Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Bomentip #14 Levering voorbereiden

Bomentip #14 Levering voorbereiden
/blog/geschreven-door/Lisanne
Lisanne Auteur
25 Oct, 2021 2 minuten leestijd

Waar moet ik aan denken als ik een boom bestel? 
Bij het bestellen van een boom, zijn een aantal dingen belangrijk. Denk hierbij aan de bereikbaarheid van de tuin voor onze chauffeurs, maar ook het kiezen van de plek waar u de boom wilt plaatsen.

 

Bereikbaarheid van de tuin

Wanneer wij jouww bestelling komen bezorgen, is het belangrijk dat de plek waar de bomen geleverd worden goed bereikbaar is.
Mocht dit in de achtertuin zijn, is het belangrijk dat deze goed te bereiken is via een pad langs het huis. Wij kunnen namelijk niet met de bomen door het huis of door de garage.

Voorbereiding

Om er voor te zorgen dat de boom genoeg ruimte heeft om te wortelen is het belangrijk dat de plaats waar de boom moet komen te staan vrij gemaakt is van bekabeling, puin, oude wortels, grind, straatwerk, oude beplanting etc.
Het is niet nodig om van te voren het plantgat te graven. Wanneer je dit van te voren doet kan het voorkomen dat het plantgat vol met water loopt bij een regenbui en dit komt de boom niet ten goede. Hierdoor komen de wortels namelijk onder water te staan en zullen de wortels rotten.

Wanneer je de boom in zandgrond gaat planten, adviseren wij om hier een extra zak  aanplantgrond bij te bestellen. Dankzij deze potgrond wordt het bodemleven geoptimaliseerd rondom de nieuw geplante boom. Daarnaast houdt deze potgrond vocht vast en verbetert hij de structuur van de grond, wat ten goede komt voor her-groei van de wortels. 

Denk na over een meerjarenplan!

Voor het uitkiezen van de juiste plek voor het plaatsen van de boom, is het belangrijk om van te voren na te denken of een meerjarenplan.

Als je de boom jarenlang niet snoeit, is de uitgekozen plek dan wel juist? Een boom groeit namelijk niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte. Mocht u de boom bijvoorbeeld te dicht op de schutting plaatsen, kan dit voor problemen zorgen.

Bomen kopen bij Bomenbezorgd.nl

Ben jij al overtuigd om een boom in je tuin te planten? Kies dan wel voor de bomen van Bomenbezorgd.nl. Onze bomen zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook van zeer goede kwaliteit. Daarnaast bezorgen we de boom gratis binnen 5 werkdagen bij je thuis!
Heb je nog vragen over onze bomen, de aangroei garantie of iets anders? Twijfel niet en neem contact op met ons klantenservice-team! Zij staan op doordeweekse dagen tussen 9:00 en 17:00 uur klaar om je te helpen via de chat, Whatsapp, e-mail of telefonisch

.

youtube placeholder

Sluiten