Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5494 beoordelingen
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna
Home
>
Bloesembomen
>
Japanse sierkers
>
Japanse sierkers als leiboom

Japanse sierkers als leiboom (Prunus serrulata)

De Japanse sierkers leiboom is een unieke leiboom in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. In het voorjaar krijgt de boom prachtige roze bloemen gevuld in trossen. Na de bloesem loopt het blad bronskleurig uit, wat later in het jaar groen verkleurd. In de herfst krijgt het blad prachtige geel, oranje en rode herfstkleuren.

 • Prachtige herfstkleuren
 • Roze bloemen in trossen
 • Bronskleurig uitlopend blad
 • Makkelijk in onderhoud
Japanse sierkers leiboom 120 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 84,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 84,95
Tijdelijk uitverkocht
Japanse sierkers leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 129,95
Beschikbaar
€ 129,95
Beschikbaar
Japanse sierkers leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 134,95
Beschikbaar
€ 134,95
Beschikbaar

De Japanse sierkers leiboom is een unieke leiboom in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. In het voorjaar krijgt de boom prachtige roze bloemen gevuld in trossen. Na de bloesem loopt het blad bronskleurig uit, wat later in het jaar groen verkleurd. In de herfst krijgt het blad prachtige geel, oranje en rode herfstkleuren.

 • Prachtige herfstkleuren
 • Roze bloemen in trossen
 • Bronskleurig uitlopend blad
 • Makkelijk in onderhoud

Japanse sierkers leiboom kopen

Bij Bomenbezorgd.nl bestel je snel en eenvoudig de Japanse sierkers als leiboom. Wij bezorgen deze sierkers binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je vanuit ons een mail met hierin een voorstel voor levering. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons de tijdsindicatie. In deze mail zit ook een track & trace code, waarmee de chauffeur live te volgen is.

Wij bieden de Japanse sierkers als leiboom aan in 3 verschillende stamhoogtes

Japanse sierkers als leiboom aanplanten

De Japanse sierkers als leiboom is een sterke bloesemboom, die goed tegen wind kan. De boom groeit op vrijwel elk grondsoort, maar heeft wel een voorkeur voor lichte klei, zand en zavel. 

Het liefst staat de Prunus serrulata als leiboom op een zonnige plek of op een plek met halfschaduw. De boom kan goed tegen een droge, of vochtige ondergrond. Wel is het belangrijk om rekening te houden of de plek van aanplanten wel goed waterdoorlatend is.

We adviseren om de Japanse sierkers leiboom aan te planten met aanplantpakket. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. In de aanplantgrond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft en wat vaak niet in de normale aarde zit. De voedingsstoffen in de aanplantgrond, stimuleren de aangroei.

Vaak duurt het 2 tot 3 jaar voordat de boom zich goed heeft kunnen wortelen in de grond. Om ervoor te zorgen dat de boom ook bij wind goed stevig staat, adviseren wij om de boom aan te planten met boompalen.

Mocht je de Japanse sierkers als leiboom door ons willen aanplanten is dit mogelijk. Voeg bij het plaatsen van je bestelling het aanplantpakket en aanplantservice toe. Wij zullen in dat geval binnen 10 werkdagen bij je langskomen voor het bezorgen en aanplanten. Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de plek van aanplanten vrij is van puin, oude wortels, bekabeling en wit zand. Wij doen de rest.

bg-left
bg-right
Verzorgingstips
Hoe groot is het leischerm bij een Prunus serrulata?
Welke herfstkleur krijgt een Japanse sierkers leiboom?
Wanneer bloeit een Japanse sierkers leiboom?
Hoe groot moet het plantgat zijn?
Op welke grond kun je een Japanse sierkers leiboom planten?
Heeft een Japanse sierkers leiboom een voorkeur voor een standplaats?
Hoe en wanneer kun je een Japanse sierkers leiboom snoeien?
Krijgt een Japanse sierkers leiboom vruchten?
Is het nodig om een Japanse sierkers leiboom jaarlijks te bemesten?
Is een Japanse sierkers leiboom gevoelig voor ziektes?

Groei van een Japanse sierkers als leiboom

Als je een Japanse sierkers als leiboom uitkiest, is het belangrijk om rekening te houden met de stamhoogte. De stamhoogte, dit is de hoogte waarop het leischerm begint, groeit namelijk niet meer. Het leischerm blijft altijd op dezelfde hoogte. De takken zijn grotendeels in de breedte over het leischerm geleid. Dit zorgt ervoor dat het leischerm mooi vol groeit.

Bloei van een Japanse sierkers als leiboom

De Japanse sierkers leiboom bloeit in april / mei. In deze periode krijgt de boom roze bloemen in trossen. In combinatie met het bronskleurig uitlopend blad, zorgt dit voor een prachtig beeld.

Japanse sierkers als leiboom snoeien

De Japanse sierkers als leiboom is een makkelijke boom in onderhoud. Het beste moment om de leiboom te snoeien is in de maand net na de bloeiperiode. Snoei het leischerm terug tot een egaal scherm.

Japanse sierkers leiboom verzorgen

Ondanks dat de Japanse sierkers leiboom tegen een droge ondergrond kan, is het wel belangrijk om de boom water te geven. Vooral in de eerste twee jaar is dit belangrijk, omdat de wortels dan namelijk nog niet diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te voorzien van het grondwater. 

Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje met aanplantinstructies met hierin een indicatie voor het watergeven. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen van april tot oktober de boom water te geven. Doe dit wanneer het droog weer is, of wanneer het minimaal 20 graden Celsius is.

Om de groei te stimuleren, kun je de Japanse sierkers leiboom jaarlijks bemesten. Strooi in het voorjaar organische meststof, of koemestkorrels en wat tuinkalk rondom de stam.

Blad van een Japanse sierkers leiboom

In de bloeiperiode na de bloesem, krijgt de Japanse sierkers leiboom nieuw blad. Het loopt bronskleurig uit en verkleurt daarna naar groen. In de herfst, voordat de boom het blad laat vallen, krijgt de boom prachtige gele, oranje en rode herfstkleuren.

bloei Japanse sierkers leiboom

bg-left
bg-right
Wat onze klanten zeggen over ons
Herbert

Planten en bomen in top conditie geleverd.

10/10
A

After putting a review here about the half dead trees I received from BomenBezordg.nl the customer service contacted me, extended the warranty on the two trees I purchased and provided me with some compensation in the form of a gift voucher. I appreciate the work done on this. As it looked like the trees have suffered during transportation and won't blossom anymore this year and that's why they provided me with extension of the warranty.

9/10
Jacky

Wlen geplaatst netjes opgeruimd en heel vriendelijk.

10/10
Harry van der Veerdonk

Medere malen besteld bij jullie altijd goed aan de afspraak gehouden. NA TELEFONISCH ONDERHOUD OVER 3 OLIJFBOMEN MET RECHTE STAM TE LEVEREN. Hier hebben jullie je ook uitmuntend aan gehouden en geleverd. Bedank en ik zal zeer zeker met jullie in zee gaan.

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh