Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

De rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is een zeer opvallende boom, door zijn prachtige violet donkerrode blad. Deze prachtige Fagus sylvatica 'Atropunicea' is zeer winterhard en geschikt voor de middelgrote tot grote tuin. Hij kleurt in de herfst bruin en verliest zijn blad het volgende voorjaar, zodra het nieuwe blad verschijnt.

 • Zeer winterharde boom
 • Prachtig rode bladkleur
 • Geschikt voor de middelgrote tot grote tuin
 • Gratis bij jou in de tuin bezorgd
Rode beuk
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
4 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Rode beuk
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 219,95
Beschikbaar
€ 219,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 399,95
Beschikbaar
€ 399,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 649,95
Beschikbaar
€ 649,95
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is een zeer opvallende boom, door zijn prachtige violet donkerrode blad. Deze prachtige Fagus sylvatica 'Atropunicea' is zeer winterhard en geschikt voor de middelgrote tot grote tuin. Hij kleurt in de herfst bruin en verliest zijn blad het volgende voorjaar, zodra het nieuwe blad verschijnt.

 • Zeer winterharde boom
 • Prachtig rode bladkleur
 • Geschikt voor de middelgrote tot grote tuin
 • Gratis bij jou in de tuin bezorgd

Rode beuk Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De rode beuk Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een veel voorkomende boom in de Nederlandse landschappen. Het is ook een prachtige boom die erg oud en groot kan worden. Door de gesloten kroonstructuur biedt de rode beukenboom een fijne verstopplek voor vogels, eekhoorns en insecten.

Hij wordt veel toegepast in parken, grote tuinen en in groenstroken, maar hij is ook ideaal in vorm te brengen. Zo is deze boom ook beschikbaar als zuilboom, leiboom, en als haag.

- Rode zuilbeuk

- Rode leibeuk

- Rode beukenhaag

youtube placeholder
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken

Bladhoudend of bladverliezend

De rode beuk is een bladverliezende boom. Toch behoudt hij zijn blad heel lang. In de herfst kleurt de beuk namelijk bruin, en wordt het ook wel de bruine beuk genoemd. Het bruine blad behoudt hij tot het nieuwe blad in het voorjaar verschijnt. In totaal is deze boom ongeveer twee weken kaal, maar daarna zit de boom als snel vol met prachtig vuurrood blad. In mei kleurt deze roodbladige beuk donkerrood tot paars.

De rode beuk staat ook bekend om haar eetbare beukennootjes. Die groeien in de napjes van de beukenboom. De onopvallende vruchten groeien in het voorjaar in de boom. Zodra ze rijp zijn, meestal in september, vallen ze op de grond.

Rode beukenboom snoeien

Je kunt de rode beukenboom het beste snoeien in de wintermaanden. De boom is dan in rust, waardoor hij goed kan herstellen van de snoei. Verwijder te dikke takken en breng hem terug in model.

Rode beuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

Door de vele karakteristieke eigenschappen van de rode- en groene beuk is deze boom zeker een aanrader voor de middelgrote tot grote tuin. Doordat de Fagus sylvatica 'Atropunicea' op onze eigen kwekerij staan, selecteren wij de mooiste fagus sylvatica voor jouw tuin. Wij controleren iedere boom voordat we hem komen bezorgen, zo weten we zeker dat jij de allermooiste laan & sierboom ontvangt!

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

Hoe wordt de rode beuk geleverd?

Wanneer kun je de rode beuk aanplanten?

Wanneer rode beuk snoeien?

Verliest een rode beuk bladeren?

Heb ik aangroeigarantie op mijn aangekochte rode beuk?

Hoe snel groeit een rode beuk?

Bladkleur van de rode beuk

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een zaailing en hierdoor kan soms de kleur verschillen van het blad. Er worden wel soms selecties uitgemaakt om de kleuren zo goed mogelijk donkerrood te krijgen. De rode beuk kan gebruikt worden als leiboom, gewone beukenboom of als haag. De purperbladige kleur heeft een hoge sierwaarde en is al eeuwenoud. De zuilvormige groeier wordt weleens verward met de groene beuk. Ook dit komt omdat het beide zaailingen zijn en daardoor de kleur soms wat kan afwijken. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een trage groeier en het blad is 3-10 cm groot. De rode beuk behoud een deel van zijn afgestorven blad in de winter.

Aangroeigarantie Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Na het kopen van de rode beuk bij Bomenbezorgd.nl heb je aangroeigarantie. Zorg er wel voor dat je onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de rode beuk en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt. Bij iedere levering van Bomenbezorgd.nl krijg je een folder met instructies die het aanplanten van de rode beuk een succes maakt!

Ziektes en plagen Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De rode beukenboom is een hele sterke boom, die niet snel last zal hebben van plagen of ziektes. Toch kan er helaas wel eens een beestje op komen. Bladluis, spintmijt en meeldauw zijn ziektes die kunnen voorkomen bij een rode beuk. Deze zijn gemakkelijk te bestrijden met middeltjes die verkrijgbaar zijn bij tuincentra. Aarzel niet onze klantenservice om advies te vragen bij twijfel. Verder is een rode beuk erg sterk evenals de groene beuk. Ze kunnen eeuwen oud worden!

Aanplanttijd rode beuk

De rode beuk kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de boom de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen. Wanneer het vriest kunnen bomen helaas lastiger aangeplant worden. Ook in de zomer kun je de rode beuk aanplanten, maar zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt in warme periodes.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Ron

De bestelde boom werd snel afgeleverd door een vriendelijke bezorger. Hoe het met de kwaliteit van de boom is, weet ik pas over een tijdje maar hij ziet er vooralsnog goed uit.

10/10
Conny

Fijn bedrijf. Mooie producten. Kan het iedereen aanraden. Vriendelijk personeel

10/10
Anja Geboers

Het is makkelijk om online planten bestellen. Deze worden thuisgebracht en er zit nog een boekje bij hoe de planten geplant moeten worden, ideaal!

10/10
Emma

We hebben 2 appelbomen besteld die qua hoogte klopten met wat ik besteld had. Ze zagen er goed uit en werden snel geleverd. De bezorger had nog wat tips voor ons ivm het warme weer. Kortom, zeer tevreden

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten