Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Bomentip #27 | Aankoppelset

Bomentip #27 | Aankoppelset
/blog/geschreven-door/Jochem
Jochem Auteur
18 Jan, 2023 2 minuten leestijd

Leibomen zijn één van de meest bestelde bomen van Bomenbezorgd. Ze geven de tuin een flinke upgrade, maar bieden daarbij ook veel privacy.  Bij het aanplanten van leibomen kan er gekozen worden om deze aan elkaar te koppelen middels aankoppelsets.

Dit zorgt er voor dat de leirekken in elkaar overlopen en de leibomen dus gemakkelijker naar de ander toe kunnen groeien. Maar hoe bevestig je zo’n aankoppelset tussen twee leibomen? Dat gaan we in deze bomentip laten zien!

De aankoppelsets zorgen ervoor dat de leibomen gelijk aan elkaar staan en dat geeft natuurlijk een mooi en strak beeld van de bomen. Een aankoppelset van Bomenbezorgd bestaat uit drie bamboestokken van ieder 120cm lang. Hierbij wordt ook 3 meter aan bindbuis meegeleverd.
Het bevestigen gaat als volgt:

-    Eén bamboestok moet worden bevestigd aan de onderste etage van de leiboom.
-    Eén bamboestok moet worden bevestigd aan de middelste etage van de leiboom.
-    Eén bamboestok moet worden bevestigd aan de bovenste etage van de leiboom.

Tip: Begin met het bevestigen van de aankoppelsets aan één leiboom. 

-    Knoop nu de andere leiboom vast aan de drie bamboestokken van de aankoppelset.
-    Tijdens het aanknopen kun je de leibomen ‘sturen’ en ‘vastzetten’. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de bomen mooi recht naast elkaar staan.

Het aankoppelen zorgt er ten slotte voor dat de takken in de toekomst gemakkelijker naar elkaar toe kunt geleiden. Hierdoor kun je eigenlijk een prachtige haag op stam creëren.  

youtube placeholder

Sluiten