Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Mooie bomen voor in een grote tuin

Mooie bomen voor in een grote tuin
/blog/geschreven-door/Liset
Liset Auteur
17 May, 2023 3 minuten leestijd

Een grote tuin biedt eindeloze mogelijkheden wat betreft de beplanting en je kan hier eigenlijk alle kanten mee op. En wat is er nou mooier in een grote tuin dan een grote, in het oog springende boom? Een boom in jouw tuin voegt schaduw, structuur en sfeer toe en is ook nog eens goed voor het ecosysteem. Graag lichten wij wat bomen uit die perfect zijn voor een grote tuin. 

Amerikaanse eik (Quercus rubra)

De Amerikaanse eik is een imposante boom die bekend staat om zijn statige aanwezigheid en prachtige herfstkleuren. Deze boom heeft een breed bladerdak en biedt daarmee veel schaduw en sfeer. Daarnaast trekt hij vogels aan, wat de biodiversiteit stimuleert. 

De Amerikaanse eik is een relatief snelgroeiende eikenboom en kan onder de juiste omstandigheden wel 35 meter hoog worden. Het blad van deze boom is ovaal van vorm en gelobd. In het voorjaar zijn ze groen van kleur, maar in het najaar krijgt deze boom een prachtige rode herfstkleur. In mei begint de bloeiperiode van de boom. Er komen dan geelbruine katjes aan de boom en er komen ook roodbruine eikels aan. 

Magnolia (Magnolia)

De magnoliaboom is een inmiddels zeer bekende boom die vroeg in het voorjaar bloeit en jouw tuin zal vullen met prachtige bloesem en heerlijke voorjaarsgeuren. De magnolia wordt in Nederland ook wel beverboom genoemd en komt in steeds meer tuinen voor. De magnoliaboom is een type bloesemboom. Bomenbezorgd.nl biedt een breed assortiment magnoliabomen aan. Zo kun je kiezen uit witte, roze, paarse en zelfs gele bloemen. De meeste magnolia's zijn bladverliezend, maar er zijn ook groenblijvende magnoliabomen die jouw tuin jaarrond voorzien van een groene boom. 

Treurwilg (Salix babylonica)

De treurwilg is een boom die bij uitstek geschikt is in een grote tuin met vijver.  Deze wilgenboom staat bekend om zijn overhangende takken en biedt daarmee een aangename schaduwplek op warme zomerdagen. 

De treurwilg is een van de eerste boomsoorten die in het voorjaar blad krijgt. Het blad loopt frisgroen uit en wordt daarna mat groen van kleur. De treurwilg is een oersterke boom die wel honderden jaren oud kan worden en dus ook de ruimte nodig heeft om goed te kunnen groeien. Deze boom wordt vaak geplant naast waterplassen of vijvers. De treurwilg houdt namelijk van vochtige grond en groeit hier het beste. 

Plataan (Platanus)

De platanenboom staat erom bekend dat hij groot en oud kan worden en is daarom uitermate geschikt voor in een grote tuin. Deze boom is te herkennen aan de schilferende bast en legergroen kleurige stam en takken. Het blad van de plataan is gelobd en heeft een frisgroene kleur. Wanneer de boom in de bloei staat krijgt hij geelgroene hoofdjes. 

Wist je dat de platanenboom een uitzonderlijk sterke boom is die op alle grondsoorten kan groeien en zowel tegen een droge als vochtige ondergrond kan? Ook verdraagt de boom harde wind. Enkel de jonge takjes kunnen afbreken, maar de wat grotere en oudere takken kunnen heel veel hebben. 

Amberboom (Liquidambar)

De amberboom is een prachtige boom die bekend staat om zijn kleurenspektakel in de herfst. Dan verkleurt het blad van deze boom namelijk naar paarse, rode, gele en oranje kleuren. De Liquidambar styraciflua kan wel 17 meter hoog worden en is daarmee de grootst wordende amberboom in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. Vind je dit toch te groot voor jouw tuin? Dan kun je ook kiezen voor een zuilvorm boom. Deze wordt wel hoog, maar blijft mooi smal en is daarmee compacter. Deze boom groeit relatief snel en is daarmee zeer geschikt voor een grote tuin. Ben je op zoek naar een echte eyecatcher in jouw tuin? Dan is de amberboom een zeer goede keuze. 

Sluiten