Bloei, snoei en groei!

Een bloesemboom heeft over het algemeen weinig verzorging nodig. Om een mooie vorm te behouden kun je een bloesemboom eventueel snoeien na de bloei. Voor bloesembomen geldt het volgende: bloei, snoei & groei.

De bladvorming vindt plaats met de bloei. De kleur van de bloesem en de vrucht is afhankelijk van het soort bloesemboom. Als je een bloesemboom snoeit voor de bloei heeft hij minder takken. Dit wil je natuurlijk niet, want minder takken betekent minder bloemetjes, en dus ook minder bloei. Door bloesembomen pas in april na de bloei te snoeien gaan de bomen een nieuw en lang groeiseizoen tegemoet.

Soorten bloesembomen

Bomenbezorgd.nl heeft een mooi aanbod bloesembomen. Zo leveren we verschillende soorten bloesembomen zoals de Japanse sierkers, sierappel, meidoorn, sierpeer, gouden regen en krentenboom. Het is belangrijk om te weten dat iedere bloesemboom zijn eigen snoei- en verzorgingsinstructies heeft. Deze instructies kan je vinden op de pagina van de bloesemboom die je hebt uitgekozen. Hieronder zie je de tulpenboom

Kleurrijke bloesembomen

Bloesembomen trekken aandacht, omdat ze vaak mooie en kleurrijke bloemen geven. De aardbeienboom is een bloesemboom die bijvoorbeeld opvalt door zijn grote en lange bloemtrossen. Deze boom krijgt prachtige rode vruchten die lijken op aardbeien en bloeit in de vorm van witte klokvormige bloemen. Een purperbladige sierpruim bloeit in tegenstelling tot de aardbeienboom roze bloemen in trossen. Met roze bloemen zet deze boom de toon voor het begin van een nieuwe lente. De meest voorkomende kleuren zijn natuurlijk wit en roze, maar er zijn nog meer kleurrijke bloesem. Neem bijvoorbeeld de gouden regen. Deze boom bloeit in goudgele bloemen die ook nog eens een aangename geur hebben. De keuze is groot en dat maakt het soms lastig om te kiezen.

Bloesemboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Ben jij al overtuigd om een bloesemboom in je tuin te planten? Kies dan wel voor de bloesembomen van Bomenbezorgd.nl. Onze bomen zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook van zeer goede kwaliteit. Daarnaast bezorgen we de boom gratis binnen 5 werkdagen bij je thuis!

Heb je nog vragen over onze bloesembomen of wellicht iets anders? Twijfel niet en neem contact op met ons klantenservice-team! Zij staan op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:00 uur klaar om je te helpen via de chat, Whatsapp, e-mail of telefonisch.