Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Bomen met roze bloemen

Bomen met roze bloemen
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
21 Mar, 2024 3 minuten leestijd
De lente is officieel begonnen! De bloesembomen staan prachtig in de bloei. We hebben veel verschillende bomen in ons assortiment met verschillende kleuren bloesem. Ben je opzoek naar een boom met roze bloesem? Dan is dit dé blog voor jou, hier lichten we namelijk een aantal van onze bomen met roze bloemen toe.

Bloeiende bomen met roze bloemen

Wij hebben bloesembomen beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Bloeiende bomen met roze bloemen komen het meest voorbij in ons assortiment. 

Kerspruim

De kerspruim is een hele bekende bloesemboom, ook vanwege zijn roze bloemen. In het vroege voorjaar ontstaat deze prachtige bloei al. De kerspruim is ook heel goed geschikt als leiboom, dakboom en meerstammige boom

Bomen met roze bloemen

Magnolia

De Magnolia zie je veel in de Nederlandse tuin en staat momenteel prachtig in de bloei. De Magnolia krijgt de prachtige bloei in april/mei. Er zijn verschillende Magnolia's met roze bloemen zoals de Magnolia soulangeana, Magnolia spectrum en de Magnolia ‘Heaven Scent’.

Bomen met roze bloemen

Roze schijnacacia

De roze schijnacacia is een prachtige boom met roze bloemen. In het voorjaar verschijnen de eerste opvallende roze-violette bloemen en deze blijven opvallen in de maanden mei en juni. 

Bomen met roze bloemen

Rode meidoorn

De rode meidoorn heeft eigenlijk – zoals zijn naam al zegt – rode bloemen. Maar de bloemen zijn zo prachtig rood-roze dat deze boom niet mag ontbreken in dit rijtje! Tussen april en juni kun je deze uitbundige bloei verwachten. 

Bomen met roze bloemen

Kornoelje ‘Stellar pink’

De roze kornoelje is een bloeiende boom met roze bloemen die je tuin een prachtige kleur geeft. Er verschijnen roze/witte bloemen die groot en stervormig zijn, vandaar ook zijn naam ‘Stellar Pink’. 

Bomen met roze bloemen

Waar staat een boom met roze bloemen voor?

Wil je iemand een boom met roze bloemen geven? Dan zeg je eigenlijk tegen iemand ‘ik vind je lief’ of ‘ik heb je lief’. Roze is namelijk echt de kleur van romantiek en tederheid. Verder is roze ook de kleur van onschuld. 

Sluiten