Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?
/blog/geschreven-door/Geraldo
Geraldo Auteur
21 Jul, 2021 10 minuten leestijd

Bomen zijn er in allerlei soorten en maten. In deze blog zetten we alle boomsoorten op een rijtje, zodat jij de ideale boom kan vinden voor in jouw tuin, balkon of terras!

Soorten bomen

Mediterrane bomen

Geniet dagelijks van een exotische sfeer met een mediterrane boom in je tuin. Een winterharde palmboom bezorgt je zelfs in de winter nog een heerlijk vakantiegevoel. Onze olijfbomen en vijgenbomen geven je tuin een zonnige uitstraling. Ben je een liefhebber van Toscane? Kies dan voor de iconische cipresbomen.

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?

Vormbomen

Vormbomen zijn bomen die in een bepaalde vorm zijn gesnoeid. Zo hebben we leibomen, bolbomen, dakbomen, zuilbomen en treurbomen in ons assortiment.

Leibomen

Leibomen zijn de meest bekende vormbomen en dienen voornamelijk als tuinafscheiding. Ook kun je ze aanplanten als natuurlijke zonwering. Groenblijvende leibomen, zoals de leilaurierleimagnolia en de glansmispel leiboom, verliezen hun bladeren niet, waardoor ze jaarrond privacy bieden. Andere bekende leibomen, zoals de leilindeleihaagbeuk en leiplataan zijn bladverliezend en krijgen in het voorjaar weer nieuwe bladeren.

Bolbomen

Bolbomen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een bolvorm. Bolbomen zijn populair omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. In Nederland zie je vooral veel bol catalpa’sbol acacia’s en bol platanen.

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?

Dakbomen

De dakboom is ook wel bekend onder de naam parasolboom. Dakbomen zorgen voor een groene overkapping in de tuin. Ze creëren niet alleen een perfecte schaduwplek, maar voorkomen ook inkijk van buren. Deze bomen zijn ideaal voor terrassen, waar een koele schaduwplek in de zomer zeer wenselijk is.

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?

Zuilbomen

Deze smal opgaande bomen zijn perfect voor kleine tuinen, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Onze mooiste zuilboom is de goudiep. Deze boom is ontzettend sterk: hij is goed bestand tegen wind, zeer winterhard en groeit op vrijwel iedere grondsoort. In groene tuinen valt de goudiep goed op door de prachtige goudgele bladeren.

Treurbomen

Treurbomen worden gekweekt met hangende takken. De bomen groeien vrij traag en staan meestal bij water. De bekendste treurboom is de treurwilg (Salix sepulcralis).

Bloesembomen

Ben je op zoek naar prachtige bloeiers? Kies dan een bloesemboom. We leveren verschillende soorten bloesembomen, zoals de Japanse sierkerssierappelmeidoornsierpeergouden regen en krentenboom. Van deze laatstgenoemde boom hebben we ook een meerstammige variant: de meerstammige krentenboom. Dit is verreweg onze favoriete bloesemboom. De boom heeft prachtig grillig groeiende stammen die jaarrond toonaangevend zijn.

Fruitbomen

Heb je altijd al je eigen fruit willen kweken? Bestel dan nu een fruitboom! Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een breed assortiment vrucht- en fruitbomen. Bij ons vind je bijvoorbeeld appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen, walnotenbomen en tamme kastanjebomen.
Daarnaast hebben we enkele exotische fruitbomen, zoals druivenbomen, granaatappelbomen, sinaasappelbomen, citroenbomen, abrikozenbomen, 
perzikbomen en nectarinebomen.

Liever klein beginnen? Ga dan voor onze bessenstruiken, druivenstruiken, frambozenstruiken of kiwiplanten. Deze soorten groeien goed in het Nederlandse klimaat.

Meerstammige bomen

Bij ons kun je diverse meerstammige bomen kopen. De meerdere stammen geven een zeer karakteristiek beeld. Daarnaast hebben meerstammige bomen een grillige groeiwijze en vormen ze hiermee een natuurlijk groeibeeld. 

Tip! Het zal je misschien niet verrassen dat de eerder benoemde meerstammige krentenboom niet alleen onze favoriete bloesemboom is, maar ook onze favoriete meerstammige boom!

Boomsoorten: welke soort bomen kun je in je tuin zetten?

Hagen & planten

Naast ons ruime assortiment bomen verkopen we verschillende hagen en planten. Hagen zijn ideaal om een natuurlijke afscheiding te creëren in je tuin. Zo kun je een groenblijvende haag planten om inkijk van buren te voorkomen, maar je kunt ook een lage haag aanplanten om structuur aan te brengen in je tuin. Onze meest verkochte hagen zijn de coniferen. Daarnaast zijn de ligusterhaag, haagbeuk en de rode en groene beukenhaag erg populair.

Sinds 2020 hebben we ook planten in ons assortiment, waaronder diverse bodembedekkers, rhododendronshortensia’s en kamerplanten. Houd ons assortiment goed in de gaten, want we breiden het regelmatig uit met nieuwe producten.

Jouw ideale boom vinden

Bomen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar fleuren ook je tuin op. Al onze bomen hebben hun eigen unieke sierwaarde. Zo hebben we mediterrane bomen die een exotische sfeer creëren en bloesembomen die de prachtigste bloemen vertonen in het voorjaar.

Weet je nog niet precies wat je wilt, maar heb je wel bepaalde wensen? Gebruik dan onze bomenzoeker. Hier kun je je boom kiezen door te filteren op bijvoorbeeld bladkleur, bloeikleur, formaat, soort boom en nog veel meer! Zo vind je bij ons onder andere groenblijvende bomen, kleine bomen, grote bomen, goedkope bomen, hoogstam bomen en laagstam bomen.

Heb je meer hulp nodig bij het uitzoeken van een boom? Vraag het dan onze groenspecialisten door hieronder contact op te nemen via de chat, WhatsApp, Facebook, telefonisch of per mail.

Bezorging met eigen transport

Bestellingen vanaf € 50,- bezorgen we gratis in Nederland en België. Na ontvangst van je bestelling nemen we binnen één werkdag contact met je op om een bezorgmoment in te plannen. In overleg bekijken we wat het beste uitkomt, zodat we je bestelling zo snel mogelijk kunnen bezorgen. Je kunt ook een plek aangeven waar we de bestelling mogen neerzetten als je niet thuis bent.

Onze groenspecialisten bezorgen de bomen altijd zelf met onze eigen bezorgdienst. Zo garanderen we dat je producten vers worden geleverd. We leveren bestellingen binnen 5 werkdagen. Wil je gebruikmaken van onze aanplantservice? Dan zal je bestelling binnen 10 werkdagen geleverd en geplant worden.

Voor bezorging naar de Waddeneilanden, Wallonië en Duitsland hebben we andere tarieven. Hiervoor kun je eerst een offerte opvragen. Wil je een bestelling plaatsen vanuit Duitsland? Bekijk dan onze Duitse webshop: Baumlieferservice.de.

Bomen laten aanplanten

Wil je echt genieten van optimale service? Bestel dan een aanplantpakket en maak gebruik van onze aanplantservice. Het enige wat je hoeft te doen is een plekje in je tuin vrijmaken en aanwijzen aan onze specialisten. Wij planten de boom dan voor je in potgrond en maken hem stevig vast aan de boompalen met een bevestigingsband. Zo weet je zeker dat je boom op de juiste manier wordt geplant en optimaal kan groeien. Ook geniet je hiermee van onze aanplantgarantie.

Sluiten