Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Mediterrane bomen
>
Pinus pinea (Parasolden)

Parasolden (Pinus pinea)

De parasolden 'Pinus pinea' is een unieke boom die van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt. De parasolden 'Pinus pinea' komt zijn naam na, de parasolden heeft een afgeplatte kroon en kan dus gebruikt worden voor schaduw. De parasolden staat daarnaast ook bekend om zijn winterhardheid en vele naalden. De parasolden 'Pinus pinea' kan een maximale hoogte bereiken van 12 tot 15 meter.

 • 12 tot 15 meter hoog
 • Goed winterhard
 • Bladhoudend
 • Groenblijvend
Pinus pinea (Parasolden)
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
2 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Parasolden
 • Stamhoogte 80 - 90 cm
 • Totaalhoogte 130 - 150 cm
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 109,95
Tijdelijk uitverkocht
Parasolden hoogstam
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 499,95
Beschikbaar
€ 499,95
Beschikbaar
1-2 van totaal 2

De parasolden 'Pinus pinea' is een unieke boom die van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komt. De parasolden 'Pinus pinea' komt zijn naam na, de parasolden heeft een afgeplatte kroon en kan dus gebruikt worden voor schaduw. De parasolden staat daarnaast ook bekend om zijn winterhardheid en vele naalden. De parasolden 'Pinus pinea' kan een maximale hoogte bereiken van 12 tot 15 meter.

 • 12 tot 15 meter hoog
 • Goed winterhard
 • Bladhoudend
 • Groenblijvend

De parasolden 'Pinus pinea' kopen

De parasolden 'Pinus pinea' is ideaal voor in de Nederlandse tuin. Dit komt doordat de parasolden een goede winterharde boom is en redelijk tegen de wind kan. De parasolden heeft verschillende sierwaardes. Daarnaast heeft de parasolden 'Pinus pinea' een prachtige bloei maar ook is de stam van de parasolden niet te missen.

Bij Bomenbezorgd.nl verkopen wij de 'Pinus pinea' ondanks dat er weinig aanbod van is. De parasolden 'Pinus pinea' bezorgen wij binnen vijf werkdagen bij je thuis. Heb je de aanplantservice erbij bestelt? Dan bezorgen wij de parasolden 'Pinus pinea' binnen tien werkdagen bij je thuis

Bomentalk: De Parasolden

youtube placeholder
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken
bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Parasolden (Pinus pinea)

Hoe groot kan een Pinus Pinea worden?

Is een Parasolden winterhard

Moet ik een Pinus pinea veel water geven?

Krijgt een Parasolden vruchten?

Kan ik een Pinus pinea het hele jaar door aanplanten?

Is de Pinus pinea een groenblijvende boom?

Hoe ziet de stam van de parasolden 'Pinus pinea' eruit?

Welke kleur zijn de naalden van de parasolden 'Pinus pinea'?

Moet de parasolden 'Pinus pinea' vaak gesnoeid worden?

De parasolden 'Pinus pinea' aanplanten

De parasolden 'Pinus pinea' aanplanten is erg eenvoudig. Zorg dat je een plekje in de zon uitzoekt, want daar houdt de parasolden 'Pinus pinea' van. De parasolden 'Pinus pinea' kan in bijna elke grondsoort aangeplant worden zolang het gat 25 procent groter is dan de pot of kluit. Geef de parasolden 'Pinus pinea' na het aanplanten een beetje water om te zorgen voor de optimale start van zijn groei.

Wil je alles meteen in huis hebben voor het professioneel aanplanten van de parasolden 'Pinus pinea'? Voeg dan ons aanplantpakket toe aan je bestelling. Met ons aanplantpakket heb je meteen alle benodigdheden voor een goede aanplanting. In ons aaplantpakket zitten bijvoorbeeld boompalen en Pokon potgrond. Meng de Pokon potgrond met de uitgegraven grond om de optimale groei te bevorderen.

Plant je de parasolden ‘Pinus pinea’ liever niet zelf aan?  Kies dan bij je bestelling voor onze aanplantservice! Het enige wat je hoeft te doen, is een plek kiezen die vrij is van bekabeling en puin.

De parasolden 'Pinus pinea' snoeien

De parasolden 'Pinus pinea' is erg makkelijk in onderhoud. Onder andere vanwege de simpele snoei. Het snoeien raden wij aan om te doen in de periode van maart en april.

Om de parasolden 'Pinus pinea' klein te houden raden wij aan om de kleine uitlopers te snoeien. Een lichte snoei is maar één keer in het jaar nodig. Haal bij deze snoei ook de dode takken weg om te zorgen dat ze niet de groei van de parasolden 'Pinus pinea' belemmeren.

De groei van de parasolden 'Pinus pinea'

De parasolden 'Pinus pinea' groeit in een platte kroonvorm. Hierom wordt hij de parasolden genoemd. De parasolden zorgt voor veel schaduw net als een parasol.

De parasolden 'Pinus pinea' is een mediterrane boom die wel twaalf tot vijftien meter hoog kan worden. Hierdoor past de parasolden niet in elke tuin. De parasolden 'Pinus pinea' wordt daarom voornamelijk gezien in een middelgrote/grote tuin.

Het verzorgen van de parasolden 'Pinus pinea'

Het verzorgen van de parasolden 'Pinus pinea' is erg makkelijk. De parasolden houdt namelijk niet van vochtige grond dus extra water geven is niet nodig.

Ook heeft de parasolden geen extra bescherming nodig in de winter want het is een goed winterharde boom.

De bloei van de parasolden 'Pinus pinea'

De parasolden 'Pinus pinea' heeft een onopvallende bloei. In mei en juni krijgt de parasolden onopvallende gele bloemen. Deze bloemen vallen amper op vanwege de takken vol met naalden. Ook krijgt de parasolden 'Pinus pinea' een bruine kegelvrucht.

De parasolden 'Pinus pinea' heeft ook een karakteristieke bast. De schors van de stam valt namelijk enorm op door de oranjebruine kleur en diepe groeven. 

De naalden van de parasolden 'Pinus pinea'

De parasolden 'Pinus pinea' verliest zijn naalden niet. De parasolden 'Pinus pinea' is namelijk bladhoudend en groenblijvend. Hierdoor blijft de parasolden 'Pinus pinea' het hele jaar door groen en dichtbegroeid. 

De parasolden 'Pinus pinea' heeft donkergroene naalden en daardoor valt hij nog meer op in de tuin. Met deze mediterrane boom heb je dus echt iets unieks in de tuin!

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Yvonne

Super service. Goede kwaliteit prijsverhouding + aanrader!

9/10
Rivano

We hebben een goede ervaring gehad. Ze hebben ons geduldig aangehoord en de vragen beantwoord en uiteindelijk goed advies gegeven over welke boom we zouden moeten bestellen. Speciaal dank aan Mike hiervoor. Er is een goede begeleiding (we konden foto's sturen via whatsapp) geweest over voorwerk en toen de boom arriveerde kon het geplant worden! Het groeit goed, ook doordat het de laatste periode veel heeft geregend en de zon scheen ook volop, natuur deed zijn werk. Dank voor de klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en geduld.

10/10
Paul

Wij hadden twee boompjes besteld die op de afgesproken tijd en plek zijn bezorgd. Die dag bleek 1 boompje het helaas niet goed te hebben gehaald. Bellen met de desk. Netjes te woord gestaan. Geen probleem, kan gebeuren. Met volgende rit wordt en werd het boompje omgewisseld voor een mooi goed exemplaar. TOP.

10/10
Thierry Vandersteen

Boom besteld en vanaf het begin duidelijk wanneer hij er zou zijn ,track and trace perfect getimed .Chauffeur super vriendelijk en gaf de nodige uitleg ,en het voornaamste de boom was perfect en voldeed aan wat ik besteld had .Een echte aanrader voor iedereen .

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten