Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen
>
Gouden regen
>
Gouden regen meerstammig

Gouden regen meerstammig (Laburnum watereri 'Vossi')

De gouden regen meerstammig, wordt in het Latijn Laburnum watereri ‘Vossi’ genoemd. Het voordeel van een meerstammige boom is dat deze compacter is, en ook compact te houden is. Echter houdt dit de bloei van de gouden regen niet in bedwang. In mei/juni staat er een prachtige gouden struikvorm in jouw tuin. Geef deze meerstammige gouden regen een prominente plek zodat hij in het voorjaar de show kan stelen. 

 • Gratis bezorging tot in je tuin
 • Geeft je tuin een gouden kleur  
 • Makkelijk in onderhoud
 • Heerlijk geurende bloemen
Gouden regen meerstammig
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Gouden regen meerstammig
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 274,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 274,95
Tijdelijk uitverkocht
1-1 van totaal 1

De gouden regen meerstammig, wordt in het Latijn Laburnum watereri ‘Vossi’ genoemd. Het voordeel van een meerstammige boom is dat deze compacter is, en ook compact te houden is. Echter houdt dit de bloei van de gouden regen niet in bedwang. In mei/juni staat er een prachtige gouden struikvorm in jouw tuin. Geef deze meerstammige gouden regen een prominente plek zodat hij in het voorjaar de show kan stelen. 

 • Gratis bezorging tot in je tuin
 • Geeft je tuin een gouden kleur  
 • Makkelijk in onderhoud
 • Heerlijk geurende bloemen

Gouden regen meerstammig kopen

De gouden regen is ook beschikbaar als meerstammige boom. De gouden regen voegt overal enorm veel sierwaarde toe in de tuin. De gouden regen meerstammig is beschikbaar in het volgende formaat:

Dit formaat is geschikt voor alle tuintypes, of je nu een kleine of grote tuin hebt. We bezorgen deze bloesemboom binnen vijf werkdagen gratis bij je thuis. Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. 

Afbeelding

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Waar plant je de gouden regen meerstammig?

Op welke grond mag de gouden regen meerstammig aangeplant worden?

Wanneer is de bloeiperiode van de gouden regen meerstammig?

Welke kleur heeft het blad van de Laburnum watereri ‘Vossii’?

Is de gouden regen meerstammig winterhard?

Is de gouden regen giftig?

De gouden regen meerstammig aanplanten

De gouden regen kan eigenlijk op elke grondsoort groeien, maar hij heeft voorkeur voor lichte klei, zand en zavel. Het is belangrijk dat de grond vrij gemaakt wordt van kabels, stenen, oude wortels en puin. Zo krijgt de gouden regen meerstammig de ruimte om nieuwe verse wortels te ontwikkelen. Zonder deze ruimte kan het zijn dat er niet voldoende vocht wordt opgenomen. Dit resulteert in de meeste gevallen in een slecht groeiende boom en in het ergste geval het afsterven ervan. 

Op een plek in de zon of halfschaduw groeit de gouden regen het best. Zorg voor een vochtige grond zodat de boom zelf ook moet zoeken naar water. Bij een te natte grond wordt de boom lui en zullen er weinig tot geen nieuwe wortels worden aangemaakt. Wanneer je het plantgat graaft, denk er dan aan dat je dit pas op de plantdag zelf doet. Zorg er voor dat het gat 25 procent groter is dan de kluit of pot waarmee de boom wordt geleverd, zodat de wortels in een wat lossere aarde een goede start kunnen maken. 

Wil je dat wij de gouden regen op stam voor jou komen aanplanten? Dat is zeker mogelijk! Bestel de aanplantservice bij het plaatsen van je bestelling en wij zorgen er voor dat je bestelling binnen tien werkdagen bezorgd en aangeplant is.

Het snoeien van de gouden regen meerstammig

Snoei de gouden regen meerstammig na de bloei van het voorjaar. Je kunt de boom ook eerder snoeien, maar dan loop je een groot deel van de prachtige goudgele bloemen mis, en dat is precies waar deze boom om bekend staat. Je kunt deze gouden regen terugsnoeien naar een compacte meerstammige struik. Snoei eenmaal per jaar de dikkere takken weg, maar let op dat je het skelet van de boom niet snoeit. Het skelet zijn de dikke stammen die de vorm van de boom bepalen. Eenjarige takken kun je altijd terugsnoeien tot één à twee bloemknoppen. 

Het blad van de gouden regen meerstammig

Het blad van de Laburnum watereri ‘Vossii’ is groen, ovaalvormig en driedelig. Na de bloei begint hij met het aanmaken van zijn nieuwe bladeren. De bladeren blijven groen gedurende het jaar. Zelfs in de herfst blijft dit groen. Waar veel bomen in het najaar geel verkleuren, blijft deze boom groen. 

De bloei van de gouden regen meerstammig

Dit is uiteraard waarvoor je deze boom aanschaft. In de maanden mei t/m juni begint deze boom met het aanmaken van zijn prachtige gouden trossen. Er ontstaat als het ware een gordijn aan gouden bloemen die ongeveer twee maanden zullen schitteren, vooral wanneer je wacht met de snoei tot na de bloei. 

De groei van de gouden regen meerstammig

De Laburnum watereri ‘Vossii’ is een middelmatige en vaasvormige groeier, vooral in deze meerstammige variant. Dit betekent dat deze goed toe te passen is in elk type tuin. De takken groeien namelijk schuin naar boven, waardoor deze boom niet veel ruimte om zich heen vereist. De gouden regen heeft een halfopen kroonstructuur wat inhoudt dat, zelfs wanneer de boom volop in het blad zit, je nog door de bladeren heen kunt kijken. Echter neemt dit niks van de pracht en praal weg die deze boom te bieden heeft. 

Hoe onderhoud ik de gouden regen meerstammig? 

Tijdens het groeiseizoen (april tot en met september) heeft de boom een dagelijkse gift water nodig, en dan vooral bij langdurig warm weer. Zo'n tien tot vijftien liter per dag is dan voldoende. Verminder dit naarmate het groeiseizoen vordert en de temperatuur weer daalt. Tegen die tijd heeft de gouden regen voldoende wortels om zichzelf van vocht te voorzien.

Controleer met enige regelmaat of de grond droog/vochtig is. Dit stimuleert de wortels van de gouden regen om zelf naar water te zoeken. Let op dat de grond niet té droog is, anders kunnen de bladeren geel kleuren en uiteindelijk afvallen. Dit is niet meteen het einde van de boom, mits je er op tijd bij bent. Een te natte grond vertraagt de groei van deze boom en kan zelfs leiden tot het rotten van de wortels, wat vaak het afsterven van de boom veroorzaakt. Wees dus voorzichtig met de hoeveelheid water die je geeft.

De gouden regen is redelijk winterhard en heeft dus geen extra bescherming nodig in de winter. 

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Patrick De Ridder

Alles prima op tijd volgens afspraak

10/10
daan herk

goede aflevering

10/10
Jose Sipman

De boom werd keurig op op de afgesproken tijd geleverd en heel vakkundig op de daarvoor bestemde plek aan gepland .Wij zijn heel blij met de mooie Amberboom.

10/10
Ronald

Perfecte service!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten