Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Geleipalmen

De Geleipalm, ook wel bekend als de ‘Butia capitata’ is een prachtige vederpalm die redelijk winterhard is. De Geleipalm of pindopalm komt oorspronkelijk uit Brazilië en heeft prachtige lange vedervormige bladeren die blauwgrijs van kleur zijn. De bladeren hangen ietwat voorover, wat zorgt voor een mooie parasol. De Geleipalm kan temperaturen tot -10/-12 graden verdragen.
Je kunt deze Butia capitata in de volle grond planten, mits deze middels een vliesdoek beschermd wordt als het streng vriest. Ook is deze pindopalm goed te houden in een grote pot of kuip, zo kun je deze boom met vorst ook verplaatsen naar een warmere plek.

  • Prachtige vederpalm die redelijk winterhard is
  • Mooie blauwgroene bladeren 
  • Staat graag op een zonnige plek
  • Kan geplant worden in de volle grond of in een pot

 

Vraag offerte aan

Geleipalm 15 cm stamhoogte
Geleipalm 15 cm stamhoogte
  • Stamhoogte 15 - 20 cm
  • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 69,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Geleipalm
Geleipalm
  • Stamhoogte 20 - 30 cm
  • Totaalhoogte 100 - 120 cm
€ 149,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Geleipalm
Geleipalm
  • Stamhoogte 40 - 50 cm
  • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 259,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bomenbezorgd.nl heeft een groot en uniek assortiment palmbomen. De Butia capitata valt onder dit unieke assortiment en is een palm die nog weinig te zien is in Nederland, maar steeds meer bekendheid krijgt. De meeste mensen worden verliefd op deze boom vanwege de mooie, grote blauwgrijze bladeren en robuuste stam.

Geleipalm soorten

Wij hebben de Geleipalm in drie verschillende formaten
(let op: de totaalhoogte is gemeten zonder pot): 
Klein: 80-100 cm totaalhoogte / 15-20 cm stamhoogte
Middel: 100-120 cm totaalhoogte / 20-30 cm stamhoogte
Groot: 140-160 cm totaalhoogte / 30-40 cm stamhoogte

Voor de aanschaf van een Geleipalm is het belangrijk om te weten hoe je deze palm moet verzorgen. Vooral in de winter is de juiste verzorging van groot belang. De Geleipalm is een van de meest winterharde vederpalmen die in Nederland verkrijgbaar is. Mocht je nog vragen hebben over de Butia capitata neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Verzorging Butia capitata

De Butia capitata vraagt om verzorging op het gebied van snoeien, de juiste standplaats en winterbescherming. Belangrijk is om de onderstaande instructies goed te lezen en/of op te volgen om de Geleipalm mooi te houden en goed te kunnen laten groeien. 

Geleipalm snoeien
De Geleipalm kun je in het groeiseizoen snoeien door het bruin/geel wordende bladeren tot 10 centimeter op de stam af te knippen. Zo blijft de Geleipalm mooi van kleur en heeft hij de kracht om nieuwe bladeren te maken. Het groeiseizoen van de Butia capitata is van mei tot en met september. Snoei de Butia niet in de winter.

Standplaats Butia capitata
Een Butia capitata staat het liefst op een zonnige plek. Deze palmboom kan moeilijk groeien wanneer hij in de schaduw of halfschaduw staat. Naast dat deze palm van zon houdt, is het belangrijk om de Geleipalm uit de noord/oosten wind te zetten. Zo voorkom je dat palm koude wind opvangt (in de winter).
Wanneer de Pindopalm in een pot of volle grond gezet wordt is het belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. Er mag geen water blijven staan, anders is kans op wortelrot aanwezig. Dat komt niet ten goede van deze Butia capitata.

 

Verzorgingstips

De Butia capitata is redelijk winterhard en kan kortstondige temperaturen verdragen van -10/-12 graden Celsius. Bescherm een Geleipalm goed tegen vorst wanneer er sprake is van een combinatie van vocht en vorst.
Ja, de Geleipalm krijgt veel vruchten. Deze vruchten worden ‘dadels’ genoemd. De dadels zijn rood van kleur en zijn eetbaar.
De Geleipalm komt oorspronkelijk uit Brazilië. Daar zal deze palm een hoogte kunnen bereiken van 6 meter. In Nederland zal deze palm minder snel groeien en uiteindelijk minder hoog worden. Hoe hoog de Butia capitata uiteindelijk kan worden in Nederland is afhankelijk van de standplaats, weersomstandigheden en de verzorging van deze palm.
Wanneer je een Butia in de volle grond of in een pot gaat planten raden wij aan om mediterrane aanplantgrond erbij te gebruiken. In deze grond zitten speciale voedingstoffen die de hergroei van de wortels stimuleren (Fosfor). Naarmate deze palm een paar jaar in de volle grond of in een pot/kuip staat is het raadzaam om de palm in de groeiperiode bij te voeden met koemestkorrels. Doe dit maximaal twee keer per groeiseizoen, anders wordt de boom te veel verwend.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Winterbescherming van de Geleipalm

De Butia capitata is een palmboom die redelijk winterhard is en kortstondige temperaturen kan verdragen van -10/-12 graden Celsius. De zachte winters van de afgelopen jaren kan de Butia redelijk makkelijk doorstaan. Echter is het wel belangrijk om de Butia capitata te beschermen tegen nattigheid in combinatie met vrieskou. De kern van de palmboom kan namelijk kapot vriezen wanneer er vocht in zit.

Het mooiste is om een Geleipalm te beschermen met een vliesdoek of paraplu boven de kern van de palmboom, zodat er geen tot weinig vocht en vorst door kan komen. Een handige tip om de bescherming makkelijker te maken is door de bladerkroon van deze palm bij elkaar te binden, waardoor het makkelijker wordt om het vliesdoek om de palm te krijgen.
Wij adviseren om een Geleipalm vanaf -6/-8 graden Celsius te gaan beschermen. Wanneer een Butia capitata in de volle grond staat is het belangrijk om de grond om deze palm goed nat te maken voordat de grond bevriest. Zo heeft de boom nog voldoende vocht om op te nemen wanneer de grond gesloten is door de vorst laag. Ook kun je houtsnippers en/of groencompost rond de palm neerleggen voor bescherming.

 

 

Pindopalm in pot

Een Pindopalm in een pot of kuip is kwetsbaarder voor vorst dan in de volle grond. Wanneer een Butia in een pot of kuip staat is het belangrijk om deze goed te beschermen vanaf -5 graden Celsius. Wanneer het veel kouder wordt is het verstandig om de Butia capitata in pot te verplaatsen naar een warmere plek.