Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Al klaar voor het voorjaar? Bereid jouw tuin voor op het voorjaar, zodat je deze lente al kan genieten van de mooiste bomen en bloesem! 

Gouden regen (Laburnum watereri 'Vossi')

De gouden regen (Laburnum watereri 'Vossi') heeft zijn naam te danken aan de unieke goudgele bloemen in trossen die in het voorjaar aan de boom verschijnen. Naast de mooie kleur, ruikt deze gouden regen ook nog eens zeer aangenaam. Het soort heeft groen driedelig blad dat in de herfst onopvallend groen verkleurt.

 • Opvallende goudgele bloemen
 • Trekt in de lente bijen aan
 • Bloemen hebben een heerlijke geur
 • Geschikt voor iedere tuin
Gouden regen
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
5 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Gouden regen leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 159,95
Beschikbaar
€ 159,95
Beschikbaar
Gouden regen
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 79,95
Beschikbaar
€ 79,95
Beschikbaar
Gouden regen
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 149,95
Beschikbaar
€ 149,95
Beschikbaar
Gouden regen meerstammig
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 274,95
Beschikbaar
€ 274,95
Beschikbaar
Treur gouden regen
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 210 cm
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 99,95
Tijdelijk uitverkocht
1-5 van totaal 5

De gouden regen (Laburnum watereri 'Vossi') heeft zijn naam te danken aan de unieke goudgele bloemen in trossen die in het voorjaar aan de boom verschijnen. Naast de mooie kleur, ruikt deze gouden regen ook nog eens zeer aangenaam. Het soort heeft groen driedelig blad dat in de herfst onopvallend groen verkleurt.

 • Opvallende goudgele bloemen
 • Trekt in de lente bijen aan
 • Bloemen hebben een heerlijke geur
 • Geschikt voor iedere tuin

Gouden regen kopen

De gouden regen dankt zijn naam aan de prachtige goudgele bloemtrossen die de boom in juni bedekken. Laburnum watereri 'Vossii' is waarschijnlijk de meest populaire ‘Laburnum’ die in tuinen wordt geplant. 

Wil jij graag een gouden regen in jouw tuin? Als je de bloesemboom vandaag bestelt, bezorgen we hem binnen vijf werkdagen gratis bij jou thuis. Nadat je de gouden regen hebt besteld, nemen we binnen 24 uur contact op om een bezorgmoment te plannen. We kunnen de boom ook bezorgen als je niet thuis bent. Kies je voor onze aanplantservice? Dan bezorgen we de boom binnen maximaal tien dagen én planten we hem meteen aan.

We bieden de gouden regen in meerdere formaten:

De ‘Laburnum x watereri 'Vossii'’ is een hybride (kruising) tussen de Laburnum alpinum en Laburnum anagyroides, die van nature in tuinen voorkomen. De kruising is rond 1980 in Nederland ontstaan.

Naast onze gouden regen verkopen we andere soorten bloesembomen. Bekijk bijvoorbeeld ook onze Toscaanse Jasmijn of meidoorn.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe snel groeit een gouden regen-boom?

Hoe komt de gouden regen aan zijn naam?

Welke bloemen/vruchten geeft de gouden regen?

Wanneer moet je een gouden regen snoeien?

Is de gouden regen giftig?

Wanneer kan ik een gouden regen planten?

Hoe oud wordt een gouden regen?

Wanneer bloeit een gouden regen?

Hoe moet je de gouden regen snoeien?

Hoe hoog wordt een gouden regen?

Gouden regen planten

Ga jij de gouden regen aanplanten? Voordat je de gouden regen plant, is het belangrijk om een goede plek uit te kiezen voor de boom. De boom kan zo’n vijf à zes meter hoog worden. Kies een plek uit waar de boom goed kan groeien. De peulen van de gouden regen zijn giftig, pas dus op met huisdieren en kinderen. Het is ook af te raden om de boom bij vijvers te planten, omdat ze vissen kunnen vergiftigen. 

De gouden regen doet het heel goed op een zonnige plek, maar de boom houdt niet van zeer krachtige wind. Ook langdurig natte grond vindt de gouden regen niet prettig – het is dus belangrijk om een plek te kiezen met waterdoorlatende grond.

Om de boom optimaal aan te planten en de groei te bevorderen, adviseren we om het aanplantpakket te bestellen. In het aanplantpakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Met de boompalen zet je de boom stevig in de grond, waardoor hij goed kan wortelen. De aanplantgrond bevordert de groei, want hierin zitten belangrijke voedingsstoffen voor de boom. 

Heb jij de gouden regen meerstammig besteld? Dan zijn boompalen niet nodig. Wel helpt de aanplantgrond de boom om goed te groeien. 

Gouden regen door ons laten aanplanten

Je kan er ook voor kiezen om de boom door ons te laten aanplanten. Als je de gouden regen door ons laat planten, weet je zeker dat de boom op een optimale plek staat en op de juiste manier is geplant. Wanneer je de gouden regen wilt laten aanplanten, bezorgen we je bestelling in ieder geval binnen tien werkdagen en plaatsen we de boom direct in de tuin. Als je de gouden regen zelf wilt aanplanten, raden we je aan om een aanplantpakket te bestellen.

De groei van een gouden regen

De gouden regen wordt maximaal zes à zeven meter hoog en is geschikt voor iedere tuin. Na ongeveer vijftien jaar is de gouden regen op zijn maximale hoogte, mits de boom voldoende ruimte krijgt om te groeien.

Jonge gouden regen-bomen groeien relatief snel en zetten hun energie voornamelijk in de hoogtegroei. Na enkele jaren, als de boom een goede basis heeft gevormd, spreidt hij zich meer in de breedte uit.

Ondanks zijn snelle jeugdgroei heeft de boom enige jaren nodig voordat hij begint te bloeien. Maar heb geduld: als de eerste bloemtrossen verschijnen, is het wachten meer dan de moeite waard geweest.

Het blad van de gouden regen

Het blad van de gouden regen is veerachtig en bestaat uit meerdere kleine blaadjes die aan één steel bevestigd zijn. Deze blaadjes zijn meestal heldergroen van kleur en hebben een gladde textuur. Gedurende het groeiseizoen zorgen ze voor een dichte bladerdak, wat zorgt voor schaduw en een sierlijke uitstraling aan de boom. De gouden regen leiboom is daarom perfect om inkijk te voorkomen of schaduw te creëren.

De boom is een breed gekroonde, bladverliezende boom met donkergroene bladeren. De felgele bloemen hangen in trossen, die tot 60 cm lang worden.

Gouden regen verzorgen

De boom is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 ° C aan. De boom vraagt om weinig onderhoud. Wel is het belangrijk om de gouden regen in jouw tuin voldoende water te geven nadat je hem net hebt geplant. Vooral in de beginjaren is het namelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In droge perioden is regelmatig water geven noodzakelijk. 

Gouden regen snoeien

De gouden regen is een prachtige boom met opvallende gele bloemtrossen die in de lente verschijnen. Om deze boom gezond en mooi te houden, is het soms nodig om te snoeien. Het beste moment om de gouden regen te snoeien is in de late zomer of vroege herfst, na de bloei. Hierdoor heeft de boom voldoende tijd om te herstellen voordat de winter begint. 

Bij het snoeien van de gouden regen is het belangrijk om dode en zieke takken weg te halen. Als de boom te dicht begroeid is, kun je enkele van de binnenste takken verwijderen om licht en lucht in het hart van de boom te brengen. 

Snoei niet te veel in één keer, want de gouden regen kan gevoelig reageren. Gebruik altijd scherp en schoon gereedschap. Geef de boom na het snoeien wat extra water en voeding. Zo blijft jouw gouden regen gezond! 

Waarom kiezen voor de gouden regen?

De gouden regen is een boom die in mei/juni bloeit met spectaculair uitziende goudgele bloemen. De gouden regen steelt de show met trossen vol bloemen, net als de bekendere blauwe regen. Het grote voordeel van deze boom is dat hij geschikt is voor elke tuin: groot of klein. Daarnaast groeit de boom op bijna elke grond. Deze kleinblijvende boom vraagt weinig onderhoud en is volledig winterhard.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Jolanda

Idem

10/10
Edwin

Keurige communicatie en op tijd geleverd . Boompje is zoals beschreven . Erg Tevreden

9/10
Felicien

Zeer goed verzorgde plant ,met mondeling advies en boekje . Vriendelijke en behulpzame bezorgen.

10/10
Emiliano

Ik heb een mooi vijgenboompje gekocht: op tijd aangekomen, goed gebracht en van goede kwaliteit. Ik ben blij met mijn aankoop.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten