Geduld is een schone zaak!

Geef de boom nadat je hem aangeplant hebt water, zodat de grond goed om de kluit sluit. Daarna gaat de boom zich wortelen. Deze periode kan even duren. Het is erg belangrijk dat de boom in deze periode geen water krijgt! Nadat een boom is aangeplant, hebben de wortels even de tijd nodig om goed in de grond te kunnen groeien.

Wanneer en hoelang moet ik mijn net geplante boom water geven?

Je hebt snel de neiging om de boom water te geven, omdat het soms lang kan duren voordat er bladeren aan zitten. Maar dit werkt helaas averechts! Pas als de eerste bladeren 5 tot 10 cm lang zijn kun je de boom weer water geven. Dit is vooral belangrijk bij bijvoorbeeld de Perzische slaapboom. Als je deze in de winter aanplant, gaat hij pas heel laat blad geven. Het is het beste om gewoon te wachten, want het resultaat mag er zijn!

 

 

Bomen kopen bij Bomenbezorgd.nl

Ben jij al overtuigd om een boom in je tuin te planten? Kies dan wel voor de bomen van Bomenbezorgd.nl. Onze bomen zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook van zeer goede kwaliteit. Daarnaast bezorgen we de boom gratis binnen 5 werkdagen bij je thuis!

Heb je nog vragen over onze bomen, de aangroei garantie of iets anders? Twijfel niet en neem contact op met ons klantenservice-team! Zij staan op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:00 uur klaar om je te helpen via de chat, Whatsapp, e-mail of telefonisch.