Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Moerbeibomen

  Moerbeibomen

  De moerbeiboom is een boom die steeds meer in de Nederlandse tuin te zien is. De moerbei is namelijk uitstekend geschikt als dakvorm boom. Net als de dakplataan heeft de dak moerbei groot en glanzend groen blad. Door de horizontale groei wordt er een flink bladerdeken gecreëerd, waardoor de boom zich uitstekend leent als dakvorm boom en veel schaduw kan bieden. De moerbei valt op vanwege zijn lichtgrijze, ruwe bast die hij krijgt naarmate hij ouder wordt.

  • Bekende en sfeervolle dakvorm boom
  • Mooi en opvallend bladerdeken
  • Sterke en gezonde boom
  • Gratis bezorging door eigen bezorgdienst
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe oud kan een moerbeiboom worden?

  Moerbeibomen kunnen honderden jaren oud worden. Hoe oud moerbeien precies worden is niet te zeggen. Dit is vooral afhankelijk van het ras, de standplaats en het klimaat waarin ze leven.

  Is een moerbeiboom winterhard?

  Zowel de witte moerbei als de zwarte moerbei zijn winterhard. Op jonge leeftijd kan er bij strenge vorst wel schade voorkomen bij deze bomen. Hierbij vriezen jonge scheuten terug en kunnen er barsten in de stam ontstaan.

  Vaak herstelt een jonge moerbeiboom zich weer van deze vorstschade. Wanneer een moerbei een aantal jaren in de volle grond staat, wordt de boom steeds meer bestand tegen vrieskou.

  Moet ik een moerbei snoeien?

  De Morus Nigra hoeft op oudere leeftijd niet gesnoeid te worden. Alleen in de jongere jaren is het belangrijk om de zwarte moerbei te snoeien voor de juiste vorm.

  Voor de witte moerbeien is het belangrijk om deze jaarlijks te snoeien voor vormbehoud. Vooral bij de dak moerbei is het belangrijk om deze bomen jaarlijks te snoeien. Snoei de moerbei dakboom terug tot een egaal dak. Zo haal je het beste uit jouw dakboom.

  Hoe hoog kan een moerbei worden?

  De maximale hoogte van een moerbei is afhankelijk van zijn standplaats, het soort en of hij gesnoeid wordt of niet. De maximale hoogte van de moerbeien zit tussen 10 en 14 meter, met uitzondering van de Morus nigra en de Morus a. 'Pendula'. Deze bomen worden niet hoger dan 5 tot 8 meter.

  Zijn de vruchten van een moerbei eetbaar?

  Ja, de vruchten van alle moerbei soorten van Bomenbezorgd.nl zijn eetbaar. De moerbei met de lekkerste vruchten is de zwarte moerbei (Morus Nigra). Deze boom heeft prachtige rood/ zwarte vruchten die zoet zijn van smaak.

  De zwarte moerbei is een echte aanrader als het gaan om het consumeren van de vruchten.

  Kenmerken van de moerbei als dakvorm boom

  Een groot voordeel van een moerbei als dakboom ten opzichte van een dakplataan is dat deze moerbei geen stoflaagje op blad heeft zitten. Dit stoflaagje kan een bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken wanneer ze in contact komen met de bladeren. De moerbei als dakboom zorgt voor een mediterrane sfeer in de tuin. Oorspronkelijk komt deze boom uit oost- en west Azië. De Romeinen hebben deze bomen verder verspreidt in Europa en in de loop der jaren zijn er diverse soorten moerbeibomen ontstaan en gekweekt.

  Moerbeiboom kopen

  Een moerbeiboom kopen kan heel eenvoudig bij Bomenbezorgd.nl. Het aanbod moerbeibomen bij ons is groot en de meeste moerbeibomen verkopen we als dakboom. Wij kunnen de moerbeiboom met zowel kruisdak als vierkant dak leveren. Dakbomen zijn erg populair in de Nederlandse tuin en dat is ook niet zo gek. Dakbomen bieden namelijk schaduw in de zomer, zorgen voor een knusse sfeer op het terras en bieden ook nog eens een ‘natuurlijk’ dak boven je hoofd.

  De dak moerbei is samen met de dakplataan een van de meeste geplante dakbomen in Nederland. Wanneer je een moerbeiboom aanschaft bij Bomenbezorgd.nl wordt deze gratis geleverd door onze eigen chauffeurs die kennis hebben van allerlei soorten bomen. Vanaf het bestelproces tot aan de levering van de boom proberen wij altijd een topservice te bieden! Heb je vragen over de moerbeiboom boom? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Dakvorm moerbei

  Bij Bomenbezorgd.nl hebben we de moerbei in dakvorm. De moerbei kun je zowel in een kruisdak als vierkant dak bestellen. De dakvorm moerbei is erg geliefd. Het is namelijk een boom die weinig ziektes heeft en snel zorgt voor een prachtig bladerdeken. Het is dus een ideale boom om te gebruiken als ‘natuurlijk’ dak!

  Moerbei vierkant dak

  Deze dakvorm moerbei wordt bezorgd met een vierkant bamboe dak dat vastgemaakt is aan de boom. Het dak van deze moerbei begint op 210 cm of 220 centimeter stamhoogte. De stamhoogte wordt gemeten vanaf het begin van de grond tot aan de onderkant van de takken, waar het dak begint. Een moerbei vierkant dak zorgt sneller voor een dicht bladerdeken dan een moerbei kruisdak.

  Afmeting vierkant dak: 120 cm lang - 120 cm breed.

  Moerbei kruisdak

  Deze dakvorm moerbei wordt bezorgd met een kruisdak van bamboestokken die vastgemaakt zitten aan de boom. Het kruisdak van deze moerbei dakboom begint op 210 of 220 centimeter stamhoogte. De stamhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de grond tot aan de onderkant van de takken, waar het dak begint. De moerbei met een kruisdak heeft 3 bamboestokken die verdeeld zijn in een kruisvorm, waardoor er als het ware 6 armen gecreëerd worden waaraan de takken van deze boom vast zitten.

  Een moerbei met kruisdak is goedkoper in aanschaf dan de moerbei met een vierkant dak. Dit komt doordat het maken van een kruisdak minder arbeidsintensief is als het maken van vierkante dakbomen.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2769 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Morus in diverse rassen

  Morus is de Latijnse benaming voor moerbei. We hebben diverse soorten moerbeien in Nederland en dit zijn de bekendste moerbei rassen die men kan vinden in de Nederlandse tuin.

  Zwarte moerbei (Morus Nigra)

  De zwarte moerbei heeft groen hartvormige bladeren. Deze moerbei is een zeer trage groeier in ons klimaat en dus zeer geschikt voor in de kleine(re) tuin. De zwarte moerbei heeft zijn naam te danken aan de zwarte en rood-violette vruchten die deze boom draagt. De Morus nigra geeft de lekkerste vruchten van alle moerbei soorten. De moerbessen lijken op frambozen en hebben een aangenaam zoete smaak. Deze boom wordt veel gekocht en aangeplant vanwege deze lekkere moerbessen. De Morus nigra krijgt op oudere leeftijd een knoesterige stam, wat net als een oude olijf of wilg een karakteristiek beeld oplevert.

  Witte moerbei (Morus alba)

  De witte moerbei is een zaailing waar bijvoorbeeld de Morus a. 'Macrophylla' of Morus a. 'Fruitless' op geënt wordt. De Morus alba heeft een kleiner blad dan de 'Macrophylla' of de 'Fruitless'. Verder zijn de vruchten van deze witte moerbei flauw tot lichtzoet van smaak en hebben ze een roomwitte tot rode kleur. Al met al een boom die, als hij eenmaal geworteld is op zijn standplaats, kan uitgroeien tot grote en karakteristieke boom.

  Treur moerbei (Morus alba 'Pendula')

  De naam van deze boom zegt het al: een boom die geënt is op stam waarvan de takken neerwaarts groeien. De treur moerbei, oftewel de Morus a. 'Pendula', is een goede boom voor in de kleine tuin. Door de neerwaartse groeiwijze neemt de boom weinig ruimte in. De moerbei als treurboom is onderhoudsvriendelijk en hoeft slechts 1 keer per jaar teruggesnoeid te worden tot een parasolvorm. Ook de treur moerbei draagt eetbare vruchten.

  Witte grootbladige moerbei (Morus alba 'Macrophylla')

  De Morus alba 'Macrophylla' is een veel toegepaste boom in Nederland. Vooral als dakboom wordt deze witte grootbladige moerbei toegepast. De Morus Macrophylla is een boom met een horizontale groeiwijze die groot glanzende en grijsgroene bladeren krijgt.

  Hierdoor is deze boom uitstekend geschikt als dakboom. Verder krijgt deze moerbei ook vruchten. Deze vruchten zijn iets groter dan bij de Morus alba, echter draagt de Morus a. 'Macrophylla' beduidend minder vrucht dan de andere soorten moerbeien.

  'Vruchteloze' witte moerbei (Morus alba 'Fruitless')

  De naam van deze witte moerbei zegt het al. De boom draagt geen vruchten, althans dat beweert men. De Morus alba 'Fruitless' heeft bijna dezelfde groeiwijze als de Morus alba 'Macrophylla'. Ook de vruchteloze witte moerbei groeit redelijk horizontaal en heeft grote groene bladeren, wat samen zorgt voor een enorm bladerdek.

  Door deze groeiwijze is de moerbei uitermate geschikt als dakboom. De Morus a. 'Fruitless' wordt de laatste jaren steeds meer toegepast als dakboom, juist omdat hij geen vruchten draagt. Wanneer deze boom als dakboom fungeert bij een terras heb je namelijk geen last van vruchten die op de grond kapotvallen.

  Echter hebben wij als boomkwekers nog onze twijfels of deze moerbei daadwerkelijk vruchteloos is. Bij vele bomen van dit soort zijn er toch (op latere leeftijd van de boom) vruchten geconstateerd, waardoor de woordgrappen over deze moerbei bij de boomkwekers een feit werd: Fruit-less, oftewel minder vruchten aan de boom, maar niet fruit-loos of vrucht-loos zoals men zegt!