Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Pinus pinea (Parasolden)

  De Pinus pinea is een naaldboom die van oorsprong uit het middellandse zeegebied komt en is daarom ook een mediterrane boom. De Nederlandse benaming voor Pinus Pinea is ‘Parasolden’. De naam Parasolden zegt het al: de boom vormt een parasolvormige kroon. De Pinus pinea is een zeer authentieke en karakteristieke boom die een absolute meerwaarde vormt in de tuin. Zo is deze naaldboom wintergroen met donkergroene naalden. Daarnaast heeft de Parasolden een prachtige roodbruine bast met diepe groeven erin. Dit zorgt voor een warme en tevens romantische sfeer. De Pinus pinea groeit erg grillig en dit zorgt, vooral op oudere leeftijd, voor een prachtbeeld.

  • Prachtige mediterrane naaldboom
  • Zeer winterharde en sterke boom
  • Indrukwekkende roodbruine stam met diepe groeven
  • Grille groei die een authentiek beeld oplevert
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Parasolden

  • Stamhoogte 80 - 90 cm
  • Totaalhoogte 130 - 150 cm
  € 119,95€ 99,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe groot kan een Pinus Pinea worden?

  In Nederland kan een Pinus pinea 14 tot 16 meter hoog worden. De breedte van deze boom kan maximaal 8 meter zijn. Door de boom jaarlijks op de juiste manier te snoeien kan de Parasolden een stuk kleiner blijven

  Is een Parasolden winterhard

  Een Parasolden is minder winterhard dan de grove den. Dit komt doordat een Pinus pinea van oorsprong uit het middellandse zeegebied komt. Hierdoor is de Pinus pinea minder winterhard dan andere naaldbomen. Desondanks kan de Parasolden -15 graden Celsius verdragen. Hoe ouder de Parasolden geplaatst in de volle grond wordt, des te beter hij tegen vorst kan. Een Pinus pinea in een pot of kuip is gevoeliger voor vrieskou dan in Pinus pinea die geplant is in de volle grond.

  Moet ik een Pinus pinea veel water geven?

  Een Pinus Pinea moet alleen veel water krijgen wanneer de boom aangeplant is en het eerste groeiseizoen ingaat. In deze periode is het belangrijk om de boom water te geven, zodat hij nieuwe wortels kan schieten en zichzelf kan verankeren op de nieuwe plek. Wanneer een Pinus pinea 1 of 2 groeiseizoen in de grond staat hoeft de boom nog maar weinig water toegediend te krijgen. Let op: een Parasolden geplant in een pot heeft wel langdurig water nodig om niet uit te drogen. Zeker in het groeiseizoen is drie of vier keer per week water geven minimaal nodig.

  Krijgt een Parasolden vruchten?

  Ja zeker, een Pinus pinea krijgt kegelvormige vruchten die in de volksmond ook wel dennenappels worden genoemd. De dennenappels van de Pinus pinea zijn bruin/ brons van kleur.

  Kan ik een Pinus pinea het hele jaar door aanplanten?

  Ja! Een Pinus pinea is het hele jaar door aan te planten. Wanneer je een Parasolden aanplant in het groeiseizoen is het belangrijk dat de boom 1 of 2 maanden na aanplanten extra water toegediend krijgt om zich zo te kunnen wortelen en verankeren. Wij raden het af om een Pinus pinea aan te planten net voor of tijdens een vorstperiode, de kans op vorstschade is dan groter.

  Is de Pinus pinea een groenblijvende boom?

  Ja, de Pinus pinea is een groenblijvende naaldboom. Hij heeft het hele jaar door groene naalden. Wel kan de Parasolden oude naalden afstoten om ruimte te maken voor nieuwe naalden.

  Een Pinus pinea kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Wanneer je een unieke naaldboom in de tuin wil hebben dan is de Pinus pinea een geschikte optie. De Pinus Pinea geeft elke tuin een opwaardering: de boom straalt namelijk warmte en geborgenheid uit. Daarnaast valt de boom ook op omdat hij het hele jaar door groen is. De Parasolden is geschikt voor in elke tuin, mits hij wel jaarlijks gesnoeid wordt. Wanneer je een Parasolden besteld, wordt deze meestal binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd. Ook is het mogelijk om de Parasolden door onze ervaren collega’s te laten aanplanten.

  De Parasolden snoeien

  Een naaldboom snoeien is net wat anders dan een gewone boom snoeien. Een Pinus pinea kun je het beste jaarlijks snoeien om hem klein te houden. Snoei de boom in februari of maart en snoei hierbij de gewenste takken weg. Let op: bij het wegknippen van takken is het belangrijk om te bekijken of er nog andere takken aan kunnen groeien. Het is mogelijk om de niet uitlopers, ook wel groeikaarsen genoemd bij een naaldboom, weg te knippen of te halveren. Snoei een Parasolden altijd met beleid. Wanneer je te veel wegknipt is de kans groot dat de boom weinig takken terugkrijgt. Als de Pinus pinea de ruimte heeft om te groeien is snoeien niet vereist.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh