Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Acacia

Bomenbezorgd.nl biedt 3 verschillende soorten acacia’s aan. Door de vele karakteristieke eigenschappen van de acacia boom is het zeker een aanrader voor de middelgrote tot grote tuin. Wil je een acacia kopen? Bestel hem eenvoudig bij Bomenbezorgd.nl en wij bezorgen hem gratis en binnen 5 werkdagen bij je thuis met onze eigen transportdienst. Bestel je ook de aanplantservice erbij, dan plant onze bezorger de boom direct in jouw tuin aan!

  • Prachtig geurende bloemen
  • Goed winterhard
  • Snelle groeier 
  • Geschikt voor de grote tuin

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Acacia bomen

De acacia is een snelle groeier en voelt zich zichtbaar thuis in het Nederlandse klimaat. De boom laat namelijk met trots trossen geurende bloemen zien in de bloei. De bloeimaand is voornamelijk in juni. Het is opvallend om te zien dat de boom de naam acacia draagt maar helemaal niet onder dit geslacht valt. De acacia valt namelijk onder de vlinderbloemigen. Dit is goed te zien aan de peulvruchten en de bloesem. Er zijn verschillende soorten acacia's verkrijgbaar:

De Gele schijn acacia ‘Robinia Pseudoacacia Frisia’, de Roze schijn acacia ‘Robinia Casque Rouge' en de bekende Valse acacia ‘Robinia pseudoacacia’.

Gele schijn acacia

De gele schijn acacia is een boom die erg opvalt vanwege de kleur van het blad. Het blad van de boom loopt in het voorjaar goudgeel uit, daarna wordt het blad geelgroen van kleur. De gele schijn acacia is een grillige groeier, daarnaast kan de boom ook erg hard groeien en is hij mede hierdoor alleen geschikt voor in een grote tuin.

Roze schijn acacia

Een van de mooiste acacia soorten is wel de roze schijn acacia. Deze boom groeit in de eerste jaren erg hard en vorm in 3 of 4 jaar gelijk een volgroeide boom. De naam ‘roze schijn acacia zegt het al; In het voorjaar bloeit deze boom uitbundig met roze violette bloemen in trossen. De bloemen vallen duidelijk op in de maanden mei en juni. Het blad van de roze schijn acacia loopt in het voorjaar bronskleurig uit en daarna wordt het blad groen van kleur. In de herfst krijgt deze boom gele bladeren. De roze schijn acacia valt ook op vanwege de kaneelbruine twijgen die licht gedoornd zijn.

De valse acacia

De valse acacia 'Bessoniana' is een degelijke laanboom die goed in het Nederlandse klimaat past. In het voorjaar loopt het blad van de valse Acacia 'Bessoniana' bronskleurig uit, daarna wordt het blad groen van kleur. In de herfst krijgt deze valse acacia 'Bessoniana' gele bladeren.
Het mooiste aan het blad van de robinia pseudoacacia 'Bessoniana is dat het blad geveerd samengesteld is, wat een zomerse/tropische sfeertje geeft. In juni krijgt de boom (op oudere leeftijd) prachtige witte bloemen die bloeien in trossen en erg aangenaam ruiken. Deze bloeiwijze trekt ook veel bijen en vlinders aan vanwege de nectar.

Daarnaast kan de Robinia pseudoacacia 'Bessoniana' goed tegen lucht verontreiniging, en kan dus ook goed aangeplant worden in het stedelijk gebied. Omdat de boom goed kan zorgen voor diertjes en lucht verontreiniging tegen gaat, behoort deze boom tot een gewenste klimaatboom. Wanneer de boom jaarlijks niet gesnoeid wordt kan hij erg groot worden en is de boom alleen geschikt voor in de middelgrote of grote tuin. Bij jaarlijkse snoei in maart is de boom ook toepasbaar in kleinere tuinen.

 

Verzorgingstips

De acacia is over het algemeen een sterke boom die het op bijna alle grondsoorten goed doet. De plant heeft wel veel licht nodig en moet op een beschutte plek staan, omdat hij niet goed tegen wind kan en de takken makkelijk kunnen breken.

Je kunt de acacia het beste in november of eind maart snoeien. Vriest het? Stel het snoeien dan uit.

De acacia heeft per 2-3 dagen minimaal 10 - 15 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet hij om de 2 à 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

De acacia houdt enorm van de zon, zoek dus ook een plek waar gedurende de dag veel zon komt in de tuin.

De robinia is een snelle groeier: jaarlijks tot een meter in de hoogte en een centimeter in de dikte.

De acacia laat met trots trossen geurende bloemen zien in de bloei. De bloeimaand is voornamelijk in juni

Alle delen van de acacia robinia zijn giftig, behalve de bloesem. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De acacia boom aanplanten

De acacia boom kun je het beste tussen oktober en juni aanplanten. De boom groeit het liefst op veen, klei of zandgrond, maar houdt beslist niet van een voedingsrijke en te natte grond.
De acacia houdt enorm van de zon, zoek dus ook een plek waar gedurende de dag veel zon komt in de tuin.

De acacia boom snoeien

Je kunt het best de dode takken verwijderen. Daarnaast vormt de robinia wortelopslag. Dit houdt in dat er rond de wortel nieuwe boompjes verschijnen. Deze boompjes moeten verwijderd worden. Ook is het raadzaam om de boom wat terug te snoeien. Doordat het een snelle groeier is kan de robinia namelijk te groot worden voor de plek die je ervoor gereserveerd hebt. Je kunt de acacia het beste in november of eind maart snoeien. Vriest het? Stel het snoeien dan uit.

We helpen je graag om de juiste acacia te kiezen. Daarnaast geven wij je graag meer informatie over het verzorgen van de boom. Neem contact met ons op!

 

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie