Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Pindakaasboom (Clerodendrum trichotomum)

De pindakaasboom is een unieke en uitzonderlijke boom die speciaal te verkrijgen is bij Bomenbezorgd.nl. De pindakaasboom wordt in de volksmond ook wel de kansenboom genoemd en staat bekend vanwege de mooie bloemen en vruchten. Daarnaast is deze traag groeiende boom bekend vanwege de pindakaas-achtige geur die vrijkomt wanneer je de bladeren kneust bij wrijving. 

 • Prachtige bloemen in de zomer
 • Opvallende en bijzondere vruchten
 • Sterke en gezonde boom
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Binnen 5 werkdagen geleverd
 • Aanplantservice mogelijk

Vraag offerte aan

Pindakaasboom
Pindakaasboom
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 159,95
Bekijk product
Pindakaasboom
Pindakaasboom
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 289,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Pindakaasboom meerstammig
Pindakaasboom meerstammig
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 229,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Clerodendrum trichotomum

In het voorjaar valt de pindakaasboom direct op vanwege de paarskleurige uitlopende bladeren. Nadat alle bladeren uitgelopen zijn worden ze groenblauw van kleur. De bladeren van de Clerodendrum trichotomum zijn hartvormig.

Aan het einde van de zomer laat deze kansenboom zich wederom zien met prachtige witte en rood violette bloemen. Als kers op de taart transformeren de bloemen van de Clerodendrum trichotomum in blauwe bessen met een roze/rood stervormig omhulsel. In de herfst kleurt het blad geel. Nadat het blad eraf gevallen is, vallen de karakteristiek groeiende takken erg op.

Kortom, we kunnen zeggen dat deze kansenboom elk seizoen zich laat zien en daardoor een toegevoegde waarde is voor iedere tuin!

Kansenboom

De pindakaasboom of kansenboom is een tot nu toe nog onbekende en ondergewaardeerde boomsoort en verdient veel meer dan dat! Door prachtige kleuren in het blad, mooie bloeiwijze en uitzonderlijke vruchten krijg je veel waar voor je geld.

De pindakaasboom is een traag groeiende boom en daarom ook geschikt voor in een kleine tuin, Kortom, redenen genoeg om een Clerodendrum trichotomum aan te schaffen en te planten in je tuin.

Tips om de pindakaasboom te snoeien

De pindakaasboom is een boom die weinig snoei nodig heeft. Wanneer de Clerodendrum gesnoeid dient te worden, zijn de volgende tips handig:

·        Snoei de pindakaasboom in oktober of in maart

·        Snoei de boom altijd tot een vaasvorm, eivorm of piramidevorm

·        Snoei doodgevroren takken weg

·        Zorg tijdens de snoei ervoor dat er voldoende groeiknoppen blijven zitten, zodat de boom in het voorjaar goed kan uitlopen met nieewe bladeren en takken.

Pindakaasboom kopen

Als je een unieke en bijzonder boom wilt kopen is een pindakaasboom bij uitstek een geschikte boom. Met aankoop van deze boom wordt jouw tuin uniek en heb je een boom staan die veel mensen niet hebben.

Een pindakaasboom bestellen bij Bomenbezorgd.nl werkt vrij eenvoudig:

Stap 1: je bestelt online jouw gewenste pindakaasboom. Je kunt betalen met iDEAL, Creditcard, Bancontact of achteraf met Afterpay.

Stap 2: Je ontvangt een orderbevestiging per mail. Wij krijgen een melding binnen dat jij een pindakaasboom besteld hebt en nemen meteen je bestelling in behandeling.

Stap 3: Wij zorgen dat de pindakaasboom vers van de kwekerij wordt gehaald en klaargezet. Daarnaast krijg je een mail met een voorgestelde bezorgdatum. Wanneer je akkoord geeft op de voorgestelde bezorgdatum plannen wij de bezorging in.

Ook als je niet thuis bent, kunnen wij de boom bezorgen en zullen wij deze veilig achterlaten op de door jou aangewezen plek in de tuin. Mocht de voorgestelde bezorgdatum niet uitkomen kunnen we samen kijken naar een andere bezorgdatum.

Stap 4: Nadat de bezorgdatum jouw bestelling akkoord is, maken wij de boom verzendklaar. Zo zorgen we ervoor dat de boom veilig en onbeschadigd getransporteerd wordt.

Stap 5: Eén dag voor de bezorging krijg je een mailtje met bezorgtijden: tussen deze tijden kun jij je bestelling verwachten.

Stap 6: Je boom wordt bezorgd met onze eigen bezorgdienst. Een chauffeur met veel kennis van bomen zal je pindakaasboom afleveren. Wanneer je de boom zelf gaat aanplanten, krijg je folders met bijbehorende aanplantinstructies mee.

Als je de aanplantservice hebt gekozen, zal de groenspecialist je boom netjes in de tuin plaatsen. Ook al heb je niet voor deze optie gekozen, schroom niet te vragen om tips voor het aanplanten of andere informatie over jouw bestelling.

Stap 7: De pindakaasboom heeft z'n plekje gevonden in je tuin en hopelijk hebben wij er weer een tevreden klant bij!

Verzorgingstips

Een pindakaasboom kan - wanneer hij nooit gesnoeid wordt - een totale hoogte krijgen van maximaal 4 tot 6 meter. Bij jaarlijkse snoei kun je de maximale hoogte inperken.

Ja, een pindakaasboom groeit goed in de volle grond, maar kan ook makkelijk zijn weg vinden in een grote kuip of plantenbak.

Belangrijk is wel dat een clerodendrum trichotomum in een plantenbak of kuip wel meer bemesting nodig heeft dan wanneer het in de volle grond staat.

De naam pindakaasboom heeft hij te danken aan de geur die de boom heeft wanneer je over de bladeren heen wrijft. Bij wrijving over het blad komt er een geur vrij die veel wegheeft van de geur van pindakaas.
Ja, een kansenboom is een traag groeiende boom die goed toe te passen is in een kleine tuin. Belangrijk is dat de boom wel zonlicht kan krijgen en af en toe gesnoeid moet worden om de groei van deze boom in proporties te houden.
Ja, je kunt een kansenboom het hele jaar door aanplanten. Wanneer je de boom tijdens het groeiseizoen aanplant, is het belangrijk om de boom hierna voldoende water te geven.

Ja, pindakaasbomen zijn redelijk tot goed winterhard en kunnen kortstondig temperaturen verdragen van -15 graden Celsius.

Vaak zie je na de winter dat jonge en kleine takjes iets terug gevroren zijn. Hiervan is al snel niets meer te zien wanneer de boom weer gaat groeien in het voorjaar.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Pindakaasboom in de tuin

Een pindakaasboom is zoals eerder al benoemd een langzaam groeiende boom. Het duurt een aantal jaar voordat het een echte boom is. Wanneer de Clerodendrum trichotomum een echte boom begint te worden, dan staat er ook gelijk wat in de tuin. 

Het mooiste is om een pindakaasboom te planten op een centrale plek in de tuin of op een plek waar hij genoeg opvalt. Zo kun je het jaarrond genieten van deze fantastische boom. De Clerodendrum trichotomum is geschikt voor in elke tuin. Belangrijk is wel om een kansenboom in een kleine tuin jaarlijks te snoeien om de kruin in toom te houden.

Verder staat deze boom graag op een plek waar hij veel zon kan krijgen. Ten slotte trekt de Clerodendrum trichotomum bijen en vlinders aan waardoor de boom ook een echte dierenvriend is. De pindakaasboom is bij uitstek de blikvanger in de tuin.

Geur van het blad

Waarom wordt de Clerodendrum trichotomum in het Nederlands ook wel de pindakaasboom genoemd? De naam heeft de boom te danken aan de geur die de bladeren kunnen geven wanneer je de bladeren door middel van wrijving kneust. Hierbij komt een geur vrij die verdacht veel ruikt naar de geur van pindakaas.

Er zijn weinig bomen die een geur hebben die je kunt linken aan bepaalde etenswaren. Laat staan een boom die ruikt naar pindakaas, maar dat is wel het geval met deze pindakaasboom!

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie