Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Lei appelboom

Appelbomen in leivorm zijn bekende bomen in Nederland en je ziet ze dan ook veel in de Nederlandse tuin. Dat er zoveel appelbomen in Nederland staan is logisch te verklaren: het is een prachtig karakteristiek groeiende fruitboom die lekker veel vruchten draagt. Daarnaast zijn er veel soorten appelbomen, dus de keuze is groot! Een appelboom is verkrijgbaar als leivorm en hierdoor geschikt voor kleinere tuinen. De bekendste appelbomen die wij aanbieden zijn de Malus d. Elstar en de Malus d. Jonagold.

  • Prachtige karakteristieke groei
  • Bekende en lekkere zoet en of zure appels
  • Verkrijgbaar in diverse soorten
  • Geschikt voor in de kleinere tuin
     

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Welke appelboom is geschikt voor mijn tuin?

Om de juiste appelboom voor jouw tuin te kopen, moet je jezelf goed afvragen welke boom het beste past in de tuin. Hierbij is de grootte van de tuin belangrijk!

Alle leivorm appelbomen zijn geschikt voor in een kleine tuin en zelfs voor op het balkon.

Ook het ras van een appelboom is belangrijk om mee te nemen in de beslissing tot aankoop. Bij Bomenbezorgd.nl vindt u diverse rassen appelbomen. Dit betekend dus ook dat er verschillende soorten appels aan de boom hangen en die kunnen verschillen van smaak, kleur, plukperiode en of ze wel of niet zelfbestuivend zijn. De meest bekende appelbomen zijn de Elstar en Jonagold (Beide zelfbestuivend). Ook de Goudreinette is een bekende appelboom. Deze vrucht wordt namelijk vaak gebruikt in appeltaarten of appelflappen. Bekijk ook onze andere leifruitbomen.

Appelboom snoeien

De beste tijd om een appelboom te snoeien is in de maanden oktober tot en met februari. Wanneer je de appelboom buiten de periode gaat snoeien is de kans op bloeden groot. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de appelboom na snoei buiten de snoeiperiode minder vruchten draagt. 

Verzorgingstips

Bij laagstam zal de totale hoogte tussen 150-170 cm zijn, bij halfstam tussen 210-240 cm en bij hoogstam tussen 270-300 cm.

De breedte van de onderkant van het leischerm is 120 cm, dit loopt in een driehoek naar boven. Daarnaast is de hoogte van het leischerm ook 120 cm.

De beste tijd om een appelboom te snoeien is in de maanden oktober tot en met februari. Wanneer je de appelboom buiten de periode gaat snoeien is de kans op bloeden groot. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de appelboom na snoei buiten de snoeiperiode minder vruchten draagt.

Ja, je kunt een appelboom (mits deze op voorraad is) het hele jaar door aanplanten. Belangrijk is wel dat een appelboom die je koopt en aanplant in de groeiperiode gelijk na aanplanten voldoende water toegediend krijgt.

Nee, niet alle appelbomen zijn zelfbestuivend. Dat wil zeggen dat er soorten appelbomen zijn die vanuit zichzelf geen vrucht zullen gaan dragen, maar door middel van andere (fruit)bomen bestuift worden en daarna wel vrucht kunnen dragen. Zelfbestuivende appelbomen hebben in principe geen andere bomen nodig om bestuift te worden. Of een appelboom wel of niet zelfbestuivend is vind je op de pagina van de betreffende appelboom onder het kopje ‘specificaties’.

Ja, een appelboom kan last krijgen van meeldauw (witte vlekken in het blad. Dit is niet schadelijk voor de boom). Daarnaast kan een appelboom ook last krijgen van luizen en/of rupsen. Deze kun je op een chemische of natuurlijke manier bestrijden. Ook kunnen appelbomen last krijgen van fruitboomkanker. Ondertussen zijn de meeste rassen zo gekweekt dat ze hier vrijwel helemaal resistent tegen zijn, maar helemaal uitsluiten is onmogelijk.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie