Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Bloesembomen
>
Krentenboom
>
Krentenboom Robin Hill

Krentenboom Robin Hill (Amelanchier arborea 'Robin Hill')

De krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) is een unieke krentenboom in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De krentenboom is een van de vele bloesembomen die je bij ons vindt. De Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ heeft alles in huis: mooie bloei, groei en herfstverkleuring. Daarnaast heeft de Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ een grijs gladde bast, wat voor een uniek beeld zorgt.

 • Grijze gladde barst
 • Witte bloemen tijdens bloeiperiode
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bronskleurig uitlopend blad
Krentenboom Robin Hill
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Totaalhoogte
-
1 resultaat
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Krentenboom 'Robin Hill'
Laagste prijs garantie
 • Stamomtrek 6 - 8 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 114,95
Beschikbaar
€ 114,95
Beschikbaar
1-1 van totaal 1

De krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) is een unieke krentenboom in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De krentenboom is een van de vele bloesembomen die je bij ons vindt. De Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ heeft alles in huis: mooie bloei, groei en herfstverkleuring. Daarnaast heeft de Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ een grijs gladde bast, wat voor een uniek beeld zorgt.

 • Grijze gladde barst
 • Witte bloemen tijdens bloeiperiode
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bronskleurig uitlopend blad

Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ kopen

De krentenboom ‘Robin Hill’ hebben wij beschikbaar in het formaat 200-300 cm. Ten opzichte van de Amelanchier lamarckii groeit deze krentenboom harder. De krentenboom ‘Robin Hill’ hebben wij alleen als hoogstamboom beschikbaar. Ben je op zoek naar een andere vorm krentenboom? Kijk dan bijvoorbeeld bij onze krentenboom als leiboom, of een meerstammige krentenboom.

Een Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ bestel je snel en gemakkelijk via Bomenbezorgd.nl. De krentenboom bezorgen we binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je binnen 24 uur een mail, met hierin de bezorgdag. Kies je voor de aanplantservice, dan zullen wij binnen 10 werkdagen bij je langskomen. Een dag voor levering ontvang je vanuit ons een mail, met hierin het tijdvak. Daarnaast zit in de mail ook een track & trace link, waarmee de chauffeur op de dag zelf live te volgen is.

Krentenboom ‘Robin Hill’ aanplanten

Voor het aanplanten adviseren wij altijd om het aanplantpakket te gebruiken. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. Door de boom met boompalen aan te planten, staat de boom de eerste 2 jaar goed stevig in de grond. Hierdoor is de kans kleiner dat de boom omwaait en kan de boom zich beter wortelen in de grond. In normale aanplantgrond zitten niet altijd de voedingsstoffen die de boom nodig heeft. Vandaar dat wij adviseren om de Pokon aanplantgrond te gebruiken, welke in het aanplantpakket zit. Hierdoor kan de boom een goede start maken en zal dit de aangroei ook stimuleren.

De krentenboom 'Robin Hill' heeft een voorkeur voor zavel, zand, veen of lemige grond. Voor de bodemvochtigheid heeft de krentenboom weinig eisen en kan de boom in droge of vochtige grond aangeplant worden. Belangrijk is wel dat de grond goed waterdoorlatend is, zodat er niet voor langere periode plassen water blijven staan.

De kluit kan per boom verschillen, voor het plantgat adviseren wij om deze 25 procent groter aan te houden ten opzichte van de kluit. Een gemiddelde kluit heeft ongeveer een doorsnee van 40 à 50 centimeter.

De Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ heeft graag wel wat ruimte, zodat hij goed kan groeien. Plant daarom de boom minimaal 2 tot 3 meter van een schutting of muur.

bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Krentenboom Robin Hill (Amelanchier arborea 'Robin Hill')

Hoe hoog wordt een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’)?

Hoe snel groeit een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’)?

Welke herfstkleur krijgt een Amelanchier arborea ‘Robin Hill’?

Wanneer bloeit een Amelanchier arborea ‘Robin Hill’?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) aanplanten?

Heeft een krentenboom een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) snoeien?

Krijgt een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) vruchten?

Is het nodig om een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) jaarlijks te bemesten?

Krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) snoeien

De Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ groeit ten opzichte van een Amelanchier lamarckii iets sneller, maar is nog wel een traag groeiende krentenboom. Hierdoor heeft de boom weinig snoei nodig. Snoei de boom meer voor vormbehoud. Halveer wanneer nodig lange groeischeuten of te dikke takken. Hierdoor houdt de boom een mooie vorm. Dit kun je het beste doen in de maanden februari en maart.

Blad van een Amelanchier arborea ‘Robin Hill’

Tijdens de bloeiperiode krijgt de Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ nieuw blad. Het blad loopt bronskleurig uit en zal daarna verkleuren. Het blad kleurt aan de bovenkant groen en aan de onderkant grijsgroen. In de herfst, voordat de boom het blad laat vallen, verkleurt het blad naar prachtige herfstkleuren. Het blad wordt dan scharlakenrood en oranjerood.

Bloei van een krentenboom ‘Robin Hill’

Naast dat de bloei een prachtig beeld geeft, zijn de bloemen ook goed voor het klimaat. Vooral bijen en wespen komen hierop af vanwege de nectar. De bloeiperiode van de krentenboom ‘Robin Hill’ is in april. In deze periode krijgt de krentenboom mooie witte bloemen.

Groei van een krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’)

De krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) groeit ongeveer 20 tot 25 centimeter per jaar. Dit kan van verschillende factoren afhankelijk zijn, zoals de plek waar de boom is geplant, maar ook hoeveel zon de boom krijgt. De boom kan uiteindelijk 5 tot 8 meter hoog worden. 

De stamhoogte van de boom, dit is de hoogte waarop de eerste vertakkingen beginnen, zal niet meer groeien. De kroon van de boom groeit juist wel, waardoor de boom uiteindelijk deze hoogte kan bereiken.

Krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) verzorgen

Bij levering van de krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) ontvang je van ons een boekje met aanplantinstructies. In dit boekje staat naast tips voor het aanplanten van de boom, ook een indicatie voor het watergeven van de boom. Een exacte watergift kunnen wij niet geven, dit verschilt namelijk per situatie.

Het is belangrijk om vooral na het aanplanten de boom te voorzien van voldoende water. Hierdoor kan de boom zich namelijk vastzetten in de grond, waardoor de boom gaat wortelen.

In de eerste twee jaar zullen de wortels nog niet sterk genoeg zijn om zichzelf van het grondwater te voorzien. Wij adviseren om tijdens het groeiseizoen van april tot oktober de boom te voorzien van water. Dit zal nodig zijn bij droog weer, of bij een minimale temperatuur van 20 graden Celsius en wanneer de grond droog aanvoelt.

De krentenboom (Amelanchier arborea ‘Robin Hill’) is over het algemeen niet gevoelig voor ziekten en plagen. Het kan voorkomen dat de krentenboom meeldauw krijgt. Dit is goed te behandelen met een middel wat te koop is in een tuincentrum. Je kunt ook zelf een mengsel maken van water en melk en de bladeren hiermee besproeien. Het beste kun je dit vroeg in de ochtend, of later op de avond doen, wanneer de zon niet vol schijnt.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Ruud

Zeer goede ervaring. Gemakkelijk besteld via de site, betaald en exact volgens afspraak bezorgd.

10/10
Martin

Prima kwaliteit en netjes op tijd geleverd. Aanrader!

10/10
J.E.

De bomen slaan goed aan, heel blij mee

10/10
Ronald

Degelijk en vriendelijk

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten