Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

Home
>
Bloesembomen
>
Sierappel
>
Malus 'Red Sentinel'

Malus 'Red Sentinel' (rode sierappel)

De rode sierappel wordt in het Latijn Malus 'Red Sentinel’ genoemd. De naam verklapt het al, het is een boom die mooie rode opvallende sierappels krijgt. Ook is de boom te herkennen aan de ronde half open kroon. In april en mei krijgt de sierappel mooie witte opvallende kleine bloemen.

 • Rode sierappeltjes 
 • Prachtige herfstkleuren
 • Opvallende wit-roze kleine bloementjes
 • Goed geschikt als leiboom     

 

Malus 'Red Sentinel'
Filters
Winterhard
Uitleg

Winterhardheid

Een winterharde boom is bestand tegen vorst en kan goed tegen de Nederlandse winter. Een winterharde boom kan daarmee in principe zonder enige bedekking de winter overleven. Dit doordat de boom zichzelf beschermd door bijvoorbeeld het blad te laten vallen.
Bladhoudend
Uitleg

Bladhoudend

Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het verschil tussen bladhoudend en groenblijvend is eigenlijk alleen de kleur. Er zijn namelijk bomen die hun blad wel behouden, maar waarvan het blad niet groen blijft maar bijvoorbeeld bruin kleurt in het najaar.
 • Een groenblijvende boom is bladhoudend én behoudt het gehele jaar door zijn groene kleur.
 • Een bladhoudende boom behoudt het gehele jaar door zijn blad. Het blad kan wel van kleur wisselen, bijvoorbeeld van groen naar bruin.
 • Een bladverliezende boom verliest zijn blad in het najaar en krijgt in het voorjaar nieuw blad.
 • Een boom met een bijzondere herfstkleur krijgt in het najaar meestal een gele, oranje of rode kleur. Deze bomen zijn vaak bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer groen blad.
Groenblijvend
Uitleg

Groenblijvend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.
Standplaats
Uitleg

Standplaats

De standplaats is van invloed op de groei, vorm en vertakking van de boom en heeft te maken met waar de boom geplant wordt in de tuin.
 • Een schaduw standplaats houdt rekening met maximaal 2 uur zon per dag.
 • Een halfschaduw standplaats houdt rekening met maximaal 4 uur zon per dag.
 • Een zon standplaats houdt rekening met minimaal 5 uur zon per dag.
Totaalhoogte
Uitleg

Totaalhoogte

De totaalhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan de top van de boom. De totaalhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
-
Stamhoogte
Uitleg

Stamhoogte

De stamhoogte van een boom wordt gemeten vanaf de grond tot aan het punt waar de eerste takken beginnen. De stamhoogte van de boom die je bij jou thuis ontvangt kan een klein beetje afwijken van de getoonde maten.
Bloeiperiode
Bladkleur
Prijs (€)
-
4 resultaten
|
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Rode sierappel 'Red Sentinel'
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Totaalhoogte 200 - 300 cm
€ 99,95
Beschikbaar
€ 99,95
Beschikbaar
Rode sierappel 'Red Sentinel'
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Totaalhoogte 300 - 400 cm
€ 184,95
Beschikbaar
€ 184,95
Beschikbaar
Sierappel 'Red Sentinel' solitair
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
Sierappel 'Red Sentinel' solitair
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 249,95
Beschikbaar
€ 249,95
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De rode sierappel wordt in het Latijn Malus 'Red Sentinel’ genoemd. De naam verklapt het al, het is een boom die mooie rode opvallende sierappels krijgt. Ook is de boom te herkennen aan de ronde half open kroon. In april en mei krijgt de sierappel mooie witte opvallende kleine bloemen.

 • Rode sierappeltjes 
 • Prachtige herfstkleuren
 • Opvallende wit-roze kleine bloementjes
 • Goed geschikt als leiboom     

 

Malus 'Red Sentinel' kopen

De Malus 'Red Sentinel' is een sierappel met een prachtige rijke bloei aan witte bloesem. De ‘Red Sentinel’ is ook beschikbaar als leiboom. De Malus ‘Red Sentinel' staat naast zijn mooie bloei bekend om zijn donkerrode appeltjes.

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we verschillende soorten beschikbaar, waaronder hoogstammen en solitairen: 

Sierappel leiboom ‘Red Sentinel’ | BOMENTA(L)K #89

youtube placeholder
Accepteer marketing cookies om de video te bekijken
bg-left
bg-right

Veelgestelde vragen over Malus 'Red Sentinel' (rode sierappel)

Wanneer moet je de Sierappel 'Red Sentinel' snoeien?

Hoeveel water heeft de Malus ’Red Sentinel’ na het aanplanten nodig?

Op welke plaats kan ik de Sierappel 'Red Sentinel' planten?

Hoe snel groeit de Malus ‘Red Sentinel’?

Is de ‘Malus 'Red Sentinel' winterhard?

Malus ‘Red Sentinel’ aanplanten

Kies voor het aanplanten van de rode sierappel voor een zonnige standplaats. De Malus ‘Red Sentinel’ heeft een voorkeur voor lichte klei, zand, zavel als grondsoort. Zorg voordat je begint met aanplanten dat de grond vrij is van oude wortels, kabels, puin en wit straatzand. De Malus ‘Red Sentinel’ houdt niet van ‘natte voeten’, dus zorg ervoor dat grond waterdoorlatend is. 

Kies tijdens het bestellen naast de aanplantservice, het aanplantpakket erbij. In het aanplantpakket zitten twee boompalen, twee boombanden, twee boombanden spijkers en dertig liter Pokon potgrond. De boompalen zorgen ervoor dat de Malus ‘Red Sentinel' stevig in de grond blijft staan. De potgrond geeft de juiste voedingsstoffen voor een gezonde groei van rode sierappel. 

Afbeelding

De Malus ‘Red Sentinel’ snoeien 

De rode sierappel hoef je alleen te snoeien om de vorm te behouden. Snoei de Malus ‘Red Sentinel’ terug tot een brede eivorm. Dit kan je in januari en februari doen.

Sierappeltjes in het voorjaar

De vruchtjes van sierappel kunnen heel lang aan de takken blijven zitten. Zelfs in het voorjaar zijn ze nog aanwezig. Dit is niet schadelijk voor de boom en je hoeft ze niet beslist te verwijderen. Ze zullen vanzelf van de boom vallen.
Je kan eventueel de takken licht terug snoeien om zo een deel van de appeltjes te verwijderen. Snoei niet teveel want door het snoeien bestaat de kans dat je ook de bloemknoppen weg knipt.

Het blad van de rode sierappel 

Het blad van de rode sierappel loopt bronskleurig uit en verkleurt daarna naar groen. Het blad is eirond en zes tot acht centimeter groot. Als de herfst is aangebroken krijgen de bladeren een mooie gele herfstkleur, die hij later zal verliezen. De rode appeltjes worden veel gebruikt in bloemstukken. 

De groei van de Malus ‘Red Sentinel’ 

De uiteindelijke hoogte van de Malus ‘Red Sentinel’ is vijf tot zes meter hoog en de doorsnee van de kroon is drie tot vier meter. Door de rode sierappel jaarlijks te snoeien, kan je de boom kleiner houden als je dat wenst. Vanwege zijn niet al te sterke groei kan deze prachtige boom in alle tuinen worden geplaatst.

De bloei van Malus ‘Red Sentinel’

De Malus ‘Red Sentinel’ krijgt witte opvallende bloemen in trossen. Deze prachtige bloesem ontstaat in het voorjaar - april en mei. Later in het jaar verschijnen rode steenvruchten. Deze vruchten blijven tot januari zitten en kunnen tot 2,8 centimeter in doorsnee worden. Hierdoor heb je verschillende seizoenen kleur in je tuin. 

Verzorging van de rode sierappel 

Geef direct na het aanplanten voldoende extra water aan de rode sierappel. Zodra de Malus ‘Red Sentinel’ goed gevestigd is, kan je het extra water afbouwen.

Het bemesten van de rode sierappel is niet nodig. De wortels komen namelijk al diep genoeg om voedingsstoffen op te nemen. Mocht de rode sierappel er toch niet helemaal fris uitzien, geef dan met mate organische bemesting. Het beste kun je dit voor het groeiseizoen doen in maart.

Afbeelding

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

EM

Keurig bezorgd. Perfect verpakt. En een heldere handleiding. Voldoet gehelen de verwachtingen.

10/10
Ronald

Bomenbezorgd heeft de bomen snel geleverd. Wij hebben gebruik gemaakt van de boom plant service. Dat werk uitstekend. De bomen zijn prima gepland compleet met palen en band. Kortom wij zijn zeer tevreden.

10/10
AdkNL

Goede kwaliteit en bezorging

10/10
S

Top!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten