Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3946 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Gebruik de code 'Greenfriday10' voor 10% korting. Bestelling boven de €500,-? Gebruik dan de code 'Greenfriday15' voor 15% korting!

Gouden regen

De gouden regen heeft zijn naam te danken aan de unieke goudgele bloemen in trossen die in het voorjaar aan de boom verschijnen. Naast de mooie kleur, ruiken deze bloemen ook nog eens zeer aangenaam. Het soort heeft groen driedelig blad wat in de herfst onopvallend groen verkleurd.

  • Opvallende goudgele bloemen
  • Trekt in de lente bijen aan
  • Bloemen hebben heerlijke geur
  • Geschikt voor iedere tuin

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Gouden regen bomen zijn kleine loofbomen met felgele bloemen in hangende trossen. 'Vossii' is een breed gekroonde, bladverliezende boom met donkergroene bladeren. De felgele bloemen hangen in trossen, die tot 60 cm lang worden.

De gouden regen is waarschijnlijk de meest populaire ‘laburnum’ die in tuinen wordt geplant. De gouden regen dankt zijn naam aan de prachtige felgele bloementrossen die de boom in juni bedekken. De boom wordt maximaal 6 à 7 meter hoog en is geschikt voor iedere tuin. De gouden regen doet het heel goed op een zonnige plek met een goede waterdoorlatende grond, maar de boom houdt niet van zeer krachtige wind. Ook langdurig natte grond vindt de gouden regen niet prettig.

De ‘Laburnum x watereri 'Vossi'’ is een hybride (kruising) tussen de Laburnum alpinium en Laburnum anagyroides, die van nature in tuinen voorkomen. De kruising is rond 1980 in Nederland ontstaan.

Gouden regen kopen

Bestel de gouden regen vandaag, dan heeft u hem binnen 5 werkdagen in huis. U kunt kiezen voor gratis bezorging, maar het is ook mogelijk om uw bestelling af te halen in Randwijk. Als u kiest voor bezorgen, nemen we na het plaatsen van de bestelling binnen 24 uur contact op om een bezorgmoment te plannen. Eventueel bezorgen we de gouden regen ook als u niet thuis bent. Onze gouden regen heeft u al vanaf € 119,95.

Naast onze Gouden regen verkopen we andere soorten bloesembomen. Bekijk bijvoorbeeld ook onze Toscaanse jasmijn of Meidoorn.

Wilt u de boom door ons laten aanplanten?

Als u de boom door ons laat planten, weet u zeker dat de boom op een optimale plek staat en op de juiste manier is geplant. Wanneer u de gouden regen wilt laten aanplanten, bezorgen we uw bestelling in ieder geval binnen 10 werkdagen en plaatsen we de boom direct in de tuin. Als u de gouden regen zelf wilt aanplanten, raden we u aan om een aanplantpakket te bestellen.

Verzorgingstips

De gouden regen is een snelgroeiende boom en wordt standaard geleverd in een hoogte tussen 2 – 4 meter, afhankelijk van de boom die u kiest.

De gouden regen dankt zijn naam aan de prachtige felgele bloemen die in trossen aan de boom hangen. Daardoor lijkt het alsof het gele bloemen regent.

Tussen eind mei tot begin juni geeft de gouden regen prachtige bloemen. De boom blijft ongeveer twee tot drie weken in bloei. Gouden regen behoudt tijdens de zomer zijn blad, maar verliest zijn bladeren in de herfst.

Gouden regen kan in de late zomer gesnoeid worden, maar moet voor de kerst gesnoeid zijn. Juli is vaak een goede maand om de boom te snoeien, omdat de boom in die maand sterk groeit waardoor het risico op schimmelinfecties het laagst is. Schimmelinfecties kunnen de snoeiwonden namelijk aantasten. Het is niet aan te raden om de boom in de lente of vroege zomer te snoeien, omdat ze dan kunnen bloeden. Standaard groeit de gouden regen in een vaasvorm: snoei de boom daarom altijd terug tot vaas- of kegelvorm. Het is vooral belangrijk om jaarlijks de dikke takken te verwijderen.

Ja, alle delen van de gouden regen zijn giftig bij inname: vooral de zaden, wortels en bast zijn giftig. Alle delen van de boom bevatten de giftige stof ‘cytisine’, die bij inname kan zorgen voor intense slaperigheid, oncontroleerbare bewegingen, coma en het licht opschuimen in de mond. Dieren zullen niet snel ziek worden van de boom, omdat ze de vruchten en bladeren niet eten. Zorg dat eventuele kinderen goed weten dat ze de vruchten en bladeren niet mogen eten.

Als u het risico niet wilt nemen, kunt u ook kiezen voor deze alternatieven die ook prachtige bloesem geven: de krentenboom meerstammig, rode meidoorn, witte meidoorn, wilgbladige treur sierpeer, gewone sierpeer of purperbladige sierpruim.

Een gouden regen boom kunt u het beste planten tussen oktober en maart. De boom is niet kieskeurig als het gaat om het bodemtype. Wel groeien ze het beste in waterdoorlatende grond of zware klei. Zorg dat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien naar zijn maximale hoogte van 7 meter. Gouden regen plant u op dezelfde manier als andere bomen: bekijk hier de aanplantinstructies.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3946 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Laburnum bomen in Nederland

De meest voorkomende Laburnum in Nederland is de Laburnum x watereri 'Vossii', maar de Laburnum (laburnum anagyroides) is ook populair. Er bestaan ook andere laburnum soorten, maar de hierboven genoemde soorten groeien het beste in de tuin. 

Maximale hoogte

Na ongeveer 15 jaar is de boom op zijn maximale hoogte, mits de boom voldoende ruimte krijgt om te groeien. Het is af te raden om de boom bij vijvers te planten, omdat ze vissen kunnen vergiftigen. Ook goed om te weten: de boom is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 ° C aan.

Green Friday

Het is Green Friday bij Bomenbezorgd.nl! Profiteer van vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei van onze acties.

Op bestellingen boven de €100,- ontvang je 10% korting
Bestel je voor meer dan €500,-? Dan krijg je zelfs 15% korting

Op deze actie zijn algemene Green Friday voorwaarden van toepassing.

Green Friday actie