Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Moerbeibomen

Moerbeiboom (Morus)

De moerbeiboom (Morus) is een boom die steeds meer in de Nederlandse tuin te zien is. De moerbeiboom is namelijk uitstekend geschikt als dakvorm boom. Net als de dakplataan heeft de dak moerbei groot en glanzend groen blad. Door de horizontale groei wordt er een flink bladerdeken gecreëerd, waardoor de moerbeiboom zich uitstekend leent als dakvorm boom en veel schaduw kan bieden. De moerbeiboom valt op vanwege zijn lichtgrijze, ruwe bast die hij krijgt naarmate hij ouder wordt.

 • Bekende en sfeervolle dakvorm boom
 • Mooi en opvallend bladerdeken
 • Sterke en gezonde boom
 • Gratis bezorging door eigen bezorgdienst
Moerbeibomen
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
3 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Moerbei kruisdak 200-220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 220 - 240 cm
€ 109,95
Beschikbaar
€ 109,95
Beschikbaar
Sale
Sale
Moerbei vierkant dak 200-220 cm stamhoogte
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 220 - 240 cm
€ 134,95
€ 119,95
Beschikbaar
€ 134,95
€ 119,95
Beschikbaar
Zwarte moerbei
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 150 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 154,95
Beschikbaar
€ 154,95
Beschikbaar
1-3 van totaal 3

De moerbeiboom (Morus) is een boom die steeds meer in de Nederlandse tuin te zien is. De moerbeiboom is namelijk uitstekend geschikt als dakvorm boom. Net als de dakplataan heeft de dak moerbei groot en glanzend groen blad. Door de horizontale groei wordt er een flink bladerdeken gecreëerd, waardoor de moerbeiboom zich uitstekend leent als dakvorm boom en veel schaduw kan bieden. De moerbeiboom valt op vanwege zijn lichtgrijze, ruwe bast die hij krijgt naarmate hij ouder wordt.

 • Bekende en sfeervolle dakvorm boom
 • Mooi en opvallend bladerdeken
 • Sterke en gezonde boom
 • Gratis bezorging door eigen bezorgdienst

Kenmerken van de moerbei als dakvorm boom

Een groot voordeel van een moerbei als dakboom ten opzichte van een dakplataan is dat deze moerbei geen stoflaagje op blad heeft zitten. Dit stoflaagje kan een bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken wanneer ze in contact komen met de bladeren. De moerbei als dakboom zorgt voor een mediterrane sfeer in de tuin. Oorspronkelijk komt deze boom uit oost- en west Azië. De Romeinen hebben deze bomen verder verspreidt in Europa en in de loop der jaren zijn er diverse soorten moerbeibomen ontstaan en gekweekt.

Moerbeiboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Een moerbeiboom kopen kan heel eenvoudig bij Bomenbezorgd.nl. Het aanbod moerbeibomen bij ons is groot en de meeste moerbeibomen verkopen we als dakboom. Wij kunnen de moerbeiboom met zowel kruisdak als vierkant dak leveren. Dakbomen zijn erg populair in de Nederlandse tuin en dat is ook niet zo gek. Dakbomen bieden namelijk schaduw in de zomer, zorgen voor een knusse sfeer op het terras en bieden ook nog eens een ‘natuurlijk’ dak boven je hoofd.

De dak moerbei is samen met de dakplataan een van de meeste geplante dakbomen in Nederland. Wanneer je een moerbeiboom aanschaft bij Bomenbezorgd.nl wordt deze gratis geleverd door onze eigen chauffeurs die kennis hebben van allerlei soorten bomen. Vanaf het bestelproces tot aan de levering van de boom proberen wij altijd een topservice te bieden! Heb je vragen over de moerbeiboom boom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Dakvorm moerbei

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we de moerbei in dakvorm. De moerbeiboom kun je zowel in een kruisdak als vierkant dak bestellen. De dakvorm moerbei is erg geliefd. Het is namelijk een boom die weinig ziektes heeft en snel zorgt voor een prachtig bladerdeken. Het is dus een ideale boom om te gebruiken als ‘natuurlijk’ dak!

Moerbei vierkant dak

Deze dakvorm moerbei wordt bezorgd met een vierkant bamboe dak dat vastgemaakt is aan de moerbeiboom. Het dak van deze moerbeiboom begint op 210 cm of 220 centimeter stamhoogte. De stamhoogte wordt gemeten vanaf het begin van de grond tot aan de onderkant van de takken, waar het dak begint. Een moerbei vierkant dak zorgt sneller voor een dicht bladerdeken dan een moerbei kruisdak.

Afmeting vierkant dak: 120 cm lang - 120 cm breed.

Moerbei kruisdak

Deze dakvorm moerbei wordt bezorgd met een kruisdak van bamboestokken die vastgemaakt zitten aan de moerbeiboom. Het kruisdak van deze moerbei dakboom begint op 210 of 220 centimeter stamhoogte. De stamhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de grond tot aan de onderkant van de takken, waar het dak begint. De moerbeiboom met een kruisdak heeft 3 bamboestokken die verdeeld zijn in een kruisvorm, waardoor er als het ware 6 armen gecreëerd worden waaraan de takken van deze moerbeiboom vast zitten.

Een moerbei met kruisdak is goedkoper in aanschaf dan de moerbei met een vierkant dak. Dit komt doordat het maken van een kruisdak minder arbeidsintensief is als het maken van vierkante dakbomen.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Moerbeiboom (Morus)

Hoe oud kan een moerbeiboom worden?

Is een moerbeiboom winterhard?

Hoe een moerbeiboom snoeien?

Hoe hoog kan een moerbei worden?

Zijn de vruchten van een moerbei eetbaar?

Wanneer een moerbeiboom snoeien?

Hoe ziet een moerbeiboom eruit?

Wanneer geeft moerbeiboom vruchten?

Wanneer een moerbeiboom planten?

Wat is een moerbeiboom?

Wat voor een grondsoort moet een moerbeiboom hebben?

Morus in diverse rassen

Morus is de Latijnse benaming voor moerbeiboom. We hebben diverse soorten moerbeien in Nederland en dit zijn de bekendste moerbeiboom rassen die men kan vinden in de Nederlandse tuin.

Zwarte moerbeiboom (Morus Nigra)

De zwarte moerbeiboom heeft groen hartvormige bladeren. Deze moerbeiboom is een zeer trage groeier in ons klimaat en dus zeer geschikt voor in de kleine(re) tuin. De zwarte moerbeiboom heeft zijn naam te danken aan de zwarte en rood-violette vruchten die deze boom draagt. De Morus nigra geeft de lekkerste vruchten van alle moerbei soorten. De moerbessen lijken op frambozen en hebben een aangenaam zoete smaak. Deze moerbeiboom wordt veel gekocht en aangeplant vanwege deze lekkere moerbessen. De Morus nigra krijgt op oudere leeftijd een knoesterige stam, wat net als een oude olijf of wilg een karakteristiek beeld oplevert.

Witte moerbeiboom (Morus alba)

De witte moerbeiboom is een zaailing waar bijvoorbeeld de Morus a. 'Macrophylla' of Morus a. 'Fruitless' op geënt wordt. De Morus alba heeft een kleiner blad dan de 'Macrophylla' of de 'Fruitless'. Verder zijn de vruchten van deze witte moerbeiboom flauw tot lichtzoet van smaak en hebben ze een roomwitte tot rode kleur. Al met al een moerbeiboom die, als hij eenmaal geworteld is op zijn standplaats, kan uitgroeien tot grote en karakteristieke moerbeiboom.

Treur moerbeiboom (Morus alba 'Pendula')

De naam van deze moerbeiboom zegt het al: een boom die geënt is op stam waarvan de takken neerwaarts groeien. De treur moerbei, oftewel de Morus a. 'Pendula', is een goede boom voor in de kleine tuin. Door de neerwaartse groeiwijze neemt de boom weinig ruimte in. De moerbei als treurboom is onderhoudsvriendelijk en hoeft slechts 1 keer per jaar teruggesnoeid te worden tot een parasolvorm. Ook de treur moerbeiboom draagt eetbare vruchten.

Witte grootbladige moerbeiboom (Morus alba 'Macrophylla')

De Morus alba 'Macrophylla' is een veel toegepaste moerbeiboom in Nederland. Vooral als dakboom wordt deze witte grootbladige moerbeiboom toegepast. De Morus Macrophylla is een boom met een horizontale groeiwijze die groot glanzende en grijsgroene bladeren krijgt.

Hierdoor is deze moerbeiboom uitstekend geschikt als dakboom. Verder krijgt deze moerbei ook vruchten. Deze vruchten zijn iets groter dan bij de Morus alba, echter draagt de Morus a. 'Macrophylla' beduidend minder vrucht dan de andere soorten moerbeien.

'Vruchteloze' witte moerbeiboom (Morus alba 'Fruitless')

De naam van deze witte moerbei zegt het al. De moerbeiboom draagt geen vruchten, althans dat beweert men. De Morus alba 'Fruitless' heeft bijna dezelfde groeiwijze als de Morus alba 'Macrophylla'. Ook de vruchteloze witte moerbeiboom groeit redelijk horizontaal en heeft grote groene bladeren, wat samen zorgt voor een enorm bladerdek.

Door deze groeiwijze is de moerbeiboom uitermate geschikt als dakboom. De Morus a. 'Fruitless' wordt de laatste jaren steeds meer toegepast als dakboom, juist omdat hij geen vruchten draagt. Wanneer deze boom als dakboom fungeert bij een terras heb je namelijk geen last van vruchten die op de grond kapotvallen.

Echter hebben wij als boomkwekers nog onze twijfels of deze moerbei daadwerkelijk vruchteloos is. Bij vele bomen van dit soort zijn er toch (op latere leeftijd van de boom) vruchten geconstateerd, waardoor de woordgrappen over deze moerbei bij de boomkwekers een feit werd: Fruit-less, oftewel minder vruchten aan de boom, maar niet fruit-loos of vrucht-loos zoals men zegt!

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Rich

Meerdere bomen al besteld hier. Altijd snel geleverd en de bomen zien er mooi en gezond uit

10/10
Wouter

Chauffeur was wat sneller als in de app stond, daardoor redde ik het niet om op tijd thuis te zijn. Contact opgenomen met de klantenservice en gevraagd of de boom in de voortuin weggezet kon worden. Zo geschiedde. Boom ziet er ook prima uit.

10/10
Yvonne

De bezorger kwam mooi op tijd en bracht prachtige bomen voor ons mee. Echt een aanrader!

10/10
Marise

Precies op de afgesproken tijd heeft een vriendelijke bezorger vier Toscaanse Jasmijnplanten afgegeven. De kwaliteit ervan is prima.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten