Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4965 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Laurierkers meerstammig (Prunus laurocerasus)

De meerstammige laurierkers, is een groenblijvende en winterharde boom. De boom heeft meerdere stammen vanuit de grond en zal op een bepaalde hoogte vertakt zijn. Het blad is donkergroen van kleur, in mei krijgt de boom witte bloemen in trossen, ook krijgt de boom later in het jaar paarse besjes.

  • Winterharde boom
  • Kan op alle grondsoorten groeien
  • Prachtige bloei met witte bloemen
  • Hele jaar door groenblijvend
Laurierkers meerstammig 125 cm
Laurierkers meerstammig 125 cm
  • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 89,95
Beschikbaar
Bekijk product

De meerstammige laurierkers, is een groenblijvende en winterharde boom. De boom heeft meerdere stammen vanuit de grond en zal op een bepaalde hoogte vertakt zijn. Het blad is donkergroen van kleur, in mei krijgt de boom witte bloemen in trossen, ook krijgt de boom later in het jaar paarse besjes.

  • Winterharde boom
  • Kan op alle grondsoorten groeien
  • Prachtige bloei met witte bloemen
  • Hele jaar door groenblijvend
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Laurierkers meerstammig

De meerstammige laurierkers in het Latijns Prunus laurocerasus is een boom met meerdere stammen vanuit de grond, vandaar de naam meerstammig. Deze boom is goed winterhard en is het hele jaar door groenblijvend, hierdoor kun je ook in de winter genieten van deze boom. Het oudere blad is donkergroen van kleur, nieuw blad wat net is aangemaakt zal lichtgroen van kleur zijn, wat door de jaren heen zal verkleuren naar donkergroen. In de bloeiperiode krijgt de laurierkers witte bloemen in trossen, de bloemen zorgen voor een lekkere geur, maar zijn ook heel goed voor insecten zoals bijen en wespen. Later in het jaar krijgt de laurierkers paarse besjes, waar vogels weer gek op zijn.

Vaak wordt meerstammig vergeleken met solitair, dit heeft te maken dat ook een solitair meerdere stammen vanuit de grond kan hebben. Het verschil is alleen dat een solitair laag vertakt is en hierdoor vanaf de grond al vertakt kan zijn, hierdoor zal een solitair als een struik groeien. De vertakkingen van een meerstammige boom, beginnen niet vanaf de grond, waardoor bij de boom eerst een deel van de stammen te zien is, voordat de vertakking beginnen.

De laurierkers is goed winterhard, het enige waardoor de boom wat vorstgevoeliger kan zijn, is als de boom op een plek staat met oostenwind of noordoostenwind. Mocht de boom net geplant zijn en er een strenge vorst komt van bijvoorbeeld -13 graden Celcius, zul je zien dat het blad van de boom bruin wordt en er afvalt. Dit doet de boom om zichzelf te beschermen, in het voorjaar zal de boom weer gaan uitlopen en nieuw blad gaan aanmaken. Over het algemeen gebeurt dit bij jonge boompjes of als de boom nog geen volledig jaar op de nieuwe standplaatst staat.

Laurierkers meerstammig bezorgen

Wij maken gebruik van onze eigenbezorgdienst, hierdoor zal de boom door onze eigen chauffeur bezorgd worden. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het bezorgen beter garanderen. Bestel je vandaag, dan zal de levering binnen 5 werkdagen bij je plaatsvinden. Voor het bezorgmoment sturen wij een mail met een voorstel, mocht dit niet uitkomen, kun je altijd contact met ons opnemen. Een dag voor levering sturen wij een mail met hierin het tijdsvak en een link waarmee de chauffeur op de dag van levering live te volgen is.

Veelgestelde vragen

Wij bezorgen bijna alles met onze eigen bezorgdienst. Door onze kennis en ervaring waarborgen wij de kwaliteit van bomen en planten tijdens transport. De bezorger heeft verstand van bomen en kan tijdens het afleveren nog wat handige tips geven. Wanneer de plek goed te bereiken is tot in de tuin wordt de bestelling daar afgeleverd.

Doorgaans bezorgen wij binnen 5 werkdagen in heel Nederland en België (Vlaanderen). Voor leveren op de waddeneilanden worden er transportkosten gerekend. 
Bestellingen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Kleine bomen en planten worden met de post verstuurd in speciale verpakking. Ervaar het gemak van onze gratis bezorgservice en geniet van de beste bomen van bomenbezorgd.nl!
 

Let op: Bestellingen afleveren via binnenshuis is niet mogelijk.

 

Ja, bomen en planten kan je het hele jaar door bestellen en aanplanten. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de boom dagelijks voldoende water te geven. 
Daarnaast is het niet mogelijk om bomen te planten wanneer het vriest, de grond is immers te hard om een gat te kunnen graven. Voor de meeste mediterrane bomen adviseren wij deze aan te planten vanaf maart elk jaar (wanneer de kans op strenge vorst nihil is).

De stamhoogte wordt bepaald op basis van de onderste takken aan de stam. Wij meten de stamhoogte vanaf de bovenkant van de kluit tot het punt waar de eerste vertakkingen zich bevinden.
De stamhoogte is altijd afhankelijk van de boomsoort en kan dus variëren.

 

De stamomtrek wordt gemeten op 75 tot 100cm boven de kluit/pot/wortels van de boom. Op het dikste punt op deze hoogte wordt een meetlint om de boom heen gedaan om het formaat te bepalen. 

Let op: De stamomtrek is niet de diameter

 

Wij adviseren al onze klanten om bij elke boom altijd gebruik te maken van 2 boompalen en boom bevestigingsband.

Dit voorkomt het scheefwaaien of omwaaien van de boom. Mocht dit gebeuren dan scheuren er mogelijk wortels af en is de kans erg groot dat de boom doodgaat.

Kies je ervoor om toch geen gebruik te maken van de boompalen en het boom bevestigingsband? Dan heb je ook geen recht op garantie wanneer de boom doodgaat.

Meer informatie over onze garantievoorwaarden kunt u hier vinden.

Je kunt de boompalen en alle andere toebehoren na drie groeiseizoenen verwijderen. Wij raden het af om dit eerder te doen, omdat de boom dan nog niet goed geworteld is in de grond. Hierdoor staat hij nog niet sterk genoeg en is de kans op omwaaien en afsterven groot.

Een boom planten kan tot ongeveer het vriespunt. Lichte nachtvorst is geen enkel probleem! Bij langdurige, strengere vorst raden wij het niet aan om een boom te planten. 
Bij vorst is de grond bevroren en kunnen wij de bomen niet meer rooien van onze kwekerij, omdat de bevroren grond voor ernstige wortelschade kan zorgen. Mocht je toch een boom willen bestellen in een vorst periode, dan nemen wij binnen 24 uur na de bestelling contact met je op over de beste levertijd in verband met de vorst.

Het kan helaas voorkomen dat er een boom beschadigd raakt tijdens het transport

Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de beschadigde boom.

Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Jazeker! Wij planten met veel plezier jouw boom. Dankzij onze ervaring, vakmanschap en kennis is het voor ons een koud kunstje om de boom te planten.

Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice is het belangrijk dat je ook het aanplantpakket aanvinkt. 

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Heb je een of meerdere vragen die hier niet tussen staan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00. 

 

Wat is het verschil tussen groenblijvende en bladhoudende bomen?

Groenblijvende bomen zijn bomen waarvan de bladeren het hele jaar groen blijven. Dit betekent echter wel dat de bladeren er ook af kunnen vallen.

Bij bladhoudende bomen is dit niet het geval. Hier blijft het blad het hele jaar aan de boom. Echter blijft dit blad niet altijd groen maar zal het verkleuren in bijvoorbeeld de herfst. 

Echt bladhoudend zijn maar een paar bomen, bijvoorbeeld de groene of rode beuk! 

Voor meer vragen neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Nee, wij leveren zelf niet op de Wadden.

Wil je toch een bestelling laten leveren op een van de Waddeneilanden, neem dan gerust contact met onze klantenservice op! Dan bespreken wij graag de mogelijkheden. 

Er zijn geen extra bezorgkosten voor België. Wij leveren gratis in Nederland en een groot deel van België.

Wij leveren in de volgende delen van België:

West en Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Limburg
Vlaams-Brabant

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4965 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplanten van een laurierkers meerstammig

Voor het aanplanten van de laurierkers meerstammig, zouden wij adviseren om gebruik te maken van de aanplantgrond. In deze grond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft, dit bevorderd ook de aangroei van de boom. Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje, met hierin tips voor het aanplanten en tips voor de verzorging.

Wil je de boom liever door ons laten aanplanten, is dit mogelijk. Bestel de aanplantservice in combinatie met de aanplantgrond mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige waar je voor hoeft te zorgen, is dat de plek waar mij mogen aanplanten vrij is van oude wortels, kabels en dat hier geen puin ligt.

Laurierkers meerstammig snoeien

Mocht je de boom wat groter willen laten uitgroeien, dan is jaarlijkse snoei niet perse nodig. Daarnaast zal jaarlijkse snoei er ook voor zorgen dat de boom minder bloemen zal krijgen in de bloeiperiode. Voor de snoeiperiode zouden wij adviseren om dit in maart te doen, of eventueel in juni voor vormbehoud. Verwijder hierbij te dikke takken en snoei de laurierkers eventueel terug tot de gewenste vorm.

Laurierkers meerstammig verzorgen

Een laurierkers heeft geen eisen voor een ondergrond en kan goed aangeplant worden op iedere grondsoort. Belangrijk is wel dat de laurierkers niet te nat staat, ondanks dat de boom veel water nodig heeft, kan de boom niet zo goed tegen een plek waar voor langdurige periode plassen water staan. Belangrijk is dat de plek goed waterdoorlatend is, zodat het water ook goed kan weglopen.

Tijdens het groeiseizoen van april tot eind oktober heeft deze laurierkers, bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celcius, 3 tot 10 liter water per dag nodig. Vooral na het aanplanten is het belangrijk om de meerstammige laurierkers veel water te geven. Doorgaans duurt het minimaal 2 groeiseizoenen voordat de wortels diep en sterk genoeg gegroeid zijn, om zichtzelf te kunnen voorzien van grondwater. 

Buiten het groeiseizoen van november tot maart, heeft de meerstammige laurierkers minder water nodig en is de grond vaak nog wel vochtig genoeg van het regenwater. Houd in deze periode de grond goed in de gaten, voelt de grond droog aan, geef de laurierkers dan wat water bij, zodat de wortels niet uitdrogen.