Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

BOMENTIPS #30 | Appels en peren plukken

BOMENTIPS #30 | Appels en peren plukken
/blog/geschreven-door/Jochem
Jochem Auteur
16 Feb, 2023 2 minuten leestijd

Bomenbezorgd heeft veel uiteenlopende bomen in haar assortiment. Van leibomen en vormbomen tot aan fruitbomen. Daaronder bieden we ook appel- en perenbomen aan. Tijdens de bloeiperiode groeien hier verrukkelijke appels en peren, maar wanneer zijn de appels en peren nou plukrijp? Daar gaan we het in deze bomentip over hebben.

De meeste appels en peren kunnen worden geplukt om september en oktober. Rond deze tijd vallen de eerste rijpe vruchten uit zichzelf al uit de boom. Tijdens het vallen van deze vruchten, ontstaan er kleine deukjes in de vrucht door de val. Deze deukjes kunnen het rottingsproces versnellen. We adviseren om dus eerder te plukken dan te rapen.

Hoe kan je zien of de vruchten die aan de boom hangen, rijp zijn? Om te kijken of deze vruchten rijp zijn, kan je ze een slagje draaien. Als het steeltje op dat moment loslaat, is de vrucht plukrijp. Het is daarbij tevens af te lezen of de kleur van de vrucht passend is voor het ras.

Weet je het nog altijd niet zeker? Op dat moment kun je de vrucht opensnijden en kijken naar de kleur van de pit. Bij een bruine pit is de vrucht rijp.

 

youtube placeholder

Sluiten