leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea')

De rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is een zeer opvallende boom, door zijn prachtige violet donkerrode blad. Deze prachtige Fagus sylvatica 'Atropunicea' is zeer winterhard en geschikt voor de middelgrote tot grote tuin. Hij kleurt in de herfst bruin en verliest zijn blad het volgende voorjaar, zodra het nieuwe blad verschijnt.

 • Zeer winterharde boom
 • Prachtig rode bladkleur
 • Geschikt voor de middelgrote tot grote tuin
 • Gratis bij jou in de tuin bezorgd
Rode beuk
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 134,95
Beschikbaar
€ 134,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 274,95
Beschikbaar
€ 274,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Totaalhoogte 400 - 500 cm
€ 499,95
Beschikbaar
€ 499,95
Beschikbaar
Rode beuk
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Totaalhoogte 500 - 600 cm
€ 649,95
Beschikbaar
€ 649,95
Beschikbaar

De rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') is een zeer opvallende boom, door zijn prachtige violet donkerrode blad. Deze prachtige Fagus sylvatica 'Atropunicea' is zeer winterhard en geschikt voor de middelgrote tot grote tuin. Hij kleurt in de herfst bruin en verliest zijn blad het volgende voorjaar, zodra het nieuwe blad verschijnt.

 • Zeer winterharde boom
 • Prachtig rode bladkleur
 • Geschikt voor de middelgrote tot grote tuin
 • Gratis bij jou in de tuin bezorgd
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Rode beuk Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De rode beuk Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een veel voorkomende boom in de Nederlandse landschappen. Het is ook een prachtige boom die erg oud en groot kan worden. Door de gesloten kroonstructuur biedt de rode beukenboom een fijne verstopplek voor vogels, eekhoorns en insecten.

Hij wordt veel toegepast in parken, grote tuinen en in groenstroken, maar hij is ook ideaal in vorm te brengen. Zo is deze boom ook beschikbaar als zuilboom, leiboom, en als haag.

- Rode zuilbeuk

- Rode leibeuk

- Rode beukenhaag

Bladhoudend of bladverliezend

De rode beuk is een bladverliezende boom. Toch behoudt hij zijn blad heel lang. In de herfst kleurt de beuk namelijk bruin, en wordt het ook wel de bruine beuk genoemd. Het bruine blad behoudt hij tot het nieuwe blad in het voorjaar verschijnt. In totaal is deze boom ongeveer twee weken kaal, maar daarna zit de boom als snel vol met prachtig vuurrood blad. In mei kleurt deze roodbladige beuk donkerrood tot paars.

De rode beuk staat ook bekend om haar eetbare beukennootjes. Die groeien in de napjes van de beukenboom. De onopvallende vruchten groeien in het voorjaar in de boom. Zodra ze rijp zijn, meestal in september, vallen ze op de grond.

Rode beukenboom snoeien

Je kunt de rode beukenboom het beste snoeien in de wintermaanden. De boom is dan in rust, waardoor hij goed kan herstellen van de snoei. Verwijder te dikke takken en breng hem terug in model.

Rode beuk kopen bij Bomenbezorgd.nl

Door de vele karakteristieke eigenschappen van de rode- en groene beuk is deze boom zeker een aanrader voor de middelgrote tot grote tuin. Doordat de Fagus sylvatica 'Atropunicea' op onze eigen kwekerij staan, selecteren wij de mooiste fagus sylvatica voor jouw tuin. Wij controleren iedere boom voordat we hem komen bezorgen, zo weten we zeker dat jij de allermooiste laan & sierboom ontvangt!

Verzorgingstips
We bezorgen de beukenboom het hele jaar door in pot of met kluit. Zo worden de wortels van de boom goed beschermd en kun je boom het hele jaar door aanplanten!

De rode beuk kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de boom de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen.

Wanneer het vriest kunnen bomen helaas lastiger aangeplant worden. Ook in de zomer kun je de boom aanplanten, maar zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt in warme periodes.

Om de boom mooi in model te houden raden wij aan hem terug te snoeien in zijn kegelvormige model. Dit kun je het beste in de wintermaanden doen, van december tot maart.

Door hem terug te snoeien tot een kegel kunnen alle takken en bladeren voldoende zonlicht opnemen.

De rode beuk is een van de bomen die zijn blad heel lang behoudt. Zodra het blad bruin wordt in de herfst, houdt hij het blad tot het voorjaar vast.

Zodra het nieuwe blad eraan komt, laat hij zijn oude blad vallen. Dan duurt het ongeveer twee weken voordat hij weer vol in blad staat.

Ja, je hebt bij Bomenbezorgd.nl altijd aangroeigarantie bij aankoop van je boom.

Zorg er wel voor dat je onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de rode beuk en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt.

De rode beuk groeit ongeveer 30 centimeter per jaar. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bladkleur van de rode beuk

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een zaailing en hierdoor kan soms de kleur verschillen van het blad. Er worden wel soms selecties uitgemaakt om de kleuren zo goed mogelijk donkerrood te krijgen. De rode beuk kan gebruikt worden als leiboom, gewone beukenboom of als haag. De purperbladige kleur heeft een hoge sierwaarde en is al eeuwenoud. De zuilvormige groeier wordt weleens verward met de groene beuk. Ook dit komt omdat het beide zaailingen zijn en daardoor de kleur soms wat kan afwijken. De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een trage groeier en het blad is 3-10 cm groot. De rode beuk behoud een deel van zijn afgestorven blad in de winter.

Aangroeigarantie Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Na het kopen van de rode beuk bij Bomenbezorgd.nl heb je aangroeigarantie. Zorg er wel voor dat je onze aanplantinstructies volgt voor het aanplanten van de rode beuk en dat de boom na het aanplanten kundig verzorgd wordt. Bij iedere levering van Bomenbezorgd.nl krijg je een folder met instructies die het aanplanten van de rode beuk een succes maakt!

Ziektes en plagen Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De rode beukenboom is een hele sterke boom, die niet snel last zal hebben van plagen of ziektes. Toch kan er helaas wel eens een beestje op komen. Bladluis, spintmijt en meeldauw zijn ziektes die kunnen voorkomen bij een rode beuk. Deze zijn gemakkelijk te bestrijden met middeltjes die verkrijgbaar zijn bij tuincentra. Aarzel niet onze klantenservice om advies te vragen bij twijfel. Verder is een rode beuk erg sterk evenals de groene beuk. Ze kunnen eeuwen oud worden!

Aanplanttijd rode beuk

De rode beuk kan het hele jaar door aangeplant worden. Het voordeel aan planten in de winter is dat de boom de hele winter de tijd krijgt om rustig te wortelen. Wanneer het vriest kunnen bomen helaas lastiger aangeplant worden. Ook in de zomer kun je de rode beuk aanplanten, maar zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt in warme periodes.