Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

I.v.m. voorjaarsdrukte kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Home
>
Bloesembomen
>
Krentenboom
>
Krentenboom haagelement

Krentenboom haagelement (Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar')

Ben je op zoek naar een mooie, lage tuinafscheiding? Dan is een krentenboom haagelement hier ideaal voor. De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ is een echte eyecatcher in je tuin, in april/mei krijgt deze krentenboom prachtige witte bloemen. Ook in de herfst is deze boom een echte eyecatcher vanwege de verschillende herfstkleuren.

 • Eyecatcher
 • Prachtige herfstkleuren
 • Hoge sierwaarde
 • Voorjaarsbloeier
Krentenboom haagelement
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Krentenboom haagelement
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 180 - 180 cm
€ 264,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 264,95
Tijdelijk uitverkocht
1-1 van totaal 1

Ben je op zoek naar een mooie, lage tuinafscheiding? Dan is een krentenboom haagelement hier ideaal voor. De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ is een echte eyecatcher in je tuin, in april/mei krijgt deze krentenboom prachtige witte bloemen. Ook in de herfst is deze boom een echte eyecatcher vanwege de verschillende herfstkleuren.

 • Eyecatcher
 • Prachtige herfstkleuren
 • Hoge sierwaarde
 • Voorjaarsbloeier

Krentenboom haagelement kopen

Als je op zoek bent naar een lage schermafscheiding, ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. Wij hebben de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ als haagelement in het formaat stamhoogte 20-40 cm beschikbaar. Mocht je op zoek zijn naar een ander soort haagelement, kun je ook op onze pagina met haagelementen kijken.

Wij bezorgen binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis in Nederland en Vlaanderen. Als je de krentenboom haagelement door ons wilt laten aanplanten, dan komen wij binnen 10 werkdagen bij je langs. 

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ als haagelement wordt door onze eigen bezorgdienst bezorgd. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit tijdens het transport beter garanderen. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een tijdsindicatie. In deze mail zit ook een live track & trace, waarmee je de chauffeur op de dag van levering live kan volgen.

Krentenboom haagelement aanplanten

Een krentenboom haagelement heeft geen voorkeur voor grondsoort en kan daardoor overal aangeplant worden. Wel houdt de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ van een zonnige plek en kan hij niet zo goed tegen natte grond. Hiermee bedoelen wij dat de plek goed waterdoorlatend moet zijn en er niet voor langere periode plassen water blijven staan. Als de wortels voor een langere periode onder water staan, kan er namelijk wortelrot ontstaan. 

De wortels zullen oppervlakkig groeien. Voor het aanplanten adviseren wij om Pokon aanplantgrond te gebruiken. Pokon aanplantgrond bevat alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft, wat de aangroei stimuleert. De kluit verschilt per boom. Voor het plantgat adviseren wij om deze 25 procent groter aan te houden ten opzichte van de kluit.

Mocht je het haagelement door ons willen laten aanplanten, dan kun je de aanplantservice toevoegen aan je bestelling in combinatie met de aanplantgrond. Binnen 10 werkdagen komen we bij je langs om de krentenboom haagelement aan te planten. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikte plek in de tuin uitkiezen en ervoor zorgen dat deze plek vrij is van oude wortels, kabels, puin en wit zand.

Vruchten van een krentenboom haagelement

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ krijgt kleine donkerblauwe vruchten, die ook eetbaar zijn. Vogels, maar ook mensen zijn er gek op. Naast het eten van de vruchten, kun je deze ook gebruiken om bijvoorbeeld jam of sap van te maken.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog is een krentenboom haagelement bij levering?

Hoe snel groeit een krentenboom haagelement?

Welke herfstkleur krijgt een krentenboom haagelement?

Wanneer bloeit een krentenboom haagelement?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een krentenboom haagelement aanplanten?

Heeft een krentenboom een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je krentenboom haagelement snoeien?

Krijgt een krentenboom haagelement vruchten?

Is het nodig om een krentenboom haagelement jaarlijks te bemesten?

Krentenboom haagelement snoeien

Een krentenboom haagelement is geen hele snelle groeier en het snoeien doe je meer voor vormbehoud. De beste periode om dit te doen is in april/mei. Snoei de krentenboom hierbij terug tot een egaal scherm. 

Blad van een krentenboom haagelement

Tijdens de bloeiperiode maakt de krentenboom naast bloemen ook nieuw blad aan. Het blad loopt bronskleurig uit en verkleurt daarna naar groen. De onderkant van het blad zal grijsgroen van kleur zijn. In de herfst verkleurt het blad naar prachtige herfstkleuren, zoals geel, oranje, rood en scharlakenrood. Hierdoor valt het haagelement niet alleen in het voorjaar, maar zeker ook in het najaar op.

Een Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ als haagelement is niet bladhoudend. Dit betekent dat het haagelement het blad in de late herfst zal laten vallen.

Bloei van een krentenboom haagelement

De bloeiperiode van een krentenboom haagelement is in april/mei. In deze periode krijgt de krentenboom witte bloemen in kleine trosjes. Samen met het uitlopend bronskleurige blad, zorgt dit voor een mooi beeld in je tuin en kun je ook zeggen dat dit een echte eyecatcher in je tuin is.

Daarnaast trekken de bloemen ook veel insecten aan zoals bijen en wespen. Ook vogels zullen hierop afkomen.

Groei van een krentenboom haagelement

De Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ heeft een smalle groeiwijze en is hierdoor zeer geschikt als haagelement. De krentenboom haagelement is geen hele snelle groeier. De stamhoogte, de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, groeit niet meer. De groei zal in de vertakkingen zitten, waardoor het scherm mooi vol zal gaan groeien.

Krentenboom haagelement verzorgen

Het is belangrijk om een Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ direct na aanplanten te voorzien van water. Hierdoor kan de boom zich goed vastzetten in de grond.
De groeiperiode is van april tot oktober. In deze periode heeft de Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ bij droog weer of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius dagelijks water nodig.

Doorgaans heeft de krentenboom twee groeiseizoenen extra water nodig. Na deze periode zullen de wortels diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te kunnen voorzien van het grondwater. Een exacte hoeveelheid voor het watergeven kunnen wij niet geven. Wel leveren wij bij levering een boekje mee met aanplantinstructies en hierin staat ook een indicatie voor het watergeven.

Het extra bemesten van een Amelanchier canadensis 'Rainbow Pillar’ zal niet nodig zijn. Daarnaast is de krentenboom als haagelement niet gevoelig voor ziekten.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Joszwa

Tja… wat verder te melden? Niets! Procedures goed, bezorging goed. Product goed.

10/10
Ronald

Degelijk en vriendelijk

10/10
Danny

Vriendelijke mensen, snelle levering. 1 van de bomen was niet helemaal naar wens. Die is direct omgewisseld voor een ander exemplaar.

10/10
Laetitia

Onze notenboom van 5 meter werd binnen de 5 werkdagen geleverd. De man in kwestie die het kwam afleveren, was super vriendelijk en gaf nog wat extra tips - ondanks het feit dat we de boom niet door hen lieten plaatsen. Bedankt!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten