Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Glansmispel boom (Photinia fraseri 'Red Robin')

De glansmispel, ook wel Photinia, of in het Latijn Photinia fraseri 'Red Robin' genoemd, is een bladhoudende boom. Hierdoor is de boom jaarrond groen en zorgt de boom vanwege de gesloten kroonstructuur voor veel privacy. In mei en juni bloeit de glansmispel boom met opvallende mooie witte bloemen. Het blad loopt opvallend rood uit en later in het jaar krijgt de boom prachtige rood-groene bladeren.

 • Bladhoudend
 • Gesloten kroonstructuur voor veel privacy
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren
Glansmispel boom
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Totaalhoogte
-
6 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 6 - 8 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 139,95
Beschikbaar
€ 139,95
Beschikbaar
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 219,95
Beschikbaar
€ 219,95
Beschikbaar
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 10 - 12 cm
 • Totaalhoogte 300 - 325 cm
€ 229,95
Beschikbaar
€ 229,95
Beschikbaar
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 12 - 14 cm
 • Totaalhoogte 325 - 350 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 14 - 16 cm
 • Totaalhoogte 350 - 375 cm
€ 449,95
Beschikbaar
€ 449,95
Beschikbaar
Glansmispel boomvorm
 • Stamomtrek 16 - 18 cm
 • Totaalhoogte 375 - 400 cm
€ 649,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 649,95
Tijdelijk uitverkocht
1-6 van totaal 6

De glansmispel, ook wel Photinia, of in het Latijn Photinia fraseri 'Red Robin' genoemd, is een bladhoudende boom. Hierdoor is de boom jaarrond groen en zorgt de boom vanwege de gesloten kroonstructuur voor veel privacy. In mei en juni bloeit de glansmispel boom met opvallende mooie witte bloemen. Het blad loopt opvallend rood uit en later in het jaar krijgt de boom prachtige rood-groene bladeren.

 • Bladhoudend
 • Gesloten kroonstructuur voor veel privacy
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren

Glansmispel boom kopen

De glansmispel is een opvallende en bijzondere mediterrane boom voor in je tuin. De witte bloemen in de bloeiperiode en het rood-groene blad, zorgen voor een prachtig beeld in de maanden mei en juni. Daarnaast heeft de Photinia boom een gesloten kroonstructuur en is hierdoor een echte privacytopper.

Wij hebben de glansmispel als hoogstamboom in verschillende formaten beschikbaar.

Bestel je de Photinia boom vandaag, dan bezorgen wij deze binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter waarborgen.

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je vanuit ons een bericht voor de bezorgdag. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons de tijdsindicatie voor het moment van levering. In deze mail zit ook een track & trace code, waarmee onze chauffeur live te volgen is.

Glansmispel boom aanplanten

Een Photinia heeft weinig eisen voor de plek van aanplanten. De boom kan namelijk op een droge of vochtige ondergrond worden aangeplant. Wel is het belangrijk dat de plek wel goed waterdoorlatend is. Hiermee bedoelen wij dat er na bijvoorbeeld een regenbui, niet voor langere periode plassen water blijven staan. Daarnaast kan de Photinia in tegenstelling tot veel andere bomen ook worden aangeplant op een plek met veel schaduw. Het enige waar de glansmispel boom een voorkeur voor heeft is lichte klei, zand of zavel als ondergrond.

Bij het aanplanten van de glansmispel boom adviseren wij altijd om gebruik te maken van het aanplantpakket. In dit pakket zit speciale mediterrane aanplantgrond, met hierin alle voedingsstoffen die de mediterrane boom nodig heeft. Ook zitten er in dit pakket boompalen, boombanden en spijkers. Door de boom met boompalen aan te planten, staat hij de eerste paar groeiseizoenen goed stevig in de grond. Hierdoor kan de boom goed wortelen en staat de boom ook bij wind goed stevig in de grond.

Wij kunnen de glansmispel boom ook voor je aanplanten. Wij komen in dat geval niet binnen 5, maar binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de plek van aanplanten vrij is van oude wortels, kabels, puin en dat er geen wit straatzand ligt. In wit straatzand zitten namelijk helemaal geen voedingsstoffen en hierin kan de boom ook niet wortelen.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een glansmispel boom?

Hoe snel groeit een Photinia fraseri 'Red Robin' boom?

Welke herfstkleur krijgt een glansmispel boom?

Wanneer bloeit een glansmispel boom'?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een Photinia fraseri 'Red Robin' boom aanplanten?

Heeft een glansmispel boom een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Photinia fraseri 'Red Robin' boom snoeien?

Krijgt een Photinia fraseri 'Red Robin' boom vruchten?

Is het nodig om een Photinia fraseri 'Red Robin' boom jaarlijks te bemesten?

Glansmispel boom verzorgen

Na het aanplanten van een Photinia fraseri 'Red Robin' boom is het belangrijk om hem van voldoende water te voorzien. Op deze manier kan de boom zich goed vastzetten in de grond om te wortelen. 

Na zo’n twee tot drie groeiseizoenen zijn de wortels diep genoeg gegroeid om zichzelf te kunnen voorzien van het grondwater. Het is daarom belangrijk om tijdens de eerste seizoenen van april tot oktober extra water te geven. Doe dit wanneer het droog weer is, of minimaal 20 graden Celsius is. 

Een exacte hoeveelheid water kunnen wij niet zeggen. Wel staat er een indicatie in ons boekje met aanplantinstructies. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de winterperiode, wanneer de grond droog is, wat extra water te geven. Een keer per maand is voldoende. Het is namelijk belangrijk dat de wortels tijdens de wintermaanden niet uitdrogen.

Blad van een glansmispel boom

De glansmispel is een bladhoudende boom. Dit betekent dat de boom ook in de winter het blad behoudt. Bladhoudend wil niet zeggen dat de boom helemaal geen blad laat vallen. 

In het voorjaar wanneer de boom nieuw blad aanmaakt, laat de boom het oudere blad laten. Het nieuwe blad loopt eerst rood uit en verkleurt daarna naar rood-groen. Het blad is aan de onderkant rood van kleur en de bovenkant is groen van kleur.

Een glansmispel boom snoeien

Het snoeien van de Photinia boom doe je voor vormbehoud. Snoei de boom terug tot een piramidale vorm – dit zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Het beste kun je dit in maart of april doen, wanneer de kans op vorst nihil is.

Bloei en groei van een glansmispel boom

Een glansmispel boom bloeit in mei en juni. In deze periode bloeit de boom met prachtige witte bloemen in trossen die lekker ruiken. Naast dat dit voor een mooi beeld in je tuin zorgt, trekt dit ook veel insecten zoals bijen, maar ook vlinders aan.

Wanneer je de Photinia niet snoeit kan deze uiteindelijk 3 tot 5 meter hoog worden. De kroon van de boom kan zo’n 3 tot 4 meter breed worden. Door de glansmispel boom jaarlijks licht terug te snoeien, kun je hem klein houden en is de boom ook geschikt voor in een kleinere tuin. 

De stamhoogte, dit is de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, groeit niet meer.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Lies

Bestellen van onze treurwilg ging vlot, ik ging ook voor de aanplantservice. Fijn dat jullie de komst zo voorbereiden door te vragen naar de in/outs van aanrijden, parkeren en standplaats voor de nieuwe boom . Een zeer vriendelijke jongeman verscheen perfect volgens afspraak. Door het hoge grondwaterpeil konden we de boom niet planten maar alles werd netjes voorbereid zodat ik de boom kon zetten en inbinden zo gauw het water weg was. Enige opmerking is dat ik zowel aanplantservice als aanplantpakket moest bestellen en dat er eigenlijk maar éen zak grond kon achter gelaten worden, en dat was duidelijk te weinig kijkende naar het gegraven gat voor de boom. Ook de jongeman ter plaatse vond dat niet helemaal juist en hij zou er melding van maken. Verder helemaal tevreden! De boom staat intussen hopelijk gaat deze het goed doen!

9/10
Ruud

Bezorging correct en mooi aangegeven. Kwaliteitsvolle producten. Gelukkig met onze aankoop.

10/10
Emmy Taal

Mooi assortiment en ruime keuze in maten/afmetingen Goede prijs Alles netjes volgens afspraak geleverd

9/10
daan herk

goede aflevering

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten