Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Home
>
Vormbomen
>
Dakbomen
>
Dak Magnolia Grandiflora

Dak Magnolia grandiflora (Magnolia grandiflora)

De Magnolia glandiflora als dakboom wordt steeds bekender in Nederland. En terecht, een Magnolia grandiflora als dakboom is namelijk een natuurlijke parasol in de zomer en zal veel schaduw geven. Door de late bloeiperiode in juni/juli, is de boom in de zomer een echte eyecatcher. Het blad is groot van vorm en in de bloeiperiode krijgt deze boom mooie tulpvormige witte bloemen.

 • Bloeit in juni en juli
 • Mooie groenblijvende dakboom
 • Oranje/bronskleurig en donkergroen blad
 • Geschikt voor op het terras
 • Zeer unieke dakboom
 • Tulpvormige witte bloemen 
Dak Magnolia Grandiflora
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Magnolia grandiflora vierkant dak 190 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 190 - 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 220 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
1-1 van totaal 1

De Magnolia glandiflora als dakboom wordt steeds bekender in Nederland. En terecht, een Magnolia grandiflora als dakboom is namelijk een natuurlijke parasol in de zomer en zal veel schaduw geven. Door de late bloeiperiode in juni/juli, is de boom in de zomer een echte eyecatcher. Het blad is groot van vorm en in de bloeiperiode krijgt deze boom mooie tulpvormige witte bloemen.

 • Bloeit in juni en juli
 • Mooie groenblijvende dakboom
 • Oranje/bronskleurig en donkergroen blad
 • Geschikt voor op het terras
 • Zeer unieke dakboom
 • Tulpvormige witte bloemen 

De Magnolia grandiflora dakboom kopen 

Ben je op zoek naar een natuurlijke parasol? Kies dan voor een Magnolia grandiflora als dakboom. Vanwege het grote blad is het dak mooi volgroeid in de zomer en zorgt hierdoor voor een natuurlijke schaduw. De takken zijn in dakvorm geleid, waardoor de onderkant van het blad vooral opvalt. De onderkant van het blad is bronskleurig en de bovenkant van het blad is donkergroen van kleur. Deze kleurencombinatie zorgt voor een mooi beeld. Daarbovenop zorgt de late bloeiperiode ervoor dat de boom in de zomer enorm opvalt. De boom krijgt dan tulpvormige witte bloemen, die ook nog eens lekker ruiken. 

De bloemen zijn ook goed voor insecten vanwege de nectar, dit zal vooral bijen en wespen aantrekken. Wij hebben de dak magnolia momenteel in één formaat, namelijk stamhoogte 190-200 cm.

youtube placeholder

Aanplanten van een dak Magnolia grandiflora

Bij het aanplanten van een Magnolia grandiflora als dakboom, adviseren wij om gebruik te maken van het aanplantpakket. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Met boompalen staat de boom steviger, waardoor de boom goed kan wortelen en zich kan vastzetten in de grond. Door het gebruik van de potgrond krijgt de boom alle voedingsstoffen die het nodig heeft bij het aangroeien. 

Bij de levering ontvang je een boekje waarin wij in een paar stappen uitleggen hoe je de boom het beste aanplant. Daarnaast staan er ook tips in voor de verzorging.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Is een Magnolia grandiflora dakboom winterhard?

Wat is de beste tijd om een Magnolia dakboom te snoeien?

Kan je de Magnolia grandiflora dakboom jaarrond aanplanten?

Hoe kun je het beste de Magnolia dakboom snoeien?

Wanneer bloeit een Magnolia grandiflora dakboom?

Wat is de bloeiwijze van de Magnolia dakboom?

Wat is de maximale hoogte van de Magnolia als dakboom?

Is de Magnolia grandiflora dakboom groenblijvend?

Bladeren van de Magnolia dakboom

De bladeren van de Magnolia grandiflora dakboom zijn opvallend. Het blad heeft namelijk twee kleuren: de onderkant van het blad is bronskleurig en de bovenkant van het blad is donkergroen van kleur. Nieuwe bladeren zijn heldergroen van kleur.

De bladeren zijn groot en ovaal van vorm. De bovenkant van het blad is glanzend en de bladeren voelen lederachtig aan. Niet onbelangrijk is dat de Magnolia grandiflora dakboom groenblijvend is. Deze boom biedt dus jaarrond schaduw op bijvoorbeeld een terras. 

De bloeiwijze van de Magnolia dakboom

De Magnolia dakboom behoort tot de bloesembomen. De meeste bloesembomen bloeien in het voorjaar, maar de Magnolia dakboom bloeit juist in de zomer. In de maanden juni en juli is deze boom te zien met grote witte tulpvormige bloemen. De bloemen van de Magnolia grandiflora dakboom ruiken ook zeer aangenaam. De Magnolia grandiflora is dus een zomerbloeier, in tegenstelling tot andere magnoliabomen, die altijd in het voorjaar bloeien, zoals de Magnolia Soulangeana, Magnolia kobus, Magnolia stellata en Magnolia ‘Heaven Scent’.

Afbeelding

De groeiwijze van een Magnolia grandiflora in dakvorm

De Magnolia grandiflora in dakvorm is een redelijk langzaam groeiende boom. Vooral in het Nederlandse klimaat groeit de boom niet heel snel. Door de trage groei is deze dakboom geschikt voor in elke tuin of terras. De Magnolia grandiflora heeft fijne vertakkingen. In combinatie met grote bladeren zorgt hij voor een dichte kroonstructuur. De Magnolia grandiflora als dakboom is dus ideaal om een schaduwplek te creëren. 

De Magnolia grandiflora komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, daar groeit de boom iets harder dan in ons klimaat. De Magnolia grandiflora dakboom is een mediterrane boom. De Magnolia grandiflora kan een totale hoogte krijgen van ongeveer 10 meter. Door jaarlijks deze dakboom te snoeien houd je de hoogte beperkt.

Magnolia grandiflora als dakboom snoeien

Het beste kun je een Magnolia grandiflora als dakboom na de bloei in juli snoeien. Als je dit doet kun je tijdens de bloeiperiode het meeste genieten van een boom met veel bloemen. Doordat een Magnolia een trage groeier is, is jaarlijkse snoei niet per se een vereiste. Knip indien nodig lange takken terug tot 10-15 centimeter boven het bamboe geraamte, hierdoor behoudt de boom de vorm van het dak. 

Verzorgen van een Magnolia grandiflora als dakboom

Een Magnolia grandiflora als dakboom heeft na het aanplanten voldoende water nodig, zeker in de groeiperiode. De groeiperiode is van april tot eind oktober. Buiten de groeiperiode heeft de Magnolia grandiflora dakboom een keer per maand water nodig. 

De Magnolia grandiflora als dakboom heeft net zolang water nodig totdat de nieuwe haarwortels sterk en diep genoeg gegroeid zijn om bij het grondwater te komen. Doorgaans duurt dit minimaal twee groeiseizoenen.

Als de Magnolia grandiflora als dakboom minder dan een jaar in de volle grond staat, of nog geen volledig groeiseizoen heeft meegemaakt, heeft de boom bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius extra water nodig. Een Magnolia dakboom die tussen de 200 en 400 centimeter bij aanschaf is, heeft ongeveer 5 tot 15 liter water per dag nodig.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Olivier

De bomen worden geleverd met zorg en zijn van hele goede kwaliteit.

10/10
Nancy D

Levering perfect te volgen. Bomen werden op een professionele manier geleverd en vervoerd

10/10
Sandy

Vriendelijke bezorger, netjes geplant en opgeruimd

10/10
Nelleke Vliegenthart

Vriendelijk, accuraat,

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten