Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Bomen voor de voortuin

Bomen voor de voortuin
/blog/geschreven-door/Liset
Liset Auteur
21 Jul, 2021 3 minuten leestijd

De voortuin is het visitekaartje van je huis, maar tegelijkertijd een plek waar vaak weinig aandacht aan besteed wordt. Een voortuin kun je prachtig inrichten, zonder dat het veel tijd kost om te onderhouden. In dit blog laten we je wat mogelijkheden zien voor een prachtige voortuin!

Leibomen voor meer privacy

Grenst je voortuin aan een drukke straat? Dan bieden leibomen de mogelijkheid om het zicht naar binnen te beperken. Kies voor de amberboom of krentenboom als leiboom als je een boom wilt waarin je de seizoenen goed terug ziet komen, door de uitbundige herfstkleuren. Met een steeneikmagnoliaphotinia 'Red Robin' of Portugese laurier als leiboom geniet je het hele jaar door van een groene voortuin. Deze bomen zijn namelijk bladhoudend en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Bomen voor de voortuin

Kleine voortuin maar toch een boom?

Ook in een kleine voortuin kunnen kleine boompjes prachtig staan, zonder veel ruimte in te nemen. Een olijfboom in pot staat sierlijk naast de voordeur. Ideaal aan een olijfboompje is dat deze traag groeit en dus lang in dezelfde pot kan blijven staan. Voor wat meer groen in de voortuin kun je ook kiezen voor een groenblijvende heester, zoals de Rhododendron.

Hibiscus op stam: de gezellige voorjaarsbloeier!

De Hibiscus boom valt op door de lange bloeiperiode. Hij kan bloeien van augustus tot oktober en is een winterharde boom. Hij is daarentegen niet wintergroen. De hibiscus bloeit zuilvormig. Over de hele stam vormen zich takken, die mooi omhoog groeien. Zo blijft de hibiscus smal van vorm en past hij ook goed in een kleine voortuin! De Hibiscus is er ook als solitair en als bolvorm.

Bomen voor de voortuin

Eyecatcher in een grote voortuin

Ben je juist op zoek naar een mooie karakteristieke boom voor je voortuin en heb je veel ruimte om een boom te laten groeien? Dan is de treurwilgwitte Himalaya berk of magnolia grandiflora wellicht iets voor jou!

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je graag alle andere bomen bekijken, gebruik dan de bomenzoeker om een boom te vinden die voldoet aan jouw wensen. Anders helpen we u natuurlijk graag verder via onze klantenservice! Wij zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur, maar ook per chat, Whatsapp of e-mail. 

Sluiten