leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5286 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Kurkeik (Quercus suber)

Bij Bomenbezorgd.nl wordt het assortiment kurkeiken steeds groter en bieden we zoveel mogelijk diverse formaten kurkeiken aan. De meeste kurkeiken worden door onszelf geselecteerd in Spanje en Italië en rechtstreeks geïmporteerd. Ook hebben we kurkeiken die geteeld zijn op Nederlandse bodem, zodat ze al goed geacclimatiseerd zijn.

 • Kurkeik kopen vanaf €159,95
 • Gratis verzending in Nederland en Belgie
 • Prachtige karakteristieke kurkstam
 • Beoordeeld met een 9.2

Bij Bomenbezorgd.nl wordt het assortiment kurkeiken steeds groter en bieden we zoveel mogelijk diverse formaten kurkeiken aan. De meeste kurkeiken worden door onszelf geselecteerd in Spanje en Italië en rechtstreeks geïmporteerd. Ook hebben we kurkeiken die geteeld zijn op Nederlandse bodem, zodat ze al goed geacclimatiseerd zijn.

 • Kurkeik kopen vanaf €159,95
 • Gratis verzending in Nederland en Belgie
 • Prachtige karakteristieke kurkstam
 • Beoordeeld met een 9.2
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

De volgende soorten Quercus suber zijn verkrijgbaar bij Bomenbezorgd.nl

 • Kurkeik hoogstam: De Quercus suber hoogstam is een boom waarop de eerste takken zich bevinden op 180 tot 200 cm stamhoogte
 • Kurkeik als leiboom: De kurkeik als leiboom is een prachtige bladhoudende boom met een leischerm dat ook in de winter privacy biedt.
 • Kurkeik meerstammig: een boom met minimaal 3 stammen. Dit is een grote bomen met een grillige groeiwijze
 • Kurkeik volgroeid: Grillig groeiende stam met snel daarop diverse vertakkingen. Deze boom heeft een romantische en tevens authentieke look.

BOMENTA(L)K #36 | De kurkeik volgroeid

youtube placeholder

Mocht je niet kunnen kiezen of twijfel je of deze boom in jouw tuin past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Verzorging van de kurkeik

Aanplanten

Wanneer je een kurkeik wilt aanplanten is het belangrijk om een goede standplaats voor de boom te bepalen. De Quercus suber staat het liefst op een beschutte plek waar hij geen last heeft van noord/oosten wind.

Daarnaast groeit een boom als deze het beste op kalkrijke kleigrond en/of een zandgrond. Ten slotte is ons advies om de kurkeik te planten op een plek waar het een echte eyecatcher kan worden in de tuin, zodat de boom de aandacht krijgt die hij verdient.

Bescherming tegen vorst

De Quercus suber is goed winterhard en kan kortstondige temperaturen van -16 graden Celsius verdragen. Bij strenge vorst is de kans aanwezig dat de bladeren bruin worden en eraf vallen. Wanneer er een nieuw groeiseizoen aanbreekt zullen nieuwe bladeren weer volgen.

Om deze boom een optimale bescherming te geven is het raadzaam om de boom veel water te geven voordat de vorst de grond ingaat. Let op: dit geldt ook voor kurkeiken in pot. Kurkeiken in pot kunnen minder goed tegen vorst dan kurkeiken in de volle grond. Een Quercus suber in pot heeft met vorst meer bescherming nodig, vooral bij de wortels. 

Kurkeik snoeien

Een kurkeik hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden, tenzij hij te groot wordt voor in de tuin. Wanneer je de kurkeik gaat snoeien is dat belangrijk om dat te doen in het voorjaar wanneer kans op vorst nihil is. Snoei dan de nodige takken weg en zorg dat je met het snoeien de mooie robuuste vorm erin houdt.

Water geven

Een kurkeik die net aangeplant is in de volle grond heeft in het groeiseizoen dagelijks water nodig om zich gelijk te kunnen verankeren. De hoeveelheid water die je een boom moet geven is afhankelijk hoe groot de boom precies is, op welke grondsoort de kurkeik groeit, wat zijn standplaats is en de weersomstandigheden waarmee je te maken hebt. Vaak kun je op gevoel voldoende water geven. Belangrijk is dat de boom niet uitdroogt of verdrinkt door het vele water.

Een kurkeik in een pot of kuip heeft meer water nodig dan een kurkeik in de volle grond. Belangrijk is om een Quercus suber in een pot bij warm en droog weer dagelijks voldoende water te geven.

Verzorgingstips
Ja zeker! Den kurkeik kun je het hele jaar door aanplanten. Let wel op wanneer je een kurkeik aanplant in het groeiseizoen dat deze boom na aanplanten dagelijks water toegediend krijgt, zodat hij zich optimaal kan verankeren en uiteindelijk zelf heft vocht kan halen via de nieuwe wortels die de boom gemaakt heeft. Een kurkeik aanplanten net voor of tijdens een vorstperiode raden wij af, omdat de kans op vorstschade bij een kurkeik aanwezig is.
In Nederland kan een kurkeik een maximale hoogte bereiken van 15 meter. De breedte van deze boom zal ongeveer 12 meter zijn. Echter wanneer de boom regelmatig gesnoeid wordt kun je zo goed als zelf de grootte bepalen van de kurkeik.

De kurkeik is voor een processierups het minst interessant onder alle eikenbomen rassen. Ze worden dan ook bijna nooit geconstateerd in de Quercus suber. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we nog nooit een kurkeik geconstateerd met processierupsen.

Een kurkeik kan onder goede omstandigheden meer dan 100 jaar oud worden.
Ja, je hebt altijd garantie bij aanschaf van al onze bomen. Wanneer je een kurkeik aanschaft en de boom zelf plant volgens de instructies heb je 2 maanden aangroeigarantie. Deze 2 maanden gaan in wanneer de boom zich bevindt in het groeiseizoen. Wanneer er gebruikt gemaakt wordt van onze aanplantservice verstrekken wij 6 maanden aangroeigarantie. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de boom na aanplanten de juiste verzorging krijgt.
Wanneer je een kurkeik besteld hebt nemen wij contact met je op om een bezorgdag voor te stellen. Ook is er de mogelijkheid om samen een bezorgdag af te stemmen. Ook wanneer je niet tijd thuis bent kunnen wij de boom bezorgen en neerleggen op de door jou gewenste plek (in de tuin). We bezorgen onze bomen met een eigen bezorgdienst en we hebben chauffeurs die verstand hebben van het groen en graag nog wat tips willen geven over de aangekochte kurkeik.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5286 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Kurkeik kopen

Wanneer je een kurkeik bestelt, wordt deze bezorgd door onze eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van bomen waarborgen tijdens transport en weten we zeker dat de boom goed terecht komt. Wat zijn dan onze verzendkosten? Die zijn kosteloos! We bezorgen alle kurkeiken gratis door heel Nederland en Vlaams België!