Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5494 beoordelingen
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna
Home
>
Bloesembomen
>
Japanse sierkers
>
Japanse sierkers 'Accolade'

Japanse sierkers 'Accolade' (Prunus 'Accolade')

De Japanse sierkers 'Accolade' (in het Latijn: Prunus 'Accolade') is een karakteristieke bloesemboom met een opvallende horizontale groeiwijze. Door de horizontale groeiwijze valt deze sierkers nog meer op tijdens de bloei. De Prunus 'Accolade' heeft groen blad dat in de herfst verkleurt naar oranje, geel en rood.

  • Horizontale groeiwijze
  • Lichtroze bloemen
  • Langzame groeier
  • Opvallende herfstkleuren
Japanse sierkers 'Accolade'
  • Stamhoogte 180 - 180 cm
  • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 69,95
Beschikbaar
€ 69,95
Beschikbaar

De Japanse sierkers 'Accolade' (in het Latijn: Prunus 'Accolade') is een karakteristieke bloesemboom met een opvallende horizontale groeiwijze. Door de horizontale groeiwijze valt deze sierkers nog meer op tijdens de bloei. De Prunus 'Accolade' heeft groen blad dat in de herfst verkleurt naar oranje, geel en rood.

  • Horizontale groeiwijze
  • Lichtroze bloemen
  • Langzame groeier
  • Opvallende herfstkleuren

Prunus ‘Accolade’ kopen

Ben je op zoek naar een opvallende bloesemboom? Kijk dan bij de Japanse sierkers ‘Accolade’. Door de horizontale groei is dit een Japanse sierkers die in de bloeiperiode echt opvalt. Wij bieden de Japanse sierkers 'Accolade' met een totaalhoogte van 200 - 250 cm aan.

Bij Bomenbezorgd.nl bestel je snel en eenvoudig jouw Prunus ‘Accolade’. Wij bezorgen deze gratis binnen 5 werkdagen bij je thuis. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je vanuit ons een voorstel voor levering. Om de chauffeur op de dag van levering te kunnen volgen, ontvang je een dag van tevoren de track & trace. In deze mail staat ook de verwachte tijdsindicatie.

Prunus ‘Accolade’ aanplanten

De Prunus ‘Accolade’ heeft geen voorkeur voor een grondsoort. De Japanse sierkers houdt van een zonnige plek, of van een plek met halfschaduw. Zorg ervoor dat de plek van aanplanten goed waterdoorlatend is, want de Prunus ‘Accolade’ houdt namelijk niet van nattigheid.

Voor het aanplanten is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de boom. De boom kan namelijk 3 tot 5 meter breed worden. Plaats de boom niet te dicht op een schuur of schutting. Voor het plantgat adviseren wij om deze 25 procent groter aan te houden ten opzichte van de kluit of wortels.

Bij het aanplanten adviseren wij om gebruik te maken van het aanplantpakket. Door de Prunus ‘Accolade’ aan te planten met boompalen, staat de boom in de eerste paar jaar goed en stevig in de grond. Dit zorgt ervoor dat de boom zich goed kan wortelen. De aanplantgrond die in het pakket zit, zorgt ervoor dat de boom de juiste voedingsstoffen krijgt.

bg-left
bg-right
Verzorgingstips
Hoe hoog wordt een Prunus 'Accolade'?
Hoe snel groeit een Prunus 'Accolade'?
Welke herfstkleur krijgt een Prunus 'Accolade'?
Wanneer bloeit een Prunus 'Accolade'?
Hoe groot moet het plantgat zijn?
Op welke grond kun je een Prunus 'Accolade' aanplanten?
Heeft een Prunus 'Accolade' een voorkeur voor een standplaats?
Hoe en wanneer kun je de Prunus 'Accolade' snoeien?
Krijgt een Prunus 'Accolade' vruchten?
Is het nodig om een Prunus 'Accolade' jaarlijks te bemesten?

De Prunus ‘Accolade’ verzorgen

Na het aanplanten van de Prunus ‘Accolade’ is het belangrijk om de boom goed water te geven. Hierdoor kan de boom zich goed wortelen. Over het algemeen duurt het twee tot drie groeiseizoenen voordat de wortels diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te kunnen voorzien van grondwater. Help de boom daarom een handje bij droog of warm weer door hem extra water te geven.

De indicatie voor het watergeven staat in het boekje met aanplantinstructies die je bij levering van ons ontvangt.

Blad van een Prunus ‘Accolade’

De Prunus ‘Accolade’ is bladverliezend. Dit betekent dat de boom in de herfst het blad laat vallen. In het voorjaar maakt de Prunus ‘Accolade’ nieuw blad aan dat groen van kleur is. In de herfst verkleurt het blad opvallend naar oranje, geel en rood.

Groei van een Prunus ‘Accolade’

De Prunus ‘Accolade’ is een langzaam groeiende boom. Wanneer je hem niet snoeit, kan zijn zo'n 6 tot 7 meter hoog worden. De stamhoogte, dit is de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, groeit niet meer. Uiteraard groeit de boom nog wel in de kroon.

Japanse sierkers ‘Accolade’ snoeien

Omdat de Prunus ‘Accolade’ redelijk traag groeit, heeft de boom weinig snoei nodig. Door de horizontale groei is alleen lichte snoei in april nodig wanneer de bloei voorbij is. Verwijder alleen takken die door elkaar groeien, of kort takken in waar het nodig is.

Bloei van een Prunus ‘Accolade’

De bloeiperiode van de Japanse sierkers ‘Accolade’ is in maart / april. In deze periode krijgt de boom lichtroze bloemen in trossen.

bloesem Prunus Accolade

bg-left
bg-right
Wat onze klanten zeggen over ons
Ron

Mooie amber bomen met meer lengte gekregen dan besteld voor een hele scherpe prijs. Netjes afgeleverd met aanplant documentatie.

10/10
Silvia

Prachtige grote bomen besteld en supersnel in huis. De lieve bezorgers wilden de bomen ook meteen voor ons achterom in de achtertuin neerzetten. Superfijn !

10/10
Tom

Prima service!

9/10
Esther

We hadden een dakplataan besteld met aanplantservice. Op de dag van levering goot het en was er net een harde storm geweest. Door weer en wind heeft hij de boom geplant. Topper Wel heeft hij de 2e zak aanplantgrind weer mee terug genomen waar we wel voor betaald hebben

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh