Plant de boom niet te diep!

Een boom aanplanten ziet er simpel uit, maar er zijn wel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals de diepte van het plantgat. Bomen mogen nooit te diep geplant worden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de boom niet aanslaat en uiteindelijk dood gaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Een boom heeft zuurstof nodig

Waar je goed op moeten letten bij het planten van een boom is dat de boom wel voldoende zuurstof krijgt. Vaak wordt de boom te diep geplant, waardoor er onvoldoende zuurstof bij de wortels kan komen.

Een boom heeft 3 gedeelten: de wortels, de wortelhals en de stam. Om te bepalen hoe diep de boom moet komen is het belangrijk om naar de wortelhals te kijken. Dit moet namelijk ongeveer het grensgebied gaan vormen. De wortelhals moet qua hoogte gelijk zijn aan het maaiveld.

Een andere manier om te bepalen hoe diep het gat moet worden is om vanaf de bovenkant te kijken. We gaan dan namelijk kijken hoeveel grond er boven op de wortels komt te liggen. 2 tot 3 centimeter grond bovenop de kluit is genoeg om de boom netjes te kunnen plaatsen.  Op deze manier krijgen de wortels nog genoeg zuurstof om goed verder te kunnen groeien in jouw tuin!