt de boom alle voedingsstoffen die het nodig heeft bij het aangroeien. Bij de levering ontvang je een boekje, hierin leggen wij in een paar stappen uit hoe je de boom het beste kunt aanplanten. Daarnaast staan er ook tips in voor de verzorging.

Verzorgen van een Magnolia grandiflora als dakboom

Een Magnolia grandiflora als dakboom heeft na het aanplanten voldoende water nodig, zeker in de groeiperiode. De groeiperiode is van april tot eind oktober, buiten de groeiperiode heeft de Magnolia, omdat deze bladhoudend is 1 keer per maand nog water nodig. De Magnolia grandiflora als dakboom heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe haarwortels sterk en diep genoeg gegroeid zijn om bij het grondwater te komen. Doorgaans duurt dit minimaal 2 groeiseizoenen, dit is het geval als de wortels zich ruimschoots buiten het gegraven plantgat bevinden.

Als de Magnolia minder dan een jaar in de volle grond staat, of nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius het volgende aan water nodig. Een dak magnolia die tussen de 200 en 400 cm bij aanschaf is, heeft ongeveer 5 tot 15 liter water per dag nodig.